-->

30.5.2008

Lumottua kultaa

Muir and I
Malli: Muir by Rosemary Hill, Knitty fall 2007.
Lanka: Filatura di Crosa Vittoria, 82 g.
Puikot: 4,0 mm.
Koko: 50 cm x 175 cm, 2 x 12 mallikertaa (ohjeessa 3 x 13).

Muir on nimetty kalifornialaisen punapuumetsän mukaan, joten samaa linjaa mukaillen mun huivini on kuvattu eräänlaisessa lumotussa metsässä. Tai ainakin siltä tuntui eilen ilta-auringon valaisemassa puistossa uljaiden vanhojen puiden keskellä. Onni on hyvä kamera ja mies, joka osaa käyttää sitä... :)

Muir Shawl

Muir on todella kaunis malli, joka ei pääse oikeuksiinsa valokuvissa. Luonnossa huivin ohuesta langasta neulottu pinta on eteerisen hento ja verkkomainen, ja viskoosipitoinen lanka takaa ylellisen laskeutuvuuden. Tätä huivia aion säästää juhlakäyttöön ihan jo siksi, että neulominen oli niin iso ja pitkä urakka etten halua sen nuhjaantuvan arkipuuhissa. Nyt voin huokaista helpotuksesta ja kumartaa ballerinamaisesti kiitokseksi huivin valmistumisesta.

Taking a bow

Mähän aloitin Muirin neulomisen jo joulun välipäivinä, ja jostain syystä kaavion seuraaminen oli mulle ylivoimaista. Tekele viettikin pitkiä aikoja telakalla, ja jaksoin neuloa ehkä yhden mallikerran muutaman viikon välein. Lopulta tahkosin puuttuvat viisi mallikertaa reilussa viikossa ja sain kuin sainkin huivin pois puikoilta. Pingotus olikin sitten ihan oma tuskansa, josta todettakoon vain, että aion hankkia pätevät pingotuskepit tai -vaijerit ennen seuraavan suorakaiteenmuotoisen huivin neulomista: yli 300 nuppineulan asettelu oli jo vähän liikaa... Flickristä löytyy lisää huivikuvia kiinnostuneille.

Casting a spell on the dog
Jotain taikaa tässä kultaseittisessä huivissa ehdottomasti on: Herttakin lumoutui auringon leikistä pitsipinnalla, ja istui silmät ymmyrkäisenä näkyä katsomassa.

44 kommenttia:

  1. Todella taianomaiseia nuo kuvat ja ihanan seittimäinen huivi! Hienoa työtä=)

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia! Tunnelma on kuin satumetsässä.

    VastaaPoista
  3. Oih ja voih...olen lumoutunut!! Ihastuttava huivi ja mikä tunnelma kuvissakin. En yhtään ihmettele, että Herttakin ihastelee...mitä muutakaan tässä voi!

    VastaaPoista
  4. Tää täällä kuolaa tuota huivia. Todella kaunis!
    Mulla ei taida vielä riittää rahkeet Muirin neulomiseen.

    VastaaPoista
  5. Upea huivi ja aivan ihanat kuvat. Eipä ihme, että koirakin lumoutui :)

    VastaaPoista
  6. Huopatossu: Eikös vain! Vaan kyllä se olikin työläs projekti, huhhuh.

    Kuvista tuli munkin mielestä hienoja. Ihanaa kun mies jaksaa kuvata, ja kun se kerran osaa tehdäkin jotain tuolla meidän digijärkkärillä.

    Tytti: Niin munkin mielestä. Varsinkin noi kauko-objektiivilla otetut kuvat (eka ja se kumarrus) on ihan parhaita, satumaisia.

    SatuU: Keijupölyä ilmassa tai jotain, kun taika tehoaa netinkin kautta. :) Kiitos kehuista!

    Miia-Rebekka: Ei kai siinä Muirissa mitään vikaa tai vaikeutta oo, kun esim. Jennikin on sen yhdessä viikossa neulonut. Respect... Mulle se nyt vaan sattui olemaan jostain syystä todella takkuista puuhaa. Mutta kyllä se kannatti. Ihan heti en kuitenkaan ala toista tehdä, juu en... :)

    VastaaPoista
  7. Tess: Kiitos! Ihme kyllä meidän vauhtipakkaus tosiaan istui ihan oma-aloitteisesti nätisti aloillaan vaikka kuinka kauan auringossa liehuvaa huivia tuijotellen. No joo, kyllähän se sitten jossain vaiheessa heräsi ja yritti sännätä hampaat edellä huivin kimppuun, mutta kuitenkin. :)

    VastaaPoista
  8. Se on niiin kaunis! Ja kuvat toki myös. Tuo on tahtois tehdä-listalla, mutta epäilen taitojani. Joskus ohjetta tavannut tajuamatta puoliakaan.. =) Ehkä vielä joskus.

    VastaaPoista
  9. wau! Mielettömän ihana. Niin kevyen oloinen. Mie en jaksa huiveja tehdä ohuesta langasta. Pitäs yrittää kun tulee niin ihanaa jälkeä.

    VastaaPoista
  10. LauraL: Jos osaa tehdä 2 o yht. ja ssk-kavennukset sekä langankierron, niin on ihan valmis tätä huivia varten. Ei siinä oo oikeastaan mitään hankalaa, kunhan vain pysyy kartalla kaavion kanssa. Mutta hidasta se oli mulle, voi pojat sentään... :)

    Kirsi: No hei en mäkään, ainakaan enää kun tänkin kanssa meni melkein puoli vuotta! Seuraava pitsihuivi onkin sit varmaan Mambosta. :P Ei vaan, on ne vaan näteimpiä ohuista langoista tehtyinä, niin että kyllä kai se pienen niperrys sit kuitenkin kannattaa.

    VastaaPoista
  11. Todella kaunis huivi, niin ilmava! Ja kuvat myös, mistä löytyy tuollaisia vihreän sävyjä?:) Kateeksi käy viimeistään silloin, kun seuraavan kerran yritän kuvata töitäni kameran itselaukaisimella;)

    VastaaPoista
  12. Hentoinen ja kaunis se on. Ihana.

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana. Ja aivan suloinen tuo viimeinen kuva! Sun tukka sopii muuten aivan loistavasti näihin vihreisiin kuviin, tulee juuri sopivasti kontrastia. :-D

    VastaaPoista
  14. Oh my goodness!! Kyllä hyvää kannattaa odottaa pätee taas kerran. Muir on sen kaiken arvoinen.

    Ihania kuviakin vielä, te olette kyllä Hertan kanssa aivan hykerryttävän valloittavia kuvissa :)

    VastaaPoista
  15. Aivan mielettömiä kuvia ja iiiiihana huivi! Pitsihuiveissa on sitä jotain...

    VastaaPoista
  16. Lumotun metsän tunnelmaa noissa kauniissa kuvissa onkin! Voi kuvitella, kuinka keijut pian tulevat tanssimaan kanssasi... Huivi on ihana, todellakin kannatti väkertää!

    VastaaPoista
  17. wau mikä upea huivi! :) taitais jäädä multa tekemättä..

    VastaaPoista
  18. Voi miten kauniita ja satumaisia kuvia! Se on ihana tunne kun saa jonkun ison ja kauan puikoilla "viihtyneen" valmiiksi.

    Nyt pitää sitten järkätä paljon juhlia että pääset käyttämään kaunista huiviasi?

    VastaaPoista
  19. Wau, todella upeaa!!!

    VastaaPoista
  20. Voi vitti, siulla on kyllä ehdottomasti blogimaailman kauneimpia kuvia täällä aina <3

    VastaaPoista
  21. Siis voi Sviddu sanon mä; Blogger on onnistunut hukkaamaan mun piiitkän vastauskommentin tuuleen. En jaksa runoilla sitä enää uudestaan vaan totean yhteisesti että KIITOS!

    Ja erikseen vielä Torrancelle että Wau ja Oh ja Suurkiitos! Arvostan hyviä kuvia muiden blogeissa tosi korkealle, joten oon ihan otettu tästä kehusta!!! (Vaikka kunnia kyllä kuuluukin aina välillä myös mun miehelle, niin kuin näiden kuvien kanssa...)

    VastaaPoista
  22. Oi kamala kuinka kaunis huivi! Ja upeita kuvia, kertakaikkiaan mahtavia. Vau.

    VastaaPoista
  23. Ei taaskaan voi muuta sanoa: upea! Samoin tykkään kovasti edellisen postauksen tunikasta.

    VastaaPoista
  24. Kaunista :) Mallikerrat on joskus niin työläitä ja pitkästyttäviä...

    VastaaPoista
  25. Muir on niin kaunis - todellakin pitsihuivi minun makuuni. Ihana lanka ja väri, upeita värikylläisiä kuvia!

    VastaaPoista
  26. Oo, sä sait sen valmiiks, ihana! Paitsi että kamalaa, tulee paineita saada itekki ne kaheksan keskenerästä valmiiks :D.

    VastaaPoista
  27. hi vilma i am trying to contact you regarding publishing one of your patterns. Please send me an email at stitchnbitch@bust.com when you can. I sent an email but I don't think you received it. Thank you! xxoo debbie stoller

    VastaaPoista
  28. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  29. Vilma!
    Your works and pictures are absolutely fabulous! This is one of my favorites blogs.
    Greetings from Poland!
    Iza

    VastaaPoista
  30. got your email and replied back...please check your spam folder and write to me again if you haven't received my email...thanks!

    VastaaPoista
  31. Todella kaunis :) Ja ihania kuvia, onko otettu makrolla vai zoomilla kun on tausta saatu epätarkaksi? Aina tulee vastaan asioita joita pitäisi tehdä, tämä olisi hyvä kesän häärupeamaa ajatellen. En tosin taida ehtiä ainakaan ensimmäisiin kun mekkokin pitäisi tehdä...
    Elli

    VastaaPoista
  32. Your work is fabulous.Yoli from Spain. This is my blog.

    http://yoferig.blogspot.com/

    Kisses.

    VastaaPoista
  33. Ihana huivi ja ihanat kuvat - tulee Sheakespearen Kesäyön unelma mieleen, kun tunnelma on jotenkin niin taianomainen

    VastaaPoista
  34. Jatta: Thank you honey! :)

    Samma: Kiitokset, tunika on kovassa käytössä. Ihanaa kun on kesä!!! :)

    Hansu: Älä kuule muuta sano. #2 krs oli mulle vähän liikaa mallikertaa kohden. Onneks se on nyt tehty ja ohi.

    Kamicha: Muirissa on sitä jotain. Harmi etten kyllä juuri tällä hetkellä koe voivani tehdä toista. Enää ikinä. :D

    Lotta: Kahdeksan on hyvä luku. ;D Ei lopu tekeminen kesken eikä iske aloituskammo, heh.

    Siina*K: Kiits!

    Iza: Thank you! Always nice to know that there are people who like to visit my blog eventhough I write only in Finnish. I try to compensate it with pictures; don't they say that a good picture is worth thousand words..? ;)

    VastaaPoista
  35. DEBBIE STOLLER: I received your emails; the first one about printing the pattern and second one asking if I got your messages. I have sent you my answer now three times from both of my email addresses. Hope you get at least one of them...

    Your emails have not been stuck in my spam folders, so the problem might be at your end. Have you checked your spam folder??

    Waiting to hear from you soon...

    VastaaPoista
  36. Pahoitteluni, en tosiaan tarkoita täyttää blogin kommenttiboksia omilla jorinoillani, mutta piti saada toi yks kommentti tähän väliin erikseen. Toivottavasti viesti menee perille tätä kautta...


    Elli: Kuvat on otettu Canon EOS 400D -järkkärillä, 70-300 mm zoom-objektiivilla ja täydellä (tai ainakin lähes täydellä) zoomilla. Näin kertoi kameran takana ollut mieheni, toivottavasti valotti asiaa. :)

    Muir olli mulle työläs, enkä vois kuvitella saavani tuota valmiiksi kovin nopeasti. Mun maksimikestävyys sen neulomisessa oli ehkä yksi mallikerta päivässä, joten pari viikkoa siinä menisi väkisinkin. Mutta kuten sanottu, jollekin muulle toi on varmaan ihan pala kakkua ja supernopea tehdä. Panostaisin kuitenkin siihen mekkoon ensiksi... ;D

    Yoli: I'm so glad to get feedback from you too! Visited your blog and am going to continue doing so. :)

    Totoro: No nyt kun sanoit niin sehän se on, Kesäyön unelma todellakin. Missäs kaikki keijut ja maahiset on, ja kehen mä hullaannun? :D Ei parane ottaa tätä huivia mukaan juhannusreissulle, ettei taika tuplaannu, hehe.

    VastaaPoista
  37. DEBBIE STOLLER: There is something wrong with your email, because I cant seem to get any of my messages through, not even if I try to send them via your "Knit Happens" pages. I do not have any other contact information to reach you, so if you happen to read this comment, please try to contact me ASAP. Thanks!

    VastaaPoista
  38. Hei kaikki Olen käyttänyt kääntäjä Googlen, jos ei tehdä hyvin, mutta voin esittää huomautuksia in your language. jos he tietävät toisen espanja kääntäjä Filanda olla kiitollisia.
    suudelmat

    VastaaPoista
  39. Kaunis huivi ja kauniita kuvia. Missä nuo on kuvattu. Veikkaan Hatanpäätä, mutta puistotuntemukseni on aika suppea.

    Blogissani voi käydä ihmettelemässä Söderoita. En siis tietenkään kerjää kehuja, mutta käy nyt kuitenkin katsomassa. ;)

    VastaaPoista
  40. Eksyin tänne sivulle ihan sattumalta. Aloin sitten tekemisen puutteessa selailemaan aiemmin tehdylä töitä ja olin tosi ihmeissäni. Miten jonkun käsissä voi syntyä kaikkea noin nättiä! Tuli itelleki heti mieli tehä jotain yhtä hienoa. Hillitsen kuitenkin itseni ja neulon vihdoin ja viimein piponi loppuun. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  41. Vilma, your stole is beautiful and the photographs lovely in that setting. :)

    VastaaPoista
  42. Sun tekeleetkin on aivan ihania ja koiruli on todella ihana mutta kysymys koskee kuitenkin hiuksia :) Miten saat sun hiukset pysymään ton värisinä? :) Kerro sun punatukan salaisuus!!

    VastaaPoista
  43. Yoferig: WAU!!! That's so great and very intelligible! I used the translator too: Magnífica, muy divertido! :D

    Maartsi: Kiitokset kehuista, välitän ne kuvaajalle! Puisto on melko vähän tunnettu, mutta mulle sitäkin rakkaampi. Se on Litukanpuisto, josta puolet jyrättiin kahdeksankymmentäluvun puolivälissä Kekkosentien alle. Siinä meni suuri osa mun lapsuudenleikkipuistostani, nyyh. Onneksi edes vähän jäi jäljelle, ja nyt puisto on tien takia sen verran syrjässä, että puut saavat rauhassa kasvaa vanhoiksi ja kukat kukkia. Se on eräänlainen salainen puutarha ja mulle samalla retki lapsuuden leikkeihin.

    Aina kiva nähdä uusia Söderoita! :) Fiksu juttu vaihtaa Söderoiden melko tylsä saksalainen kantapä tiimalasiin. Ohjetta kirjatessani mä en vielä muita tuntenutkaan, nykyään oisin kyllä tehnyt kantapään toisin.

    Anonyymi: Voi kiitos noista kaikista kauniista sanoista! Ihanaa että joku insiproituu täällä käydessään. Mä ehdottomasti kannustan innostumaan paljon lisää käsitöistä ja kokeilemaan kaikkea uutta sillä saralla (heti tietty kun oot saanut sen pipon valmiiksi, heh). :D

    Lin: Thank you!

    Ireneh: Hiusinfoa seuraa pyynnöstä: Värjään hiukseni pari kertaa kuussa Wellan Colour Touch -sävytteellä, sävy on Red Satin. Väri pysyy melko hyvänä värjäyskertojen välillä, kun pesen sitä värjätyille hiuksille tarkoitetulla shampoolla ja käytän hoitoainetta, joka sisältää runsaasti punapigmenttiä (esim. Revlon Nutri Colour Creme). Ja sitten käytän aina välillä punaisille hiuksille tarkoitettua hiuksiinjätettävää hoitoainetta, etenkin ennen föönausta tai muuta kuumakäsittelyä.

    Kampaajalla käyn suunnilleen 4-5 kertaa vuodessa, mutta en silti aina värjäytä hiuksiani leikkauksen yhteydessä. Hyvällä kotihoidolla ja kunnon hiustuotteilla punainen pysyy aika kivasti kuontalossa. :)

    VastaaPoista