-->

15.10.2007

Lohikäärmehuivi

Mohair scarf/capelet
Malli: Apinoitu Silvia66:n Leopardi Scarf/Capeletista kuvien perusteella.
Lanka: Novita Maxi Mohair, 185 g.
Puikot: 7,0 mm
Virkkuukoukut: 6,0 mm reunojen virkkauksessa, 8,0 mm kaksinkertaisena virkatussa kiinnitysrenkaassa.
Koko: 130 cm x 26 cm.

Ihastuin Flickrissä tähän vaaleanpunaiseen runsaan, pehmeän ja monipuolisen näköiseen huiviin, joka toimii myös keeppinä. Kaikki kunnia moneksi muuntautuvan huivin suunnittelusta kuuluu italialaiselle Silvialle, jonka muitakin kauniita keeppejä, ponchoja ja huiveja voi ihailla Flickrissä. Leopardi Scarfin kuvia tiiraillen kehitin siitä oman versioni, lankana pörröinen ja paksu Novita Maxi Mohair, joka ehti tätä ennen palvella monta vuotta ihan tavallisena kaulahuivina. Tulipa muuten taas kerran koettua, että mohairin purkaminen on arsesta. Huh.

Huivissa on kahdenlaista joustinneuletta, ja toinen sivu koostuu suorakulmion mallisista lärpäkkeistä. Ne muistuttaa mun mielestä vanhan linnan rintavarustusta tai lohikäärmeen harjaksia. Läppien ansiosta huivi avautuu ja asettuu nätisti kaulan ympärille, ja onhan nuo hauskan näköiset muutenkin. Pari lisäkuvaa jälleen Flickrissä.

Mohair scarf/capelet detail

Kiinnitysysteeminkin matkin Silvialta. Virkkasin kiinteitä silmukoita kaksinkertaisella langalla muovisen renkaan ympärille. Vt. kiinnitystikkuna kuvissa toimivat sukkapuikko ja lyhyt palmikkopuikko. Elegantimman version hommaan jahka sellaisen löydän.

Mohair scarf

Huivi toimii kivasti myös pitkittäin kaulalle heitettynä. Keepiksikin tästä olisi, mutta kameran itselaukaisijan mielestä siitä ei passannut ottaa esittelykelpoisia kuvia. Tämäkin on niillä rajoilla, mutta menköön. Tarkoitus on tehdä toinen, paranneltu versio huivista, ja sen kuvauksissa mulla on toivottavasti kameramies mukana niin että saan hiukka havainnollisempia otoksia.

P.S. Ravelry imaisi mutkin mukaansa; nyt on vihdoin puikkovarasto asiallisesti inventoitu ja to do -lista senkun kasvaa... :)

42 kommenttia:

  1. Oooh! Mistä mä löydän tarpeeksi kehusanoja? Toi on niin hieno!

    VastaaPoista
  2. Hieno on! Tavalliset huivit on niin tylsiä tuon rinnalla! Miten nuo "palikat" on tehty, yks kerrallaan vai?

    By the way, sain sen liivin valmiiksi! Ihan hyvä siitä tuli.

    VastaaPoista
  3. Upea!! Ei sanat riitä, todellakaan. Eipä uskoisi että lanka on purettua, vieläkö langasta lähtee irtokarvaa? Itsellä on tuosta samaisesta langasta, samanvärisestä jopa, neuletakki jota ei voi pitää karvaamisen vuoksi. En tosin ala purkamaankaan ;)

    -Merja-

    VastaaPoista
  4. Villapeikko: Sas muuta, mäkin läähättelin Silvian originaalin edessä. Tää nyt on vain vaatimaton kopio, mutta kyllä tääkin on mun mielestä kiva. :)

    Hansu: Jep jep, yksi kerrallaan erikseen päätelleen, phuuh. Ja koska ne ois rullautunu rajusti, niin virkkasin vielä niiden ympäri kiinteitä silmukoita. että oli hommaa noiden kanssa. Vähän. ;)

    Kävin jo katsomassa sun liiviä; se on upea! Kuten sanottu, vika ei tosiaan ollut ohjeessa vaan miussa. Sullehan tuo sopii kuin valettu. Ja värikin on aivan perfect. Hyvä sua Hansu! :D

    Merja: Karvaa lähtee harmittavan paljon edelleen. :( Aion kyllä käyttää huivia mustan villakangastakin kanssa, mutta sit on kyllä pakko kulkea tarraharja laukussa. :P Muuten kivaa lankaa, mutta kun sillä on jatkuva karvanlähtöaika...

    VastaaPoista
  5. Ihananihananihana! Lanka on niin suloisen väristä. *huokaus*

    VastaaPoista
  6. Ihana ja hiano ja just lohkari.

    VastaaPoista
  7. Hauska... ja hienon värinen!

    VastaaPoista
  8. Ihana! Se on kovin iso ja muhkea. Ja varmaan hirmusen lämmin!

    VastaaPoista
  9. Ooooo, hieno ja ihana! Mätsää niin täydellisesti sun tukan kanssa. :-)

    VastaaPoista
  10. Kii-tos kai-kil-le! Seuraavasta tulee vieläkin lohikärmesmäisempi, ainaski väritykseltään... ;)

    VastaaPoista
  11. Oi on se hieno!!

    Omasta loppu lanka ihan viime metreillä, kiitos vielä vinkistä ;) Apinoin apinoijaa vai miten se nyt sit menis..

    VastaaPoista
  12. Tosi kiva idea. Tuolla saa kyllä katseet kääntymään.

    VastaaPoista
  13. Mahtava! Ei varmasti kaula palele talvella. :)

    VastaaPoista
  14. Onpa mukava kiinnitystapa. Kuva muutenkin kiva!
    Itse en kudo juuri mitään. TUmput varmaan vielä muistaisin, miten tehdään, mutta kantapää on jo unohtunut. Todellakin HARMI!!! Mutta pääseephän tänne muitten blogeihin katsomaan tuotoksia.

    VastaaPoista
  15. Onpas jännä huivi/keeppi/härpäke! Sä se aina jaksat kehittää uutta (vaikkakin apinoimalla, mutta silti). Tosi kauniin värinen ja sopii varmaan ihanasti vaikka villakangastakin kera talven myrskyihin.

    VastaaPoista
  16. Aivan ihana !!! Kiinnityssysteemi on tosi fiksu. Ja sulla on muuten upea tukan väri.

    VastaaPoista
  17. Aivan ihana!! Taitaa olla täälläkin pakko apinoida :) Eli tällä viikolla lankoja hakemaan! Muutenkin ihana blogi mistä saa paljon ideoita. Olen tilaillut tätä jo jonkin aikaa mutta kommentoin nyt vasta ensimmäistä kertaa. Mistä muuten sait tuon muovirinkulan kiinnityssysteemiin?

    VastaaPoista
  18. Jatta: Äkkiä sulle lankaa jostain, nih! Apinoijan apinoija, hmm, alkaa kuulostaa jotenkin darwinistiselta... ;D

    Kaisa: Niinpä saakin, värikin kun on tuommoinen ei-musta. Musta tulee sitten dragon lady tän huivin kanssa. :P

    Pikku-Kettu: Ei palele kaula, mutta tukehtumiskuolema voi uhata: tuosta mohairista lentelee ylimääräisiä karvoja sen verran, että kurkkuun kertyy päivän mittaan pienehkö karvapallo. Niitä yskiessähän se talvi kuluu rattoisasti. :P

    Cozy Place: Kiitos! Käsivaralla napsituista kuvista tuli tällä kertaa ihan mukiinmeneviä, ja värit tietty tuo oman osansa kuviin.

    Tää on vähän niin kuin polkupyörällä ajamista, tämä kutominen siis. Monet liikkeet on motorisessa muistissa, niin että palautuu mieleen yllättävänkin nopeasti kun vain ottaa puikot käteen. Ja mallejahan on kirjat ja lehdet pullollaan. Inspiraatiota odottelemaan vain. ;)

    Perhoneito: Mun mielestä on kiva tehdä jotain uutta, vaikkakin toisilta matkittua. Mä kun tylsistyn helposti, niin en viitsi toteuttaa samaa ohjetta monta kertaa, ainkaan peräkkäin. Flickr ja Ravelry on kyllä loistavia ideoiden lähteitä. Alkaa olla jo runsauden pulaa inspiraatioista, mutta sehän on vain positiivinen ongelma. ;)

    Marika: Kiitos! Tässä värissä mä viihdyn todella hyvin: peilistä näkyy aina jotain muutakin kuin kalpea naama, ja se piristää kummasti harmauden keskellä. :)

    Maija: Kiitän ja kumarran suosionne loisteessa! ;D

    Muovirinkulan ostin kirpparilta. Se on ihan tavallinen muovinen ohut rannerengas, kulunut ja ruma mutta oikein sopiva tähän tarkoitukseen. Sain niitä viisi eurolla, halvalla lähti. ;)

    VastaaPoista
  19. Upean näköinen tuotos taas kerran! Ihana idea tehdä tuollainen huivi, mikä istuu nätisti kaulan ympärillekin kiedottuna.

    t. JohannaH

    VastaaPoista
  20. Yhdellä sanalla: IHANA! :-O

    VastaaPoista
  21. vähänkö jännä idea! Vau! ja väri on jälleen loistokkaasti valittu (=

    VastaaPoista
  22. Brava! Loistavasti apinoitu! On hieno ja upean värinen.

    VastaaPoista
  23. ooh miten upea! :) mulla vielä vähän jonoteltavaa...jonossa reipas 5000 henkee ennen mua..no..eiköhän se tästä kun vielä jonkun aikaa malttais.. :)

    VastaaPoista
  24. Todella upea tuo huivisi!En ole kovin paljoa käynyt noilla mainitsemillasi neulesivuilla, mutta nyt kävin ja taidampa käydä toistekkin. Sivujasi seuraan jatkossakin ovat niin kivat.

    VastaaPoista
  25. JohannaH: Tää on kyllä näppärän mallinen; ei pyri nousemaan liikaa ja levittäytyy nätisti hartioita lämmittämään.

    Kitiara: TÄNKS! :D

    Sannero: Lanka on tosiaan ostettu joskus vuonna 2001 ja neulottu silloin tavalliseksi pitkäksi kaulahuiviksi. Nyt en ehkä olis valinnut kaupassa tätä väriä, vaan oisin mennyt jonkin harmaan suuntaan. Ihan hyvältä tääkin väri nyt tuntuu, löytyy omasta hyllystä nimittäin siihen sopivat tumputkin.

    Elli: Kiitos, olen kovin tyytyväinen itsekin. Onkohan sillä merkitystä apinointikyvyille, että oon kiinalaisessa horoskoopissa apina? :D

    Satu H: Ravelryn jono etenee kyllä melko nopeasti, niin että tuskinpa sä enää kovin kauan joudut odottamaan. Ja hyvää kannattaa hetken odottaakin... ;)

    Miriva: Kiitos kauniista sanoistasi, tervetuloa uudestaan! ;)

    VastaaPoista
  26. in sinut blogilistalleni. :-)
    Pahastutko jos apinoin sinua tässä huivissa? Tuli hirmunen polte tehdä jotin samanlaista tai ainakin samankaltaista. :-)

    VastaaPoista
  27. Alku hävisi jostain syystä ainakin minulta :-O
    Eli: lisäsin sinut :-)

    VastaaPoista
  28. Kitiara: Siitä vain lankaa puikoille ja huivia tekemään! Itekin otin toiselta neulojalta mallia tän huivin kanssa, niin että toki sopii muidenkin harrastaa samaa huvia. ;)

    VastaaPoista
  29. Todella ihana, pakko alkaa heti väkertään tollasta. On nimittäin yksi immeinen kelle en oo keksiny vielä oikein joululahjaa ja se on kyllä nyt tää! paitsi et jos saan siit todella nätin muutkin tahtoo =)
    ihanaihanaihahaaa.... *sekos*

    VastaaPoista
  30. Mää oon jotenkin jälkijättönen näköjään näissä kommentoinneissa. Katsoin postauksen kyllä heti, mutta syystä tai toisesta en kertonut, että hieno on. Ja taas myös hienot kuvat! Ja hienon värinen kanssa.

    VastaaPoista
  31. Huopatossu: Hiiii! :D Ei se mitään jos muutkin haluaa, toi on sen verran nopea tehdä että mielellään tekee useammankin. :)

    Salla H: Kiva kun kuitenkin käyt jättämässä merkkisi tänne, ei sillä väliä milloin. Niin ja kiitos, hyvältä tuntuu kehut. :)

    VastaaPoista
  32. Huivi on siis oikeasti hyvän näköinen ja mukavasti erilainen. Kopiointi mielessä... Ja terkkuja sieltä missä kuvasit kesällä metsänhaltijan syysvarusteita :)

    VastaaPoista
  33. Kyllä on hauska lohikäärme! Mielenkiintoisen näköinen.

    VastaaPoista
  34. Aivan ihana! Tosi "lohikäärmäinen" ja väri on kaunis! On varmasti lämmin.

    VastaaPoista
  35. Voi miten multa oli mennyt tämä päivitys ohi. Nyt vasta näin miten VALTAVAN IHANAN huivin olit tehnyt!! Vaude! Kässänope antais sulle 10 tuosta työstä, olet taitava!!

    VastaaPoista
  36. this is beautiful - is there any chance of an english version of the pattern? would be very much appreciated! thank you (i love love love the beautiful colour too)

    VastaaPoista
  37. Thanks for the compliments, Sulkycat! Actually I'm translating the pattern as we speak, and I hope to publish it later this week. I'll also add it to Ravelry.

    So, come and visit my blog in a few days, the English version of the pattern should be available shortly! :)

    VastaaPoista
  38. Kiitos ohjeesta =) innostuin minäkin tekemään omani

    VastaaPoista
  39. Täällä on valmistunut yksi turkoosilohikäärme :)

    VastaaPoista
  40. On kyllä melkoinen urakka tämän päätteleminen. :) Siitä sainkin sitten idean, että jos virkkaamalla kuljettaisi sen langan aina edellisestä suomusta seuraavan alkuun, niin voisi selvitä ihan muutamalla päättelemisellä... Kun ei tämä tähän yhteen tule jäämään. Sen verran kiva malli, kiitos siitä!

    VastaaPoista