-->

24.6.2008

Jos metsään haluat mennä nyt...

Hertta's camouflage turtleneck sweater
Malli: tajunnanvirtaneulontaa koiran muotojen mukaan.
Lanka: Austermaan Bambou Soft ja Bambou Soft Color, yhteensä n. 70 g.
Puikot: 2,5 mm, 3,0 mm ja 3,5 mm.

Juhannus meni mökillä hyvässä seurassa sadetta pitäessä ja saunoessa. Viihdytystä tarjosivat kolme koiraa, jotka olivat onnesta sekaisin päästessään kirmaamaan vapaana pitkin mökkitontin kallioita ja rantoja. Koska oli ennustettavissa että epelit kouhottavat suuren osan aikaa pihalla lämpötilasta riippumatta, piti Hertalle varata lämmikettä viileitä kesäiltoja varten. Nurkissa pyöri sopivasti jämäkerä maastokuosista bambulankaa, jota joskus tuli erehdyksessä (pätkävärjätyt ja minä = nounou) ostettua. Hertta sulautuu maaston väreihin vähän liian hyvin muutenkin, joten suojavärikuosinen villis teki pennun paikantamisesta mökkimaisemassa välillä melko haastavaa... :)

Hertta in her new sweater

Eka versio paidasta oli matalakauluksinen, mutta totesin mökillä, että poolokaulus olis paikallaan. Tämä neuloja ei lähde yli 20 km päähän kotoa ilman puikkoja ja lankaa, joten kaivattu kaulus oli äkkiä tehty. Hertta viihtyi vallan hyvin paidassaan, joka kiskaistiin päälle aina tarpeen tullen kun pentu alkoi näyttää palelemisen merkkejä perinteisessä suomalaisessa juhannussäässä (= rakeita, ukkosta ja paaaljon vettä).

"Maybe next time, ehh..."

Onneks ei sentään ihan koko ajan satanut, ja auringonpaisteessa Herttakin pääsi kirmaamaan nakuna. Jatan koirat ottivat ilon irti mökkielämästä ja polskivat vedessä aina kun silmä vältti. Hertta ei ihan vielä uskaltautunut uimasille, vaikka selvästi mieli teki ja kaverit houkuttelivat hyppäämään veteen ja yhtymään yleiseen ilonpitoon. Se kastoi tassunsa veteen ja totesi, että talviturkin heittäminen voi kyllä odottaa lämpimämpiä vesiä.

29 kommenttia:

  1. Mie ymmärrän herttaa kauhean hyvin, pirun kylmäähän se vesi vielä on.
    Tosi hieno on hertan pusero, ja sopii kuin nakutettu

    VastaaPoista
  2. Ihana villis :)
    Joutuiko miehen pipo uhriksi vai oliko sulla vielä tuota lankaa? Mullahan on 2k tuota samanmoista enkä kyllä keksi sille mitään käyttöä... pitäisköhän ottaa koira ;)

    VastaaPoista
  3. Torrance: Sas kuule muuta, oli kyl tosi kylmää vaikka kuinka kävi saunassa lämmittelemässä. Saunomisen makuun Hertta muuten kyllä pääsi. Se istu tyyriinä ylälauteella ja nuoleskeli kanssasaunojiensa hikistä ihoa, ehh... :)

    Kate: Mies kyllä tarjos pipoaan purkuun, kun toi maastolanka loppui napapaidan mitassa. Kävin kuitenkin Merletosta ostamassa kerän beigeä Bambou Softia resoreita varten, ettei tarvinnut purkuhommiin ryhtyä.

    Toi on kyllä haastava lanka, hehe. Jos ei muuta tuu mieleen niin tee armaalles kommandopipo. :D Tai sit tulokkaalle vauvaslipari? Ei sit passaa laskea jälkeläistä se päällä maahan, kun voi olla että löytäminen on hiukka vaikeeta. :P

    VastaaPoista
  4. Voi, Hertta on aina niiiin söpö :) Ja hyvin istuvan ja varmasti kätevän villapaidan olet saanut aikaiseksi! Mahtavia kuvia myös, varsinkin tuo viimeinen, ilme on juuri sen näköinen että vesi on liian kylmää.
    Elli

    VastaaPoista
  5. Iih! Hertta on niiiin söpö! :)

    VastaaPoista
  6. Hertta on fiksu tyttö ja välttää kylmää vettä.! Ja on se niin söpö <3 paidassaan ja nakuna.

    VastaaPoista
  7. Argh! Söpöyskohtaus!! Ja hieno on paitakin :-D

    VastaaPoista
  8. Onpa Hertta jälleen soma! Ja komea on pusero, mun koiruus vois ehkä olla kade.

    Hertta noudattaa vain mäyräkoiruuttaan, kun saunoo muttei ui! Kiitos kuvista, niiden ainoa huono puoli on, että alkaa tehdä mieli toista koiraa. ;)

    VastaaPoista
  9. Elli: Neuletta tuli soviteltua ja sitä mukaa purettua ja uudelleenneulottua useamman kerran, joten sillä se istuvuus on saavutettu. Jos kerran koiraa pitää pukea lämmityksen takia, niin vaate ei mun mielestä missään nimessä saa lörpsöttämällä tai kiristämällä haitata menoa. Ei toi hauva ainakaan oo valitellut, joten ilmeisesti tavoite on saavutettu. :)

    Pikku-Kettu: Niin se kyllä on. :)

    Soile: Monta kertaa se näytti siltä että pois alta nyt mä hyppään, mutta viime tipassa se aina perui aikeensa. Ehkäpä sit kunnon helteellä se uskaltautuu kastautumaan. Tai voihan olla että se ei välitä uimisesta ollenkaan. Jää nähtäväks.

    Piikkari: :D

    Päivi: Koiria on moneen junaan, ja odotamme innolla näkevämme mihin joukkoon Hertta kuuluu. Oon kuullut uimista rakastavista mäyriksistä siinä kuin vettä inhoavistakin, ja mä kyllä toivoisin että meidän pentu kuuluis ensiksi mainittuun joukkoon.

    Hertta on niin mahtava persoona söpöilynsä lisäksi, että tässä tekee jo itelläkin mieli toista koiraa. :) Hertta saa kuitenkin nauttia ainokaisen asemasta vielä pitkään.

    VastaaPoista
  10. Ihana tuo alimmainen kuva :) Oon kanssa miettinyt tommosta paitaa, en tosin omalle koiralle vaan miehen enon mäyräkoiralle :) Suunnitteluasteella ...

    VastaaPoista
  11. Todellinen maastonakki. :D Ihana Hertta!

    VastaaPoista
  12. Voih ihanaa Herttaa! Kyllähän mökillä toki pitää asianmukaiset vermeet mukana olla.

    Meidän Hertta muuten muuttaa meille tänään. Muutama villapaita on jo neidille valmiina.

    VastaaPoista
  13. Voi miten suloinen Hertta ja villis! Ja mä oon kade kun sulla oli noin kivaa neulontaseuraa, mulla ei ollut juhannuksena ketään. Yritin opettaa kälyä neulomaan, mutta katin kontit siitä mitään tuli!

    VastaaPoista
  14. mä olen mietiny kanssa pitäiskö Rinalle neuloa ohut neule kun on niin kauheen viileet ilmat ja neidillä on yhtä ohut turkki kuin Hertalla. Ihana paita ja ihana haukku =)

    VastaaPoista
  15. voikun söpis. :) en minäkään oo vielä uskaltautunut heittään talviturkkia..

    VastaaPoista
  16. Hertta on niin järkevä, ettei mene kastelemaan turkkiaan...siinähän tulee vilu...eikä hienoa villistä viitsi kastella. Suloinen koiruus!

    VastaaPoista
  17. Suloinen koira ja hieno koiran pusero.

    VastaaPoista
  18. Hieno villis hauvalle. Pätkävärjätyt langat kyllä on melko "mielenkiintoisia", mutta tässä työssä näemmä todella onnistunut valinta. :) Ei se miunkaan hauva halua kauheasti uida, saunasta sitä taas ei saa pois millään.

    VastaaPoista
  19. Hieno on villis ja hienot kuvat :) Kiitosta vaan vielä meidän poppoolta huippendaalista jussista, toivottavasti "hurjat" ei antanu liikaa huonoja esimerkkejä Hertuskalle.. pus!

    VastaaPoista
  20. Voi pientä Herttaa, kuvat puhuu puolestaan. Eihän noin kylmässä vedessä voi noin pieni koiraneiti uiskennella... Tyylikäs on tuo mökkimaastopaita.zjgajnaj

    VastaaPoista
  21. ohhoi, näppäilyvirhe kommentin lopussa, pomppas noi verificationit sinnekin, hups hei...

    VastaaPoista
  22. Hertta on ihan mahdottoman suloinen! Ihana :) Magee villis!

    VastaaPoista
  23. Voi että ihana tuo viimenen kuva (ja muutkin kyllä), niin onnettoman näkösenä toinen kattelee että miten ne kaverit tonne uskals mennä.. :)

    VastaaPoista
  24. Monna: Tällaiselle minikokoiselle on kiva tehdä, kun lankaa ja aikaa ei mee juur yhtään. Siitäkin huolimatta, että mäyräkoirille pitää tehdä piiiitkä selkäosa. :)

    Makepeace75: Maastonakkipa hyvinkin, hehe. :) Ei ehkä paras asu samoilla saloilla metsästysaikaan, mutta muuten menettelee. ;)

    Jenni: Voi onnea!!! Herttafund täytti siis tarkoituksensa. ;) Tahtoo nähdä kuvia Hertan pienestä (?) kaimasta. Ja villapaidoista tietty kans. :)

    Marsvin: Mä oon kyllä onnekas että on noin kivaa seuraa, ja sukusiteet varmistaa, että sama tarjonta säilyy jatkossakin. :) Seurasta huolimatta mä en kuitenkaan saanu juhannuksena paljon mitään aikaiseksi, mutta suunnitelmia tuli tehtyä sitäkin enemmän.

    KaSil: Hertta on painellut kaupungissa ihan nakuna, vaikka vähän sitä tärisyttääkin välillä. Sit me yleensä otetaan juoksuspurtti lämmittelyksi. Nyt kun on taas sopiva paita käytettävissä, niin kyllä sille tulee käyttöä muuallakin kuin mökillä. On se Hertallekin paljon kivempaa ulkoilla, kun ei viluta koko ajan. Jos Rina on vilukissojen sukua kans, niin tee sille ihmeessä joku kevyt kesäneule. :)

    SatuH: Vesi on vielä ainakin noissa suurissa järvissä sen verran kylmää, ettei talviturkin pitämistä voi moittia. Voi kun tulis lämpöä ja aurinkoa, niin pääsis pulikoimaan sydämen halusta!

    SatuU: Mä olin kyllä ihan tyytyväinen, ettei Hertta mennyt mulimaan villis päällä. Se kun on bambusekoitetta, mikä imee nestettä melko tehokkaasti. Ja sitä myöten myös kestää kuulemma tosi kauan kuivua. Olis menny koko juhannus villiksen kuivatteluun... :)

    Aura: Kiitokset, myös Hertalta! :)

    Hiisa: Pätkävärjätyt ei tosiaan oo mun juttu, mutta onneks tää viimeinen kerä sitä lajia upposi aika nätisti tuohon villikseen.

    Hertta syttyi saunomiseen, mikä oli tosi hauskaa. Parhaimmillaan Saunassa oli kolme koiraa ja viisi ihmistä, ja koirat tietty ylimmillä lauteilla nauttimassa lämmöstä. :)

    Jatta: Kiitos itselleni, kivaa oli. Hertta otti isoilta tytöiltä :) oppia ihan niin kuin pennun pitääkin, oishan se kai vähän hölmö jos ei tekis toisten perässä niin hyvässä kuin pahassakin.

    Ja haukkuminen lienee rotuominaisuus, joka vasta pikkuhiljaa heräilee muiden tekemisistä riippumatta. Huisinhauskaa oli, koska mennään uudestaan? :D

    Jaana: No jos muilla mökkeilijöillä kerran oli maastotakit tai muut tilanteeseen sopivat vermeet, niin toki Herttakin halus olla yks porukasta. :P Heh, zig-a-zig-aah vaan sinnekin Spaissareiden tyyliin. ;D

    Villilanka: Hertta on. Onneks se myös tykkää tuosta villiksestä, ainakin silloin kun sillä on kylmä. Jos se inhoais villistä niin se ois jo ollut päreinä ja purettuna koiran itsensä toimesta. :D

    Eva: Niinpä! Mustakin näyttää, että kuvassa vedessä olevat koirat hymyilee ja on niin onnellisia pärskiessään siellä (niin kuin ne oikeesti olivatkin), ja Herttaa vähän harmittaa oma arastelu. :)

    VastaaPoista
  25. Voi kun hää näyttää niin lutusen surulliselta. aah kyllä koirat on sitten niin söpösiä pakkauksia. Just 4vko:a sitten ystävän koira sai pentuja ja voi että ne on sitten ihania palluroita.
    Teidän Herttakin on kasvanut "pituutta" ihan kiitettävästi =)

    VastaaPoista
  26. Rakastan koiria ja on kaunis kasvot. Kun pentu hän näyttää erittäin tyytyväisiä hänen uusi jersery.
    Suudelmat, Espanja
    Olen jatkanut käyttää Google taductor

    VastaaPoista
  27. Hertta se vain jatkaa söpöilyään. Ihania kuvia ja ihana villapaita! Rapsutuksia hänelle :)

    VastaaPoista
  28. Ha! Katso mitä löysin:

    http://dogs.icanhascheezburger.com/2011/05/05/funny-dog-pictures-sawsige-in-a-swetter/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+IHasAHotdog+%28Loldogs+%27n%27+Funny+Dog+Pictures+-+I+Has+A+Hotdog%21%29&utm_content=Google+Reader

    VastaaPoista