-->

26.9.2011

Times like these

Nämä ovat niitä päiviä, joihin voisi jäädä viihtymään pidemmmäksikin aikaa. Viikonloppuja kivassa seurassa, ihan vain löhöillen, koirien touhuille hymyillen ja hyvästä mielestä nauttien. Pitää oikein pysähtyä kesken askelen huomaamaan iloisena, miten mallillaan oma maailma onkaan just nyt. Sopivilta tuntuvissa saappaissa, oikealla tiellä ja matkaseurana maailman parhaat. Onni, tätä se taitaa olla.

NY Cardigan

Malli: New York Cardigan by Erin Harper
Lanka: Katia Austral, 500 g.
Puikot: 3,0 mm, 3,5 mm ja 4,0 mm
Muokkaukset: paljon, niistä lisää Ravelryn projektisivulla.

NY Cardigan

Yksi noista mainituista kivoista viikonlopuista piti sisällään käynnin Työväenmuseo Werstaassa, joka löytyy aivan Tampereen ytimestä Finlaysonin alueelta. Vanha tehdasrakennus on jo sinänsä näkemisen arvoinen, ja samoista tiloista löytyy monenmonta mielenkiintoista museota (esim. tekstiiliteollisuusmuseo ja höyrykonemuseo) ja näyttelyä.

Olen käynyt Werstaassa ennenkin, ja nähtävää riittää useammallekin kerralle. Omiin suosikkeihini lukeutuu pieteetillä rakennettu pienoismalli 1930-luvun Pispalasta ja osuuskauppahuone punnuksineen, sokeritoppineen ja krumeluurikoristeisine kassakoineineen. Näkemisen arvoinen on myös kokonainen työväentalointeriööri, jossa voi ihailla esiäitien taidokkaasti kirjomia työväenyhdistysten lippuja. Niin, ja siellä saa soittaa urkuharmoonia niin paljon kuin vain itse jaksaa polkea. :) Menkää siis hyvät ihmiset käymään Werstaassa, kun se ei edes maksa mitään!

NY Cardigan

Böyyyy. Meinasin punnita mahan museon osuuskauppahuoneessa, mutta ei löytynyt sopivia vastapunnuksia. :D Joo-o, maha tulee nykyään ensin kulman takaa, muu Vilma seuraa sitten pienellä viipeellä perässä. Mä noudatan Marko Paanasen Innossa aikanaan jakelemaa ohjetta: korosta sitä, mitä et voi piilottaa. Siispä sijoitin neuletakin kiinnitysmekanismina toimivan rusetin just niin, ettei kellekään jää epäselväksi, että tämä rouva toimii parhaillaan inkubaattorina.

NY Cardigan

Sitten muutama sana neuletakista. Mallina tämä New York Cardigan on tosi kiva, ja lopputulos on monikäyttöinen, mutta itse ohjeeseen tekisin kyllä useita muutoksia. Niistä lisää Ravelryn puolella. Jos joku aikoo tämän mallin tehdä, niin suosittelen lukemaan Ravelrystä muiden kokemuksia, jos haluaa välttyä esimerkiksi turhauttavan paljolta saumojen ompelemiselta ja pitsimallikertojen silmämääräiseltä kohdistamiselta.Tekis melkein mieli tehdä toinen tällainen, mutta ei siksi, että varsinaisesti hinkuisin toista samanlaista neuletta, vaan ihan vain, että pääsisin tekemään sen "järkevästi" ja turhat kiertotiet oikaisten.

NY Cardigan
No, enköhän mä kumminkin suuntaa katseeni mieluummin ihan muihin neuleisiin. Ilmat kylmenee ja saa kaipaamaan myssyjä, säärystimiä, sukkia ja mitä-tahansa-lämmittimiä. Uusia, tietenkin, koska eihän niitä voi tehdä liikaa, eihän? ;)

22 kommenttia:

 1. Kuinka kauniilta pitsikuvio näyttääkään mustana! Takki kiinnityssysteemeineen sopii todella hyvin pikkuasukkia kantavan mahan kaveriksi. Toimisikohan kiinnityssysteemi ilman maha-asukkiakin vai saisi aikaan valeraskauden :)

  VastaaPoista
 2. Anna-Kaisa, no hyvä, jos sä erotat noista kuvista sen pitsinkin. :) Aika hankalaa nimittäin saada järkeviä kuvia mustasta neuleesta mustan vaatteen päällä...

  Kieltämättä en ehkä ilman vauvamahaa pitäis rusettia just tuolla lailla. Valeraskaus vois nimittäin olla se todennäköisin diagnoosi. Tosin ei kaikilla, joillain tuollainen kiinnitys toimii tosi hienosti ilman sivuvaikutuksia.

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän upea ja pukee sinua kauniisti! Säätöä vaatii siis tämäkin malli, ei ehkä ihan houkuttelevin myyntipuhe tämä sun postauksesi :) Lähdenpä tästä Ravelryyn katsomaan niitä lisätietoja...

  VastaaPoista
 4. helena, kiitos kehuista! <3 Mä kyllä kaipaisin just nyt sellaista ohjetta, jonka mukaan voisi neuloa joutumatta epäilemään sen järkevyyttä tai muuten säätämään omiaan. Se vaan ei taida olla ihana Aidez eikä tosiaan tämä.

  Tämä New York Cardiganin ohje on saanut paljon kehuja ja tähdityksiä, mutta mun mielestä se on vähän turhankin perusteellinen, siis sillä lailla amerikkalaiseen malliin. Lisäksi ohjeessa on turhia vaiheita, jotka voisi mun mielestä ohittaa ja siten vähentää omaa vaivaansa. Mutta tosiaan, Ravelrystä löytyvät mun ehdotukseni, ja kyllä ihan ohjeen mukaan tehdenkin saa kelpo neuletakin tehdyksi.

  VastaaPoista
 5. Herttinen sentään, kuinka kauniita neuleita on blogisi täynnä! Täällä yksi keskinkertainen kutoja ihastelee ällistyneenä.

  VastaaPoista
 6. Ihana neuletakki! Ja piti oikein miettiä että missä olen nähnyt tämän juuri äsken, no Jatan blogistahan se löytyi ;)

  Ja mahtava maha :D
  Elli

  VastaaPoista
 7. Sanna, voi kiitos! <3 Harmittavan hitaalla tahdilla niitä neuleita tosin on tänne viimeisen vuoden aikana ilmaantunut näytille, mutta kaipa laatu (=minä tykkään) päihittää määrän. :)

  Elli, jep, me Jatan kanssa satutaan aika usein tykkäämään samoista jutuista. :) Ja tää maha, voi apua! :D Mihinkä tän kanssa oikein joutuukaan, kun vielä on monta kuukautta jäljellä, ja koko on nyt tätä luokkaa. Huhhuh. Vois luulla, että siellä on enemmänkin vauvoja, mutta kaipa tää yks vaan haluaa itselleen tilavamman yksiön. :)

  VastaaPoista
 8. Ihania tunnelmia; mahtavaa, että elämänne on mallillaan. Kaunis takki, kaunis masu ja muutenkin näytät hehkeältä. :) Takki sopii sulle mainiosti.

  VastaaPoista
 9. Beautiful cardi. And cute belly! Wish you all the best and hope that you enjoy the pregnancy as most as possible.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana neuletakki ja maha myös! Aivan liian harvoin tulee neulottua mustaa, vaikka se onkin väreistä se käytännöllisin ja ajattomin.

  VastaaPoista
 11. Ihana takki, ihana maha ja ihana nainen <3

  Kiitos vielä kyseisestä viikonvaihteesta, oli kyllä niin mukavaa! Ja ohjelmaa voin suositella tosiaan kaikille :) Te osaatte kyllä hemmotella vieraita!

  VastaaPoista
 12. Upea neule myös mustana, oikeastaan tyylikkäin ehkä näin mustana :) Asusteita; huiveja, säärystimiä, pipoja ja vanttuita ei todellakaan voi koskaan olla liikaa! Multa ainaski kaverit vie aina osan omiin tarpeisiinsa ;)
  Onnea vielä vauvamasusta!

  VastaaPoista
 13. ArualMaria, olo on nyt tosiaan vallan mainio kaikin puolin. Kiitos kauniista sanoista, ne kantavat taas hyvää tuulta pitkälle eteenpäin! <3

  Kaatja, thank you! So far I've been feelinf great, so thumbs up these last 14 weeks will be just as good. The baby boop gets bigger every day, so I'll be needing these kinds of cardigans and other garments that are not dependent on the size of my tummy. :)

  Serayna, totta turiset tuosta musta värin unohtamisesta. Huomasin reilu vuosi sitten, ettei mulla ollut oikeastaan yhtään mustia lankoja. Kaupassa aina ajattelin, että mustaa on muka liikaakin kotona, ja että pitää mieluummin ostaa värikästä. Pöh, sitten sitä mustaa lankaa ei tietty ikinä ollutkaan. Käytännössä se kuitenkin on mun vaatekaappini monikäyttöisin väril, niin että hassua, etten aiemmin juuri ole tehnyt mustia neuleita.

  Jatta, kiitos ja kiitos itsellenne! :) Kohta otetaan uusiks Hml-suunnassa, en malta odottaa!

  Jepa, vähänkö oot hyvä frendu, kun annat ystävillesikiin lämmikettä! :) Mun tulee neulottua lähinnä omiksi tarpeiksi, ja siltikin tuntuu, että aina vain haluaa lisää kivoja pipoja ja muita. Varmaan pitää vähän laajentaa repertuaaria, että mahassa köllöttelevä pieni ihminen ei joudu palelemaan sekään. :)

  VastaaPoista
 14. Todella kaunis neule ja istuu sun pääälle mainiosti :) Mustat neuleet on kauniita, mutta kun niitä silmukoita ei tahdo nähdä...

  VastaaPoista
 15. Upea neule! Ja upea maha. :) Ihanaa kuulla että olet onnellinen. Joskus on tosiaan hyvä pysähtyä miettimään ja huomata olevansa onnellinen.

  VastaaPoista
 16. Hei,
  multa on jäänyt blogien seuranta ja neuletapaamiset väliin jo aika pitkän aikaa, joten olen missannut tämän onnellisen uutisen.

  Kovasti onnea masunkasvatteluun, upealta näytät!

  Ja on se neuletakkikin hieno. :)

  Petra

  VastaaPoista
 17. Siis näytät upealta! Mainio paketti, kaikenkaikkiaan! :)

  VastaaPoista
 18. Kaunis malli tämä ja ihana sun päällä. :) Harmikseni ehdin aloittaa tämän jo ja tehdä paneeleja vaille valmiiksi ennen kuin luin sun hyvät muokkausvinkit Ravelrysta. Tai ylipäätään muidenkaan vinkkejä en lukenut. Saumojen ompelu kyllä ärsyttää.

  VastaaPoista
 19. Kauniisti toimii tuo rusetti vauvamasun kanssa. Kaunis takki noin niin kuin muutenkin. :D Tosiaan ihana tuo pitsikuvio. Toimii varmasti myös erinomaisen hyvin värikkäiden pitkähihaisten kanssa.

  Ja ihan sydäntä aina lämmittää, kun jossain mainitaan oma työpaikka! Jos pieni mainostus sallitaan, niin kannattaa myös tutustua Werstaan tapahtumakalenteriin. Erityisesti la 29.10. klo 11-19 ja su 29.10. klo 11-18 on AistiMUS-tapahtuma koko perheelle. Luonnollisestikin vapaa pääsy ja kaikenlaista kivaa ohjelmaa luvassa. :)

  VastaaPoista
 20. Ei, näillä leveysasteilla lämmittimiä ei voi olla liikaa ;) Aivan ihana neuletakki, varmasti palvelee ja imartelee kantajaansa vielä pitkään!

  VastaaPoista
 21. Upea takki ja upea on nainen sen sisällä. Onnea kovasti ja kärsivällisyyttä odotukseen. :)

  VastaaPoista
 22. IIK! Jotain ihanaa ja tuttua tuli vastaan kirjakaupassa kun nappasin käteeni juuri pöytään nostetun stitch'n bitch sankarineulojan käsikirjan. Onnittelut! Ostin oitis! =D

  Onnea myös tulevan perheenlisäyksen johdosta :)

  VastaaPoista