-->

19.5.2013

Vauvaväriä

Mistäköhän se johtuu, että sama kaava toistuu vuosi vuoden jälkeen: häät tiedossa, kaappi täynnä juhlavaatteita, mutta ei mitään päällepantavaa? Ja miksi mä tässä tilanteessa kuljen aina samaa polkua, eli päätän hankkia helposti ja nopeasti jonkun koltun kaupan rekistä, mutta juostuani tusinan kauppoja läpi päädyn kuitenkin ompelukoneen ääreen? Ja sitten vielä pitää tietysti todeta, että asusteet puuttuvat, ja nekin pitää muka tehdä itse. Miten musta tuntuu, että vaikka mä vanhenen tasaista tahtia, niin viisastumisen kanssa on jonkinmoista viivettä...


Tällä kertaa touhussa sentään oli jotain järkeä, koska mekon ainekset löytyivät omista varastoista ja kaavatkin olivat vanhat tutut. Tuloksena empire-linjainen musta mekko päämateriaaleinaan sifonkia, vuorikangasta ja satiininauhaa. Tekemiseen ei  mennyt kuin muutama tunti parissa pätkässä, ja asusteetkin (hius- ja kenkäkoristeet) kyhäsin kasaan rutiinilla. Niin että sinänsä toive helposta ja nopeasta toteutui, vieläpä edullisesti.


Paras Etsy-ostos pitkään aikaan on ollut kymmenisen paria kenkäkoristeiden pohjia. Niihin voi tehdä juuri omaan asukokonaisuuteen sopivat kenkäkoristeet, joita sitten voi käyttää haluamissaan kengissä ja miksei myös hius- tai pukukoruina. Vaihdettavien koristeiden ansiosta nämä yhdet ja samat, hyvin jalkaan istuvat mustat satiinikorkkarit toimivat melkein joka juhlissa.


Näissä koristepohjissa on napakka ote ja pienet hakaset nipsun pohjasssa pitoa varmistamassa. Hyvin ovat pysyneet menossa mukana, silti kenkiin jälkiä jättämättä. Suosittelen. Samalla systeemillä saa perusballerinoihinkin erilaista ilmettä, joten yhdellä parilla painelee hyvin vaikka koko kesän, kun koristeita vähän vaihtelee. Nyt onkin vähän vaikeampi perustella, miksi mulla silti on kenkiä neljättäkymmenettä paria... :P


Ainoa ärsyttävyys näissä juhlissa käytetyissä asusteissa on tuo vauvanvaaleanpunainen väri, joka määräytyi miehen paidan, solmion ja taskuliinan mukaan. Joskus noin vuonna 2006 kyseinen väri oli mulle varsin mieluinen ja jotenkin sopikin silloiselle blondille. Tämä punapää vain ei enää meinaa taipua noin hempeään pastellipinkkiin kuin pitkin hampain. Narsk. Ens kerralla mä kyllä valitsen sen paidan ja solmion tai sitten mennään ihan eripariväreissä, se on saletti!

Ai niin, yksi keskeinen ja toistaiseksi varsin kiinteä asuste on vielä esittelemättä:

Ohohups, meitä onkin kaksi tässä kuvassa! :) Elokuun loppupuolella sitten selviää, potkiiko tuolla vatsassa tyttö vai poika. Tämäkään lapsonen, kuten isosiskonsakaan aikanaan, ei suostu paljastamaan uteliaille vanhemmilleen mitään ultraäänikuvissa. Varsinaisia aikuiskasvattajia nämä meikäläisen lapset, kun pakottavat näinkin uteliaan ja kärsimättömän ihmisen odottamaan vastausta kuukausia 50/50-todennäköisyyden varassa!

59 kommenttia:

  1. Mainio idea noi kenkäkoristeet! Ja onnea odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikö vain olekin. Aina voi mennä sopivasti omiin jalkoihin mukautuneissa popoissa, joiden ilme vaihtuu näppärästi koristetta vaihtamalla. Toimii! :) Kiitos onnentoivotuksista!

      Poista
  2. Kaunis mekko ja kauniit somisteet!
    Onnea loppuodotukseen, ilmeisesti ei tarvitse enään kovinkaan kauan odotella kumpi tulee. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuolla asulla yksi hääjuhla juhlittiin kevyesti. :)

      Vielä joutuu kolmisen kuukautta odottamaan, ennen kuin selvyys saadaan. Näin toisella kertaa tuo vatsakumpu kyllä tuntuu kasvavan paljon nopeammin kuin ekalla kerralla. Melkoinen etukyttyrä tuossa on jo kannettavana; saa nähdä, mihin mittoihin pallo kasvaa kesän aikana. :D

      Poista
  3. Mulla oli vastaavanlaiset nipsut avokkaissa joskus 20 vuotta sitten :O
    Ne oli kyllä kaupasta ostetut ja niissä oli rusetit, mutta ne mustat rusetit toimi aika hyvin eri kengissä, kai ne mulla jossain vieläkin on...ehkä. Mutta toi on kätevää kun voi itse suunnitella ja toteuttaa koristeet. Kiva kun on tulosa sisarus neidille, onnea loppusuoralle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusetit kyllä sopii moneen. Pitäiskin tehdä muutamat eri väriset rusettinipsut, olis aika monikäyttöiset kyllä.

      Kiitos onnitteluista! :)

      Poista
  4. Ihanaa odotusta! Hieno juhla-asu - kokonaisuus, jälleen kerran. Muistan sen hattaran vaaleanpunaisesta diggailleen Vilman ;)

    Aika hassua, että järkkäilin ja samalla katselin läpi just omasta masusta 12/10 ja 10/11 otetut studiokuvat ja sitten surffailin tänne ihailemaan sun kumpua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhhuh, hattarasta tulee nykyään lähinnä huono olo. :D Niin se maku muuttuu. En tosiaan tuntenut oloani kotoisaksi hempeän vaaleanpunaisessa, vaikka sitä olikin tosi vähän. Tai no, noiden koristeiden lisäksi oli kyllä saman värinen pashmina. Mutta olipa silti turhan tyttömäinen olo. Puistattaa vähän vieläkin. :P

      Mikäs tässä kumpua kasvatellessa. Elo- tai syyskuussa sitten sadonkorjuuta tiedossa. ;)

      Poista
  5. Upea mekko mut niin on mahakin, siis onnea vaan :) Se on tuplasti ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivoa sopii, tuota ihanuutta siis. Sen verran työllistävä tapaus tämä esikoinen on ollut, että kakkosen olisi paras olla vastavuoroisesti superhyvä nukkuja ja muutenkin helppo. Joopa joo, näillä perintötekijöillä taitaa olla turha toivoa muuta kuin lisää itsepäisiä tulisieluja... :D

      Poista
  6. Kiva idea tuo kenkäkoristejuttu. Pitää varmaan itsekin hankkia moisia. viimeksi hätäisesti liimailin kuumaliimalla nahkakorkkareihin koristeet ja eihän ne pysyneet kai edes juhliin saakka paikoillaan :)

    Mekko on myös ihana ja onnea paljon odotukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän kiinnitykseen kaksikomponenttiliimaa, niin että varmasti pysyy kovemmassakin menossa. Kuumaliima ei mun kokemuksen mukaan tepsi juuri muuhun kuin paperiaskarteluun, vaikka aika näppärää onkin.

      Onnentoivotukset otetaan ilolla vastaan, kiitos. :)

      Poista
  7. Kiva idea, noiden klipsipohjien ostoa on ehkä pakko harkita. Ja mahtava uutinen, mukavia odotuksen kuukausia sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klipsit on oikeasti tosi hyödyllisiä, jos on yhtään vaihtelunhaluinen ja silti mukavuutta arvostava. Ei tarvitse kärsiä huonoissa kengissä sen takia, että ne sattuis olemaan ainoat asuun sopivat.

      Kiitos! Odottaminen on ihan mukavaa puuhaa, kun on hyvä palkinto luvassa. Se vauva, meinaan. :)

      Poista
  8. Kaunis asu! Kiva ja kauniiti toteutettu idea nuo kenkäkoristeet.

    Ja paljon onnea odotukseen!!!

    VastaaPoista
  9. Kaunis asu ja nuo masut on vaan niin ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tää masu vain tuntuu aika kivalta asusteelta, vaikka joka toinen aamu kiroankin, kun on vaikea löytää sopivia vaatteita. :D Onneksi kesä alkaa ja voi turvautua leveähelmaisiin mekkoihin.

      Poista
  10. Ihania asusteita - vauvaväri mukaanlukien. Mutta kyllä olit totisesti jättänyt sokerin pohjalle! Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs sitä makeaa heti pinnalle ripottelemaan. ;D Kiitos!

      Poista
  11. Oikein paljon onnea! Kaunis mekko.

    VastaaPoista
  12. Upeat asusteet ja mekko. Ja mahtavasti piiloteltu kiinteä asuste noissa ekoissa kuvissa! :D Paljon onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sopiva kuvakulma osui molemmissa kuvissa. Ihme homma sinänsä, koska eipä tätä mahaa ainakaan elävässä elämässä juuri piilottelemaan enää pysty. :D Kiitos onnitteluista!

      Poista
  13. Upea asukokonaisuus!
    Valtavasti onnea odotukseen! :)

    VastaaPoista
  14. Ihana mekko ja hienot asusteet! Ja onnea odotukseen, me taidetaan olla aikalailla samoilla odotusviikoilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnellista odotusta sinnekin, taidetaan tosiaan olla suunnilleen samassa tahdissa. :) Tämän tulokkaan laskettu aika on 23.8. Pitkä kesä edessä vielä. :)

      Poista
  15. Oikein paljon onnea odotukseen! Hieno asukokonaisuus.

    VastaaPoista
  16. Onnellista odotusta! Ihana asukokonaisuus! Kenkäklipsuvinkin pistän korvan taakse, koska oma kenkävalikoima on kummasti pienentynyt raskauksissa kasvaneen jalan koon myötä. Pitäisi varmaan mennä kenkäkauppaan, kun ei se jalka taida enää tästä pientyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, mä toivon, että mun jalkani ei kasva tämän raskauden myötä! Kengänkoko kun on jo valmiiksi 41, niin kauheasti ei jäisi sen jälkeen kaupoissa valinnanvaraa... :P

      Poista
  17. Paljon onnea masuasukin johdosta!! kaunis asukokonaisuus.

    VastaaPoista
  18. Kaunis hame ja upea kenkäkoriste. Onnea odotukseen!

    VastaaPoista
  19. Voi kun sinä olet kaunis niinkuin tuo mekko ja kenkäkoristekin ynnä vauvavatsa. Onnea odotukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi, kiitokset kehuista. :) Nyt olen vielä hyväntuulinenkin, kaiken muun hyvän lisäksi!

      Poista
  20. Kengät ja mekko ovat hienoja, mutta tuo kiinteä asusta kruunaa kyllä kaiken. Onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä maha kyllä on se kaikista näyttävin asuste. Varsinainen pièce de résistance. :D Ja ihan on oma tekemä sekin, pienellä avulla tietysti. ;)

      Poista
  21. Onnea erityisesti vauvasta mutta toki myös hienosta juhla-asusta!

    VastaaPoista
  22. Onnea! Ihana masu ja kaunis mekko :)

    VastaaPoista
  23. No voi hyvänen aika, miten ihana mekko ja asusteetkin ihan priimaa! Ja tuo masu <3 Mistä mä saisin innoituksen ja osaamisen tuollaiseen mekkoon!?

    Marsvin

    VastaaPoista
  24. Aivan mainiot koristeet kengissä. Todella upea vinkki nim. monet juhlat tulossa kesällä. Meillä kyllä vaimo päättää miehen paidan värin, juurikin siitä syystä, että vaimo päättää ensin värit, mies seuraa perässä :)

    VastaaPoista
  25. Onnea odotukseen! Tosi kaunis koko asusi, mutta ihanat varsinkin nuo kenkäkoristeet! :)

    VastaaPoista
  26. Onnea <3 Ja jotenkin arvasin kun olet ollut hiljaisempi (samoin kävi itselle). Jälleen ihana mekko ja mahtava tuo kenkäkoristejuttu.
    Elli

    VastaaPoista
  27. Onnea odotukseen! Kylläpä vauvamaha piiloutui hyvin mekon leveään helmaan, en aavistanut mitään ennen viimeistä kuvaa (tosin otsikosta olisi voinut jotain päätellä.)

    VastaaPoista
  28. Hieno mekko! Elokuun vauvaa odotellaan täälläkin.

    VastaaPoista
  29. Voi noi kenkäkoristeet. <3

    Täälläkin on käytössä samanlainen asuste samantyyppisissä mitoissa. Elokuussa laskettu aika meilläkin. :)

    VastaaPoista
  30. Ihana mekko! Ja onnea loppuodotukseen! Meille odotellaan myös elo-vauvaa.

    VastaaPoista
  31. Onnea odotukseen! Tosi kaunis mekko.

    VastaaPoista
  32. voih! Ihanaa onnea odotukseen! Taas oot keksinyt ja tehnyt upean kokonaisuuden!

    VastaaPoista
  33. Upea uutinen ja näytät tosi hyvältä! Hauskaa, että esikoisia odotettiin samaan aikaan ja nyt toisia myös :) Tosin meille tulee nyt toinen ja kolmas kerta rysäyksellä ;)
    Onnea kovasti odotukseen!

    VastaaPoista
  34. Onnellista odotusta! Kaunis mekko ja tosi hauskoja noi kenkäkoristukset.

    VastaaPoista