-->

13.8.2007

Ohi on!

...nimittäin tän kesän hääkimara. Lauantaina saatettiin avioliiton satamaan taas yksi ystäväpariskunta helteisissä tunnelmissa. Kesähäät on kivoja, varsinkin kun muistaa ottaa hyttysmyrkyn mukaan. Minä en muistanut: nyt mulla on sitten lähemmäs sata kutiavaa hyttysenpistoa ympäri kroppaa ja joka paikkaa kutittaa. Raaps raaps raaps. Auts.

Minä juhlin häitä tällä kertaa vihreässä (oho mikä yllätys! :D). Taftimekkoon otin vaikutteita 1950-luvulta, etenkin näistä Peggy Huntin ihanista mekoista. Tuon mustan aion joskus vielä toteuttaa pitseineen kaikkineen, oih! Kuvan vasemmassa reunassa vilahtaa Jatan juhlamekon helma, ja samoissa häissä oli myös Kate, molemmat itsetekemissään asuissa. Jälkikäteen ajatellen meidän mekot ja hepeneet ei kauniista ulkonäöstään huolimatta olleet riittävä suojavarustus hyttysarmeijaa vastaan; voi tytöt tätä kutiamista!

Mehumaijassa värjätyt satiinisandaalit osallistuivat myös juhlallisuuksiin. Lisäsin kenkiin vielä yhden kerroksen silkkimaalia, ja niistä tuli aivan hyvät. Sunnuntaina tosin huomasin varpaiden pohjien olevan sävy sävyyn puvun kanssa, ja raivokkaasta hinkkauksesta huolimatta mun jalkapohjat on edelleen menninkäismäisen vihertävät. :D Silkkimaali siis hieman värjäsi jalkoja illan mittaan, mutta kengät ei näytä yhtään kärsineen siitä, joten ne on käytössä jatkossakin.

Laukku on samaa kangasta puvun kanssa ja kovitettu jälleen tukevalla huovalla. Huivin kangas on myös samaista vihreää taftia, se vaan on rypytetty kuminauhoilla. Siis jo tehtaalla, ei mun toimesta. :) Puvun helman alla näkymättömissä on mustaa tylliä pitämässä helmoja koholla. Ois ehkä voinut olla yksi kerros lisää, mutta hyvin tää näinkin toimi.

Mä sitten rakastan tuota vihreää, sekä puvussa että ympäröivässä luonnossa!

34 kommenttia:

  1. Jälleen kerran taattua laatua :) Mä en jaksaisi ikinä ommella uutta mekkoa joka kinkereihin...

    VastaaPoista
  2. Kaunista taas kerran! Ihanan herkullinen väri. Sulla taitaa olla jo värisuorallinen satiinihamosia kaapissa ;) Mekon malli on myös yksinkertaisen tyylikäs.

    VastaaPoista
  3. Onpa ihana mekko! Mulla oli yo-mekko aikanaan (haha, voiko tollasta sanaa käyttää jos kekkereistä on viis vuotta aikaa ... ;)) vihreästä taftista, ja tykkäsin hulluna! Harmi vaan isä onnistui läikyttämään siihen kuohuviiniä pulloa avatessaan, minkä johdosta puku kävi pesulassa ja kutistui, mikä taas johti saumojen muokkailuun ja siitä seurasi puvun muotojen muuttumisen just siten, ettei se enää ollut ollenkaan sama ... Nykyään se ei kyllä edes mahdu päälle, joten kyllä sitä pienet ihmisetkin onnistuu joskus jotain massaa vartaloon kerryttämään vaikka jotkut ei uskoiskaan ;D

    VastaaPoista
  4. Kaunis! Hieno idea tuo olkanauhan tuplaus. (Kyllä, kävin jo hönkäilemässä linkkien takanakin.)

    VastaaPoista
  5. OOh ja iiih. Mä haluan kans. Mullon menninkäisvihreäkausi menossa..tai siis ei se koskaan kai oo mihkään kadonnukaa ja noi värit on hianot.
    Teitkö kaavatkin itte vai valmiilla kaavoilla?

    VastaaPoista
  6. voi että. Aivan ihana mekko! Miten sä osaatkin!

    VastaaPoista
  7. jaa-a, Jari se täällä taas ihailee tyttöjen mekkoja... Vai oliks se viimeks Jatan luona? hmm... Se olin siis taas oikeesti mä :D

    VastaaPoista
  8. aivan ihanan värinen asukokonaisuus sinulla:) Rakastan myös vihreää!!

    VastaaPoista
  9. WAU!!!! Eipä oo paljon aiempiin kommenteihin listtävää. UPEA.

    VastaaPoista
  10. Tuo viimeinen kuvakin sen jo kertoo - Rockin' girl blogger :)
    No joo, kaunis tuo mekko on kuvissa mutta luonnossa vielä kauniimpi... siis aivan upea!

    VastaaPoista
  11. Kuvat ei tee oikeutta mekon upealle värille, upea se on, kaunis ja kaikkea!

    Kiitos kaikesta, jaan myös tuskaasi hyttysten suhteen.. Ei kehdannu tänään laitaa edes hametta päälle kun sääret on niin tautisen syödyt ! Kylmägeeli auttaa muutamaksi tunniksi kutinaan, mutta sen laiton jälkeen ei kannata pistää piilareita päähän vaikka olis muka kuinka hyvin pessyt kätensä :'P

    VastaaPoista
  12. Kaunis asu, jälleen ihan sinun värinen.

    VastaaPoista
  13. Merja
    Kaunis mekko ,kengät, laukku; siis koko kokonaisuus. Olet upea.
    Minun lempivärini on ollut pienestä tytöstä asti vihreä.

    VastaaPoista
  14. Ootpas sä ollu metsänhengetär! Aivan upea kokonaisuus, ihana vihreän sävy!

    VastaaPoista
  15. OMG! Niin hieno mekko ettei mitään rajaa! Sie olet kyl ihan huippu ompelukoneen kanssa!!!

    VastaaPoista
  16. Me kanssa täällä rakastaa vihreää:). Ihana puku!

    VastaaPoista
  17. Ihanan näköinen ja erityisesti värinen mekko! Ihailen ompelutaitojasi!

    t. JohannaH

    VastaaPoista
  18. hieno on mekko ja vihreä sopii mainiosti punaisen tukkasikin kanssa. Kyllä tommosella kelpaa! Nuo sun mehumaijassa värjätyt kengät oli minusta ihan huippu idea ja ainakin kuvassa näyttivät ihan kympin juhlakengiltä. Rohkea veto heittää uudet kengät mehumaijaan, mutta näemmä riskin otto kannatti...

    VastaaPoista
  19. Satu: No en miekään mutta tällä kertaa oli pakko kun tuli se edellinen pilattua pesussa. Tän puvun pesemisen kanssa aion kyllä olla varovaisempi! :)

    Jaana: Ei nyt sentään, joka kerta kun on isommat pippalot tulossa niin tuntuu ettei kaapissa oo mitään sopivaa päällepantavaa.

    Paula: Tiedän tasan miltä tuo kutistuminen tuntuu, on vielä ihan riittävän hyvässä muistissa sen edellisen pukuni kohtalo, uhhuh... Hyvä tietää että taftikin on noin kutistumisherkkää, vaikka pesuohjeet ainakin tälle kankaalle sallii konepesun. Taidan silti tyytyä hellävaraiseen ja nopeaan käsinpesuun, kaiken varalta...

    Uhoava Gnu: Ne mekot on niiiin upeita! Tuplaolkaimien lisäks nappasin sinisestä mekosta myös tuon yläosan reunaan kiertävän kaitaleen (joka ei tietty näy näissä kuvissa ollenkaan hyvin). Harmi vaan ettei kovin usein oo tilaisuuksia, joissa vois tuon tyyppisiä cocktail-asuja käyttää.

    Tikru: Kaavojen lähtökohta on jokin Modan kotelomekko, mutta niitä on kyllä muokattu niin moneen kertaan että alkuperäistä Modan mekkoa ei näillä kaavoilla sais tehtyä. ;) Mulla on yleensäkin tapana ottaa jotkut valmiit kaavat jotka on sinne päin mitä oon hakemassa ja sitten muokata ja tuunata niitä reippaalla kädellä.

    Jari eiku Susanna: Jari-setä tais tosiaan käydä jokin aika sittn ihastelemassa Jattaakin, niin että arvasin kyllä että se oot sinä. Vaikka ei siinä, saahan se Jari mun puolesta täälläkin käydä kommentoimassa. :D

    Kate: Tack tack! Puvun oikea väri ja kankaan "läikehtiminen" oli kyllä vaikea eli mahdoton vangita kuviin. Tykkään edelleen tästä asusta ja toivon että sille löytyis pian uudestaan käyttöä. Sähän voisit hei pitää sit myöhemmin syksylä synttärit juhlavalla pukukoodilla, eikö? :D

    Jatta: Kylmägeeli ja piilarit, auts, kuulostaa kirvelevän kokemuksen kauttaa sisäistetyltä viisaudelta. :D Ei oikeen kehtais lähteä julkisille paikoille kun joka paikkaa kuiaa. Tekis mieli hinkata itteään aina lähimpää puuta vasten, ja miltäs se nyt sit näyttäis. Oi kutina ja syyhy sentään!

    Pibu & Tinde: Hiukkasen kyllä jännitti niiden kenkien kanssa, mutta toisaalta ne oli melkoisen edulliset (20 e) ja värjättävää pinta-alaa oli tosi vähän. Aattelin siksi, että ei se projekti voi ihan kamalasti mennä pieleen tai ainakaan rahalliset menetykset ei olis kauhistuttavan suuret. Riskinotto todella kannatti, ja saatanpa riskeerata joskus toistekin, jos tarvetta ilmenee. Mieluiten ehkä kuitenkin löytäisin sopivan väriset kengät kaupasta valmiina... ;)

    Sinikka, Päivi, Johanna, Pikkumyy, Merja, Tinna, Piua, Kaisumaisu ja JohannaH: Voitte kyllä uskoa että on kiva lukea kauniita sanojanne, kiitos kaikki te ihanat ihmiset! <3

    VastaaPoista
  20. Sä oot niin taitava! Upea puku ja kokonaisuus! Istuu jälleen kerran kuin sulle tehty! ;)

    VastaaPoista
  21. Ihana (=

    Mun on pakko ruveta tsemppaamaanitteäni ompelemisessa, jos sitten vaikka jonain päivänä sais itse väännettyä oman lakkiaismekkonsa...

    VastaaPoista
  22. Onpa huikean hieno puku! Ja laukku! Ja huivi! Ja itse juhlija! Voi että, rohkenisinkohan ikinä koskaan ompelemaan itselleni mekkoa. Yhtään en tiedä missä sitä pitäisin, mutta harvemmat bileet tiedetään vuosia etukäteen..

    VastaaPoista
  23. Petra: Se on kyllä hyvä kun itelle tekee, että saa just omien mittojen mukaisen puvun. Ja uskaltaa säätää saumojen kanssa vähän reippaamminkin, kun ei tarvii selittää ompelijalle että "no jos tosta nyt ihan vähän eiku enemmän no kyl sä tiiät, tiiäthän?" :)

    Sannero: Harjoittelemalla ja kokeilemalla oppii parhaiten, usko vaan. Ei kannata turhaan pelätä virheitä vaan rohkeasti kokeilla vaikaltakin tuntuvias juttuja, niin taito karttuu kummasti. Kyllä sä sen lakkiaismekonkin sitten hurautat suvereenisti, tsemppiä ompeluksiin! ;)

    VastaaPoista
  24. Piia: Kiitos kaunis! Ja niin kuin sanoin Sannerollekin; ei muuta kuin ompelemaan vaan, kyllä ne oikeat bileet ja oikea mekko toisensa joskus löytävät. :D

    VastaaPoista
  25. No on nimittäin aikas soma mekko, ihan kuten edellinen ruskea versiokin!

    VastaaPoista
  26. ps: Kiitosta vaan! Ei edes harmita sen pronssinvärisen tuhoutuminen enää niin paljon, kun tää onnistui niin hyvin. Balsamia haavoille nääs. ;)

    VastaaPoista
  27. kiitti tsempistä, kuulinpa justiinsa juttua, että koulussa saattaa olla joulukuussa itsenäissysjuhlantapasiset. Sinne sitten pukua vääntämään (=

    VastaaPoista
  28. Mielettömän kaunis puku ja koko konaisuus! Surffailin lapsia nukuttaessani kännykällä, mutta oli pakko kaivaa läppäri esiin koska kuvat eivät latautuneet.

    VastaaPoista
  29. Upea mekko! Mistä sä noi mallit aina kaivat vai teetkö kaavat itse?

    VastaaPoista
  30. Sannero: Hei hauskaa, nythän sulla on bileet tiedossa jo hyvissä ajoin, joten ehdit rauhassa ommella parikin pukua. Ja sullahan on nyt kunnon vehkeet elikkäs saumuri, niin että homma sujuu kuin tanssi! ;)

    Tuatara: Ymmärrän, mulla ei kestä hermo selata blogeja kännykällä, kun en jaksa odottaa kuvien latautumista. :P

    Hansu: Yleensä etsin jotkut sinne päin haluttua lopputulosta olevat kaavat lehdestä ja muokkailen niitä tarpeen mukaan, Yleensä tosi paljon, ja sitten vielä pukua sovitellessa lisää. Harvemmin tulee käytettyä mitään kaavoja suoraan lehdestä muokkaamatta, aina on jostain syystä pakko sorvata muutoksia. :)

    VastaaPoista
  31. että miten hienolta se näyttääkään! kaikki sopii niin hienosti yhteenkin! :)

    VastaaPoista
  32. Voi hyvänen aika että osaa olla kaunis kokonaisuus, oot kyllä todella taitava! Täällä huokailen ihastuksesta.

    VastaaPoista
  33. Niin minä ajattelinkin, että olet tehnyt. Harvoinpa oikeesti kaavat on suoraan sitä mitä haluaa. Mun ainakin pitää lähes aina lisätä pituutta hihoihin ja helmaan. Eikös ne oo sovellettavaksi tehtykin ne kaavat. Kuka niitä orjallisesti noudattaa? Ei varmaan kukaan.

    VastaaPoista