-->

13.5.2008

Mansikkaa ja vadelmaa

The incorruptible critic examines the socks

Malli:
Undulating Rib Socks by Ann Budd kirjasta Favorite Socks. Muokkauksia: neulottu kärjestä ylöspäin polvipituisiksi lisäämällä silmukoita nurjiin raitoihin; terässä ja nilkassa 60 s, varressa 86 s.
Lanka: ONline Supersocke 100, 1 kerä oranssi-ruskeaa pätkävärjättyä sekä 12 g vaaleanpunaista, yhteensä 112 g.
Puikot: 2,o mm.

Tarja sanoi sen jo niin hyvin, että mun ei tarvii kuin lyhyesti todeta, että pätkävärjätyt langat ei vain sovi kaikille. Mä ainakaan en osaa kerää katsoessa nähdä, miltä monisävyinen lanka näyttää neulepintana. Ja siksi tulin ostaneeksi messuilta kerän ONlinen Supersockea, koska "se on niin ihanan väristä!" Yeah, right...

Undulating Rib Socks - before dying

Kerällä lanka olikin nättiä, mutta neulottuna pintana se tuo mieleen lähinnä vanhenemaan päässeen mandariinin. Siis siinä vaiheessa elinkaarta, kun oranssiin pintaan on jo alkanut ilmestyä eriasteisia ruskeita maatumisläikkiä sinne tänne kera imelän pilaantuneen hajun. Yök. Levoton värisekoitus myös onnistui hukuttamaan sinänsä kivan pintaneuleen jonnekin HeVi-osasto ja kompostin välimaastoon.

Tein sukat valmiiksi mielessä ajatus pelastavasta värikylvystä. Pahaksi onneksi lanka pääsi loppumaan just ennen joustinta, mutta onneksi sain Jatalta hätäapuna puuttuviin sentteihin samaa lankaa vaaleanpunaisena. Valmiit sukat eivät sitten kyllä jättäneet mitään vaihtoehtoja värjäämiselle; mädäntynyt mandariini ja hattara kun yksinkertaisesti ei vain sovi samoihin sukkiin.

Undulating Rib Socks - after dying

Ei vain sitten tullut mieleen, että eri väriset langat myös värjäytyvät eri sävyisiksi. Siispä mulla on nyt mansikanpunaiset polvisukat, joissa on vadelmanpunainen joustin. Oman maan marjat kuitenkin voittaa etelän hetelmät kevyesti, niin että oon lopputulokseen tyytyväinen. Etenkin kun villasukille näyttäis sittenkin olevan tarvetta vielä tänä keväänä. Hrrr.

33 kommenttia:

  1. Hyvä päätös. Tykkään oranssista, mutku...tiedät kyllä. Mä oon aina mielessäni ristinyt nuo undulaattisukiks, jotain lainehtivaa se taitaa kuitenkin tarkoittaa.

    VastaaPoista
  2. Ihan kivathan niistä tuli. Mutta tiedätkö, aika lohduttavaa että sinullekin tulee hupsis-neuleita joskus...

    VastaaPoista
  3. Siehän oot ku Viivi, kun tykkäät enempi oman maan hetelmistä ;)

    Sukat eivät näytä ollenkaan hassummilta miun (himmeällä) näytölläin.

    VastaaPoista
  4. Sekä hedelmäiset että Hertta näyttävät oikein kauniilta.
    Teki mieli rueta neulomaan sukkia.
    Jos vaikka tulee vielä raekuuroja lisää, niin kuin tänä päivänä.

    VastaaPoista
  5. Minusta sukat ovat kyllä oikein hienot, etenkin tuo erivärijoustin! Aattelin että olet ihan tarkkaankin miettinyt, kun oli niin hauska väriyhdistelmä. :-)

    VastaaPoista
  6. Tarja: Jes jes ja jou, tiedän tosiaankin. Noissa Flickrin kuvissa oranssirääkätty näyttää vielä ihan inhimilliseltä, mutta luonnossa se oli kamala. No, näithän se ne sukantekeleet miitissä.

    Undulaateiks mäkin näitä sukkia kutsuin, ja tekonimi Ravelryssäkin oli Ugly Budgie Socks. Vähän niinku ruma ankanpoikanen. Undulaatti on muuten mun mielikuvissa ehkä kasarein lemmikki. Ala-asteella varmaan joka toisella luokkakavereista oli hailean sininen tai kulahtaneen keltainen häkkilintu kotona. Tsirp tsirp. :)

    Terhi: Kyllä niitä hupsahduksia sattuu ihan riittämiin, mutta mulla on tapana purkaa tai haudata ne hiljaisuudessa. :)

    Laura Koo: Ootaas ku mä sanon sen tolle sialle sohvalla, heh. :D

    Oranssi näyttää ihan ookoolle kuvissa, mutta livenä se oli jotain rumaa. Todella. Mansikka on paljon parempi väri. Nam. :)

    WeirdRockStar: Rakeidentapaisia tuli täälläkin, helkkari soikoon. Pässinpökkimät on siis ehkä vielä tarpeen jonkun aikaa, väristä riippumatta. Hertta kiittää huomiosta.

    Terhi: Jaa, no hyvä jos se näyttää suunnitellulta desing-tehosteelta. ;) Omakin silmä alkaa jo tottuun tuohon sekoitukseen. Ja jos pitää noita vaikka caprien tjv. kanssa, niin joustinhan jää melkein piiloon. Jos se nyt enää ees hämäis omaakaan silmää. :)

    VastaaPoista
  7. Niistä tuli tosi söpöt! Hertalle rapsuja paaaljon :)

    VastaaPoista
  8. Ooh ;-) Lopputulos on hauska!

    Hyvä huomata, että kaikki ei aina onnistu aluksi, mutta lopussa voi kiitos seisoa. Purin just eilen melkein kokonaisen villapaidan (ilman hihoja)... Eikä ota yhtään päähän... Murrr! Mutta mitäs minä täällä murisen ;D Onnea uusille sukille, niitä kyllä vielä tarvitaan, täällä etelämmässäkin on kylymä!

    VastaaPoista
  9. Jatta: Kiitos lanka-avusta! Nöttönen tuli tosi tarpeeseen ja jäljelle jäi n. 20 cm.

    Hertta tykkää kun saa ekstrarapsutuksia. Ettei vaan kohta alkais oleen kaljuja läikkiä turkissa kun me hellitään sitä muutenkin koko ajan ihan oma-aloitteisesti. :D

    VastaaPoista
  10. Noistahan tuli oikein pätevän väriset :)
    Katoin jo flickrissä aiemmin värjäämättömiä kuvia, ja aika...mielenkiintoselta..näytti. (mutta tosiaan mie en voi sietää oranssia, joten oon puolueellinen)
    Miusta tuo pinkinpinkki joustin näyttää tosi hyvältä

    VastaaPoista
  11. Oikein teit kun värjäsit, nyt ne on hienot!

    Ostin joskus kerän kauniin sinisävyistä Austermannin Stepiä ja oikein nautin ajatuksesta miten niistä tulee yhtä ihanat raitasukat kuin edellisistä Stepeistäni kunnes näin Ravelryssa tuosta väristä neulotut sukat.

    Hui.

    Jotain ihme täpliä koko raidoitus täynnä. Yhyy.

    VastaaPoista
  12. tosi kauniit! :) ei minusta tosin pahat oransseinakaan. tosin joo, oranssi ja vaaleenpunanen ei ehkä oo kyllä ihan parhaat parit keskenään. :)

    VastaaPoista
  13. ihanan väriset ja hienot tottakai! :D

    VastaaPoista
  14. Mielestäni lopputulos on (värjäyksen jälkeen) söpö. Polvisukkien tekoa on täälläkin harkittu, sää ei oikein muita suosi.

    t. JohannaH

    VastaaPoista
  15. Marsvin: Uuuh, kuulostaa tuskaiselta. Purkaminen harvoin on kivaa, etenkin kun sitä joutuu tekemään noin suuressa määrin. Tsemppiä villapaidan kanssa, lopussa voi tosiaan olla isokin käsi kiittämässä. :)

    Torrance: Se oranssi oli tosiaan jotain ihan muuta, heh. Nyt kelpaa astella näillä, eikä toi joustinkaan oikeastaan enä särje silmää. Kivat tuli.

    Villapeikko: Stepiä oon joskus katellut sillä silmällä, mutta onneksi kerien vieressä on aina ollut mallitilkku tai kuva valmiista sukista. Uhhuh... Mä en vain voi käsittää mitä ne punaiset täplät tekee vihreässä langassa, kun ne saa valmiit sukat näyttämään siltä kun ois ne jalassa juostu orapihlaja-aidan läpi.

    Mutta siinäpä se kai onkin, että mistä yks tykkää niin siinä toinen yökkää. Ei mulle siis pätkiksiä tai muitakaan mysteerivärjäyksiä, kiitos. Jos värit on harmoniassa keskenään, niin monivärisyys sopii kyllä mulle. Esim. Mokkasukkalankoja tekis mieli kokeilla. Niissä sävyt yhdistyvät toisiinsa kauniisti ilman suuria riitasointuylläreitä.

    Satu H: Totta turiset. Vaikka kyllä niitä oranssin ja pinkin hyvisäkin liittoja löytyy, kuten vaikkapa Soilen upeassa kevättakissa. Mun sukkien väriyhdistelmästä ei voi kyllä puhua saman päivänäkään... :)

    Milla: Kiitos kaunis ja kumarrus päälle! :)

    Johanna H: Jeesh, kyllä Dylonilla saa pelastettua melkein mitä vain. :) Ihmeellinen kevät, kun pitää yhtä aikaa olla käsillä hellevaatteet ja talvipomppa, villasukat ja varvastossut.

    VastaaPoista
  16. Kyllä värjäys teki ihmeitä. Eikä tuo eripari joutin haittaa mittään. Sehän on harkitusti siihen tehty? ;)

    Se on kyllä kumma miten niihin pätkiksiin aina tulee sorruttua (karkkiin ja lankaan, hih) Miksi sen AI-NA unohtaa miltä ne näyttää nelottuina?

    VastaaPoista
  17. Niin ja tohon kommentiin mun takista, minä tykkään valtavasti pinkin ja oranssin, punaisen ja pinkin ja violetin ja pinkin yhdistelmistä.

    Niin ja pinkki ja lime, mmmmm!

    VastaaPoista
  18. Pinkki ja punainen on aivan valtavan loistava väriyhdistelmä, esim. Yves Saint Laurent on käyttänyt sitä vuosikymmeniä suurella menestyksellä!!!

    VastaaPoista
  19. Hienot sukat, vallankin värjäyksen jälkeen (ja voi miten hienoja kuvia taas kerran).

    Minäkään en erityisemmin pidä pätkävärjätyistä, tosin eilenilalla ihan itse tuotin sellaisia lankoja. Saas nähdä mikä soppa syntyy valmiista neuleesta

    VastaaPoista
  20. Aika kiva yhdistelmä tuo mansikka ja vadelma! Toisaalta musta jopa siinä mandariini-hattara-yhdistelmässä oli jotain aika viehättävää ja outoa. Parempi niinkin kuin pelkkä mätä mandariini.

    VastaaPoista
  21. Hienot sukat, siis värjäämisen jälkeen. Minunkin on vaikea keksiä sopivaa käyttöä pätkärääkätyille langoille, mihin ihmeeseen ne sopisivat. Ai niin, tykkään muuten noista erivärisistä joustimista :)

    VastaaPoista
  22. Nätin väriset sukat värjäyksen jälkeen. Resorit näyttävät ihan suunnitellulta tehostuskeinolta :)

    Voi, miten söpönen koira teillä on :)

    VastaaPoista
  23. Oikein kivat sukat sait loppujen lopuksi aikaan. Koiruli on kyllä ihana ;)

    VastaaPoista
  24. Soile: Noi sun luettelemat pinkkiyhdistelmät kyllä toimii, ehdottomasti. Ja nyt mulle tuli yhtäkkinen tarve saada pätkistä... (enkä tosiaan tarkoita lankaa!)

    Anonyymi: Pitää muuten paikkansa, hyvä pointti!

    AnniKainen: Kiitos kuvakehuista, munkin mielestä etenkin toi eka osui hyvin kohdalleen. Mulla olis kasa Kool Aid -pusseja odottamassa kohteitaan, mutta pelkään pahoin että mun värjäystuloksista tulis melkoista pätkää ja siten sutta. Ehkä mä jätän ne mehupussit vielä toistaiseksi varastoon... :)

    Heidi: Musta se ap-yhdistelmä oli jotenkin ysärihenkinen, ja siis väärällä tavalla. Ne ruskeat läikät oli tosiaan iaka kamalia, uhhuh.

    Kate: Pätkävärjätyt on siis ikuinen kirous, voi sua. :) Vaikka voihan niitäkin värjätä. Tulee ainakin harmonisempaa sävyvaihtelua, vaikkei ihan tasaista pintaa saakaan.

    Samma: :D

    Tess: Kiitos sekä mun että Hertan puolesta! :)

    Johku: Samaa mieltä, kannatti kyllä tehdä sukat loppuun asti. Hertta on kyllä muru! :)

    VastaaPoista
  25. Mun mielestä noissa sukissa ei oo mitään vikaa. Sen oon kyllä huomannut, että pätkävärjätyt langat kyllä useimmiten näyttää paremmalta kerällä tai vyyhdillä kuin neulottuna pintana.

    VastaaPoista
  26. Kauniit sukat, joiden kuvio tosiaan hukkuu maatuvien läikkien sekaan. Onneksi väripata taas pelasti!

    VastaaPoista
  27. Juu, cooleimmalta nuo sukat kyllä kieltämättä näyttää värjäyksen jälkeen =D! Hieno malli, jota en ole koko kirjasta edes huomannutkaan, paitsi nyt, Thank`s for you...

    VastaaPoista
  28. I really like the photo. your new socks are great too. the dye job made them look so good. have fun wearing them!

    VastaaPoista
  29. Kah, ny mä riensin tännekin kommentoimaan (lupasin blogissa jo viikko sitten..) vaikka musta kyllä tuntuu että mä jätän jotain noottia jälkeeni melkein joka vierailuni jälkeen, sun tekeleet kun vaan on aina niin syötävän ihania. Nyt en tosin oo enää varma (tossa ekassa kuvassa), kumpi on syötävämpi, sukat vai Hertta...

    VastaaPoista
  30. Hyvältä näyttää sukat värjäyksen jälkeen! (Arvaa naurattiko noi mätä mandariini-jutut....)
    :-D

    VastaaPoista
  31. Todella paljon kiitoksia postista. Valitettavasti se on vaan niin iso ettei sähköpostini saa sitä auki... onneksi maailmasta ei neuleohjeet lopu. ;o)

    VastaaPoista
  32. ihanan väriset sukat. Voisin kuvitella vetäväni tuollaiset jalkaani syksyn pimeydessä ja ne piristäisivät mieltä pelkillä väreillä.

    VastaaPoista