-->

21.8.2007

RaiRaiRaitoja


Malli: Perussukat varresta kärkeen kaksinkertaisella käänteellä, joka kätkee sisälleen kuminauhan. Varressa 80 s, kavennusten jälkeen nilkassa 50 s, raidoissa 7 krs/väri.
Lanka: Novita Kotiväki, 140 g.
Puikot: 2 mm.
Kelle muulle tulee mieleen Herkkutrio-jäätelö suklaakastikkeella? :D Upotin osan eri projekteista jääneitä Kotiväen jämiä näihin, ja minkäs sille voi että jätskiannos niistä tuli. Valkoinen ja vaaleanpunainen on Novitan omasta värikartasta, tummanruskea Dylonilla värjättyä söderoista ylijäänyttä ja kaakaon värinen jotain yli kymmenen vuoden takaista.

Sukat valmistuivat nopsasti nyt kun vihdoin sain himoitsemani Addin 30 sentin pyöröt. Kyllä kelpaa neuloa kun ei tarvii koko ajan sohia puikkoja vaihdellen niin kuin sukkapuikkojen kanssa! Pyöröpuikoista huolimatta kavennuskohtiin taakse tuli rumat reikärivit, joten virkkasin piilosilmukoilla taakse keskelle sauman. Ainakin se peittää railot, joten ihan toimiva systeemi, saa jäädä. Sen sijaan varresta aloitettavat sukat ei oo mun juttu: mun on paljon helpompi arvioida kantapään kohta ja koko kärjestä aloittaen, nyt oli vähän säätämistä ja purkamista, ei kiva.

Vaaleanpunainen & ruskea -kauden piti olla mun osalta jo ohi, mutta nää sukat menee vielä siihen kategoriaan. Kaapistakin löytyy edelleen tuota väriyhdistelmää ihan riittävästi, joten sukkia on helppo yhdistellä eri asukokonaisuuksiin. Kelpaa!

40 kommenttia:

  1. Tosi kivat sukat! Ja varsinkin väri on sairaan magee, trio todellakin! Itse oon vasta nyt löytämässä ton vaaleanpunainen-ruskea-yhdistelmän, vähän jälkijunassa kuljen tässäkin :)
    Ja hame on tosi kiva, itse oon koko iltapäivän yrittäny värkätä vanhoista farkuista hametta, katotaan kuinka käy.

    VastaaPoista
  2. NAM!! ja nyt on varmaan pakko lähteä penkomaan pakastinta, oisko siellä trio jädee, suklaakastiketta on, sen jo tarkistin.

    VastaaPoista
  3. Uuuu, nää on ihanat! Kn jostain löytyis intoa neuloa polvisukat :)) Lempparivärien valinta tietysti vois auttaa :D

    VastaaPoista
  4. Iiiihanat :D Kyllä muuten hyppää mullakin sukat seuraavaksi puikoille, polvarit on aivan parhautta!

    VastaaPoista
  5. IIIIIIHANAT sukat!!! Ja jäätelöä pitää saada.... ;-)

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköiset sukat! Voi kun itsellänikin riittäisi pinna polvisukkien tekoon... ;) Ja eikun pakastimelle tarkistamaan jätskitilanne... ;)

    VastaaPoista
  7. Ihanat sukat, tykkään!

    En kyllä enää vaihtaisi 30 cm Addeja sukkapuikkoihin mistään hinnasta, Addit on huiput. Huomasin tai oikeastaan tajusin vasta eilen, kun neuloin taas sukkaa, että olen löytänyt oman tyylini/tekniikan neuloa lyhyillä pyöröillä.

    VastaaPoista
  8. Herkkuvärit todellakin! Ja kauniit sukat muutenkin, veikeä tuo takasauma. Pakko varmaan hankkia nuo lyhyet Addit kun niitä noin kehuit, mistä hankit omasi?

    VastaaPoista
  9. Mullakin on polvisukat puikoilla... ehkä mäkin pääsen joskus kokeilemaan niitä pyöröpuikkojen ihanuuksia ;)

    VastaaPoista
  10. Aivan mahtavat sukat! Miekin oon tehny yhet "saumalliset" kaverill, ja suunnitelmissa on tehdä toisetkin ihan vaan ittelleni

    VastaaPoista
  11. Oij, herkullisen näköiset ovat. Tietty tuo värimualimankin saattaa vaikuttaa :)

    VastaaPoista
  12. Ihanat!!! Olisikohan nämä ne polvisukat jotka uskaltaisin tehdä kun Söderat ja Hederat eivät onnistu? Tosin minä saan värinvaihdoissa niin rumaa jälkeä aikaiseksi (reikiä ja raitoja jotka eivät ole kohdikkain) että taitaa olla parempi jättää taitavammille...

    VastaaPoista
  13. Voi kuinka ihanat! Hih, mäkin olen muuten tänään tehnyt näkyviä saumoja kun piti vähän piilottaa juttuja :D

    VastaaPoista
  14. Ihastuttavat sukat! Tosi hyvät värit, varsinkin kun tietää, ettei niitä saa jos nyt menisin kaupasta hakemaan :).

    En tiedä olenko yrittänyt sinua jo aiemmin käännyttää, mutta:
    Kokeilepa seuraavaksi pitkällä (80cm tai pidempi) pyöröllä neulomista, saat kahdet sukat samaan aikaan valmiiksi.

    Opastusta löytyy mm. blogistani:
    http://taijantekeleet.blogspot.com/2007/02/kaksi-sukkaa-yhdell-pyrll.html

    Tekniikka vaatii pientä totuttelua (=aivojen nyrjäytyksen) mutta itse en edes harkitse enää muita tapoja thdä sukat, hihat yms. parilliset tuubit. Suosittelen!

    VastaaPoista
  15. Ihanat sukat :) Miksi heti alkoi tekemään mieli jätskiä??
    Sun pitää ehdottomasti julkaista ohje noihin!

    VastaaPoista
  16. Perhoneito: Mä oon kans vartin kärjestä värien kanssa; mieli tekee tummaa petrolia, joka tais olla in jo pari vuotta sitten... :)

    Mun farkkuista hameeksi -projektini onnistui yllättävän hyvin, takamus tosin pussittaa hieman. Ja sinne mä en tosiaan ois tarvinnu yhtään pulleampaa purjetta, vai peräsinkö se nyt sitten on. :D

    Jonna: Sopivat värit vaan puikoille, niin on kiva pistellä menemään. Yllättävän nopeesti noikin valmistui, kun sai ihan vaan tehdä sileää neuletta aivottomana.
    Katiija: Mulle kelpais kans jätski, mutta kun tuli päätettyä sunnuntaina, että herkuttelut sai päättyä loman loppumisen myötä. Ei voi heti sortua! ;)

    Jatta: Niin on, parhautta! Tahtoo lisää!

    Satu U: Kiitos ja nam! ;)

    Tellu: Nää oli just sopiva aivoton telkkarineule, suosittelen! Ja kun ei oo monimutkainen malli, pelkkää sileää, niin ei haittaa vaikka kyllästymisen iskiessä heittäis sukantekeleen nurkkaan hetkeks. Sit kun taas huvittaa niin voi jatkaa samaa putkea ilman turhia "missähän kohtaa kaaviota mä olinkaan" -pähkäilyjä.

    AnNu: 30 cm Addit on taivaasta! Niiden myötä muhun on iskenyt armoton sukkakuume, joka aiemmin ei ole pahemmin vieraillut kiitos sukkapuikkojen ankeuden.

    Minipyöröihin tottui yllättävän nopeasti, vaikka etukäteen hieman epäilin neulomisasennon rasittavuutta. Oma tyyli löytyi täälläkin melko nopeasti, joten nyt neulominen sujuu kuin tanssi!

    Helena: Mulla on kahdet minipyöröt, joista yhdet on Get Knittedistä, toiset taasen Menitasta. Näitä on saatavilla myös ainakin Priimasta, kuulemma pian myös Priiman nettikaupan kautta. Myös Menita toimittaa puikkoja postitse, tosin hintaan lisätään postiennakkomaksu.

    Kate: Huomenna klo 19 sulle aukeaa taivas (ainakin sukkien neulomisen osalta, muuta mä en lupaa)! :D

    Tytti: Kiitos!

    Torrance: Saumat oli pakko lisätä, kun oli niin reikäistä jälkeä kavennusten kohdalla, mut ne näyttää itseasiassa ihan hyviltä. Voipi olla että jatkossa teen sukkiin saumat ihan tarkoituksella enkä vain peittelymielessä. ;)

    Laura Koo: Yllättäen värit vetoaa suhun, heh. :) Kyllä munkin mieli edelleen näille lämpenee, vaikka etenkin vaaleanpunainen on jäämässä taka-alalle. Se ei tule toimeen tukan värin kanssa, ja kun piti valita niin toisen oli lähdettävä. :D

    Terhi: Ei ne raidat kai mene kohdakkain ihan täydelleen koskaan kerrosten vaihtumakohdissa, ainakaan mulla ei ole kikkaa siihen. Ja löysät reiät hoituu kyllä, kunhan vain kiristät lankaa vaihtumakohdissa riittävästi. Yrittänyttä ei laiteta, anna palaa vaan!

    Kiko: Niinpä, mitä ei voi piilottaa sitä pitää korostaa, vai kuinka se nyt meni. Ja toimii! ;)

    Pikkumyy: Tykkään kyllä itekin, ja kun ovat puuvilla niin eivät varmana kutita. :)

    Taija: Kiitos vain, mutta mä vuorostani en taida enää vaihtaa minipyöröistä toiseen tekniikkaan. :D Once you've had 30 cm you can't go back, hehee...

    Arja: Jätskiä, ahh... Ohjetta ei oo sen kummempaa, kuin että tavalliset sukat, joiden varresta eka 1/3 neulotaan 80 silmukalla, seuraavan 1/3 aikana kavennetaan tasaisesti 50 silmukkaan, ja 1/3 ennen kantapäätä neulotaan näillä 50 silmukalla. Sitten vain kantapää oman maun mukaan, ja teräosa neulotaan taas 50 silmukalla.

    Kärkikavennus tehdään sitten kun siltä näyttää ja mieluista tekniikkaa käyttäen. Kaksinkertaiseen sukansuuhun löytyy ohje ainakin Sukkasillaan-kirjasta. Näiden sukkien raidat ovat 7 krs korkeita ja värit aina samassa järjestyksessä.

    Tän erikoisempia ohjeita ei oikein ole antaa, toivottavasti näistä on apua tarvitseville!

    VastaaPoista
  17. Ihanat sukat.Tuovat todella trio-jäätelön mieleen:)

    VastaaPoista
  18. Syksyisen pirteät!

    VastaaPoista
  19. Sinikka: Arvaa tekikö neuloessa aina mieli jätskiä, hih! :)

    Maijamirjami: Eikö vain! Nää onkin vallan passelit sitten vähän viileämpinä syyspäivinä; voi käyttää hameita ja capreja vähän kylmemmilläkin väillä, jos siltä tuntuu.

    VastaaPoista
  20. Onpa ne sileän näköiset, katsoin ensin että mitä täällä oikein kaupasta ostettuja polvisukkia esitellään :) Ja hienot on värit ja eiks sukissa aina ennen ollut sauma takana...

    VastaaPoista
  21. No nyt tekee mieli jätskiä! Aivan syötävän söpöt sukat.

    VastaaPoista
  22. Voi kuinka kivat! Polvarit on kyllä ihania, mulla on nytkin mielessä yksi malli ja lanka, josta olisi ihanaa aloittaa taas uudet polvarit. Saumat on aika sexyt ;-)

    Marsvin

    VastaaPoista
  23. Salla H: Ne on kyllä yllättävän onnistuneet sukat noin neulepinnan tasaisuudenkin puolesta. Suurin osa kunniasta kuuluu noille pyöröille. *aaltoja*

    Saumasukat oli kuuminta hottia joskus aikoinaan, jakivathan ne on edelleen. Pitää vain muistaa välillä tarkistaa että saumat on suorassa, ettei vahingossa näytä länkisääreltä. ;)

    JennyF ja Pikku-Kettu: Kiits! :)

    Marsvin: Polvarit määrää! Tekis mieli tehdä enemmänkin, mutta multa uupuu vielä sopiva malli ja lanka -yhdistelmä. Pitää varmaan penkoa omia lankavarastoja vähän syvemmältä, jos sieltä löytyis joku inspiraation herättävä sukkalankakerrostuma. :P

    VastaaPoista
  24. Tyylikkäät ja taidokkaat!

    VastaaPoista
  25. Riikka: Kiitos! Nää jalassa olo on melkoisen peppipitkätossumainen. :)

    VastaaPoista
  26. Heidi: On juu, vaikken ihan maistamiseen asti oo mennytkään jäätelömielikuvan voimasta. ;)

    VastaaPoista
  27. Onpa kauniit ja istuvat sukat! Ja makeen väriset!

    VastaaPoista
  28. Ooo, onpa ihanat sukat, saumat etenkin!

    Mistähän muuten johtuu, että mun käsiini eivät nuo lyhyet pyöröt sovi lainkaan? Puikot ikäänkuin loppuvat kesken... Ehkä mulla on liian isot kädet. :-D

    VastaaPoista
  29. Vautsi mitkä sukat. Jokohan sitä itsekin jaksaisi innostua pitkävartisten sukkien neulomisesta, jos vaikka hommailisi suklaan väristä lankaa.

    Kiitos muuten ihanasta sagittaria-huivin ohjeesta, sain juuri ensimmäisen, mutten viimeisen sagittarian valmiiksi. Aivan mielettömän ihana huivimalli!

    VastaaPoista
  30. Hepsi: Ne kyllä suorastaan nuolee jalkoja ja kans hyvin paikoillaan. Istuvuuden kannalta lopputulos on kyllä melko perfect. :)

    Terhi: Minipyöröt voi kyllä olla joillekin vähän turhan pienet, tai siis se puikko-osa liian lyhyt. Mun käsiin nää Addit kyllä istuu loistavasti, toisin kuin yhdet kiinalaiset täysmuoviset pyöröt. Niissä tuli kyllä melko nopeasti kädet kipeiksi, ei ehkä oltu siellä Pekingin suunnassa ajateltu ergonomiaa suomalaisen käden kannalta. ;)

    Kaisa: Suklaata, nam. Hommaa sit kaiken varalta neulomisen seuraksi vaikka Fazerin sinistä, jos väri alkaa herättää suklaanhimoa. ;)

    Kävin ihailemassa sun huivia; se kyllä on edukseen Kittenistä tehtynä, ihanan utuisen ja pehmeän näköinen. Kiva että tykkäät ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  31. aika namiväriyhdistelmä (=

    Raitasukat täältä tullaan!

    VastaaPoista
  32. Ihanat sukat! Mulla on niin monta projektia kesken että on pakko vielä odottaa hetki polvareiden neulomista. Mutta tosin eilen ostin jo kengät jotka vaativat kunon sukat. Mutta sitä ennen hommaan Addin pyöröt. Olen niitä kissojen ja koirien kanssa etsinyt ympäri nettiä, kiitos sulle suomalaisista myyjistä!

    Niin, olen käynyt täällä vaikka kuinka monta kertaa, en muista olenko aiemmin jättänyt itsestäni merkkejä. Tykkään sun blogista!

    VastaaPoista
  33. Sukkien takaraita oli aika säväyttävä, toi kivasti jännitettä raitojen sekaan.

    VastaaPoista
  34. Käyppäs kurkkaamassa blogiani ;D

    VastaaPoista
  35. niin, siis :
    Muori Menninkäisen arkea (vuodatus.net blogi)

    VastaaPoista
  36. tosi kivat sukat! ja juu, se jätskihän tosta värimaailmasta tuli heti mieleen. :)

    VastaaPoista