-->

18.11.2010

Messuille!

Rosamunda
Malli:Rosamund's Cardigan by Andrea Pomerantz, Interweave Knits Fall 2009.
Lanka:King Cole Merino Blend DK, 450 g.
Puikot: 3,75 mm silmukoiden luomisessa, 3,5 mm helman ja hihojen joustinneuleessa, kaikkialla muualla 4,0 mm.
Ravelryssä lisää tietoa.

Syksy on ollut ihania kiireitä täynnä: parhaan ystävän kolmekymppiset, työkaverin väitöstilaisuus ja karonkka, siskon polttarit ja häät... Kaikki ilolla odotettuja ja huikaisevia juhlia, ja kaikki festattu läpi pitkän kaavan mukaan. Huh. 1,5 kuukautta on mennyt ohi ihan hujauksessa ja lähes ilman viikonloppuvapaita. Onneksi vapaa-ajan kiireet hellittävät nyt hetkeksi, muuten pää ois kyllä sanonut ihan kohta kukkuu, näkemiin ja nähdään ens vuonna. Seuraavat viikot aion nauttia kaikessa rauhassa talven tunnelmasta ja pikkuhiljaa heräävästä joulunodotuksesta.

Rosamund's Cardigan

Mulle yksi selkeä rajapyykki arkisen syksyn ja joulunodotuksen välissä on Tampereen käsityömessut. Tänäkin vuonna aion messuilla kahtena päivänä: perjantain auttelen Andraa Biketexin kojulla (paikka A 430). Tulkaahan morjestaan jos huomenna messuilla pyöritte! Lauantaina siirrynkin sitten myyntitoimista hankintapuolelle. :) Ostoslistalla on ainakin korumateriaaleja ja neulepuikkoja, ja kai tähän pitäis kirjata jo etukäteen, että suurin osa on kumminkin heräteostoksia. :D

Rosamund's Cardigan

Mulla on muutamia vakipaikkoja, joiden ständeiltä tarttuu joka kerta jotain mukaan. Tänäkin vuonna suuntaan Hannele Hämäläisen keramiikkanappien luo, mistä toivon löytäväni tähän vastavalmistuneeseen Rosamund's Cardiganiin sopivan yksilöllisen kiinnittimen. Parhaat lankalöytöni oon aina tehnyt Piikkopirran/Biketexin ständiltä, minkä vuoksi niin mielelläni toiminkin heillä messuapuna: langat ovat laadukkaita ja valikoima hyvä, ja voin rehellisesti omien kokemusteni perusteella suositella niitä. Muuten en hommaan suostuisikaan, koska itse inhoan imelää tyrkytystä myyjiltä, jotka eivät oikeasti tunne myymäänsä tuotetta.

Matchy-matchy

Näissä kuvissa mulla on päällä viime vuoden messupalkkoja: mun ykkössuosikkilankaani King Cole Merinoa, tällä kertaa dk-paksuisena. Messuilta mukaan saattaa lähteä villatakillinen samaa kamaa aran-vahvuisena. Koska mää oon sen arvonen. :)

24 kommenttia:

  1. Oi kun se on kaunis, niinkuin kantajansakin <3
    Pidä kivaa messuilla ja jos Annikalla on jotain ihan mun oloista lankaa, niin ilmoita, voin ostaa etänä :D

    Koita ladata akkuja, kahden viikon päästä nähdään! Punkkua, kynttilää ja neulomuksia, eiks joo ;)

    VastaaPoista
  2. Juu. Messuja onkin odoteltu tässäkin residenssissä kuin kuuta nousevaa. Kahtena päivänä suunnittelin minäkin suuntaavani toisen miehekkeen kanssa sinne. Mutta saapi nähdä, voi olla että kaikki on nähty ja shopattu jo perjantaina :)

    Toivottavasti löytyy kaikkea kivaa itse kullekin.

    VastaaPoista
  3. Sinneppä menossa minäkin, toivottavasti sunnuntaina on vielä jotain jäljellä!! Uusia lankoja tekisi kovasti mieli:)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanan kaunis neuletakki!

    Hauskaa messuilua. En tänäkään vuonna pääse, mikä just nyt harmittaa vietävästi.

    Piikkopirran langat on kyllä hyviä! Mullakin on kokemusta parista. Nyt himoitsen just tuota samaa lankaa kuin sun neuletakkis on... Soveltuiskohan se Rohelineen?

    VastaaPoista
  5. Kaunis neule!
    Ja ehkäpä nähdään messuilla :)
    Ite kuvittelen olevani varsin anonyymi, mutta sut varmasti tunnistaa :)

    VastaaPoista
  6. Hauskaa työpäivää messuilla! Munkin piti tulla sinne pyörimään tänään, mutta päädyinkin sijaiseksi ja opetan koko päivän. Huomenna sitten suuntaan houkutusten keskelle. :)

    VastaaPoista
  7. Uulalaa, ihana neule!

    Ja kiitti King Cole-vinkistä.

    VastaaPoista
  8. no voi jee, just päättelin samaisen neuleen helman tänään aamulla. Toivottavastiu siitä tuli yhtä hieno kun tuosta sinun neuleesta. Se kiinnitys kyllä mietityttää minuakin... enkä pääse messuille (saatikka edes kunnon nappikauppaan).

    VastaaPoista
  9. Onpas ihana väri ja kiva neule ja ihanat kuvat, sun tukkakin loistaa ihanan värisenä. Ihanaihana...

    Harmi, kun mun lompakko & mies (heh) ei antaneet tänä(kään) vuonna periksi lähteä messuille...
    Keskityn siis tuhoamaan vanhoja lankojani. Ekaa kertaa pitkään aikaan viikonloppuna ei muuta ohjelmaa kuin lasten ja omaa urheilua ja takkatulen loimotusta ja kutomista. Mahtista!

    Hauskoja messuiluja!

    VastaaPoista
  10. Mäkin pääsen viettämään ansaittua vapaapäivää messuille lauantaina. Kolistellaan siis kyynärpäitämme yhteen koru- ja lankakojuilla :)

    VastaaPoista
  11. Niin, ja tuo neule on upea :)

    VastaaPoista
  12. Tuo neule sopii sulle todella hyvin. Istuvuus on kohdillaan :)

    Mie neuloin samaisesta langasta ja väristä äidilleni neuletakin. Tykkäsin langasta kovasti, mutta jäi aika paljon riepomaan, kun solmuja oli kerissä ihan liikaa. Tais maanantaikappaleet osua kohille.

    Mukavaa messuilua!

    VastaaPoista
  13. Jälleen upea neule! Mulla on tuota paksumpaa king colea, nyt pitäis vaan saada toi minimalisti valmiiks, että vois aloittaa jotain uutta.

    VastaaPoista
  14. Jatta, tattis muruseni! <3 Mä ilmoittelen heti, jos jotain hyvvee näkyy huomenissa. Pidetään sit omat messut parin viikon päästä, ehtoollisviinit ja kaikki. :)

    Gufi, toivottavasti löysit jo tänään kaikkea kivaa. Mulla piisaa intoa huomiselle vaikka kuinka, niin että jätithän mullekin vielä jotain? :)

    KATA/SUNELLS, mulle kans lankoja, kiitos! Ja sit koru- ja kivipuolikin houkuttaa. Onneks on koko päivä aikaa kierrellä!

    siina*k, toi vois olla just passelia Rohelineen. Onpas muuten ihana ohje taas Villapeikolta! En oo melkein kahteen viikkon ehtinyt netissä pörrätä, niin että näin tuon vasta nyt. wau.

    Liina, joo, ekan kerran tukasta ja toisella kertaa äänestä. :D Ehkä mekin nähdään messuilla!

    Anna-Kaisa, kiitos. Päivä oli hauska ja antoisa. Yllättävän nopeasti tunnit kuluvat on kivaa ja saa höpötellä langoista. Mä olen huomenna myös liikenteessä, niin että ehkä törmätään lankalaareilla.

    Minna, kiitti itelles! King colea ei tällä kertaa olekaan Piikkopirran kojulla kovin paljon, nopeat syö hitaat. Verkkokaupasta kumminkin löytyy, jos kiinnostuit.

    RiikkaS, Toi on kyl kiva ohje. Mä tosin alan päätyä sittenkin johonkin neula- tai hakaskiinnitykseen. Ellen sit löydä ihan täydellistä nappia huomenna...

    Pikkis, kiitti! :)

    Marsvin, vihree ja punainen ne yhteen soppii ja silleen. :) Kiitos!

    Mä niin odotan joulua, kun silloin on piiiitkästä aikaa kunnolla vapaata löhöaikaa. En oo ehtinyt ees lenkille kolmeen viikkoon, ja se alkaa tuntua myös pääkopassa. Snap-crackle-pop jne. Oikein ihanaa viikonloppua sulle, mä lupaan messuta sunkin edestä! :P

    Jaana, hei jee, varmana nähdään huomenissa! Ja kiitos! :)

    Karina, thnx!

    Tess, mun on pakko aina yrittää tehdä kunnon vyötärö-/vartalomuotoilut, koska inhoan telttailua vaatteissa. Omasta mielestäni onnistui, kiva kuulla että näkyy muidenkin silmissä hyvänä. :)

    Kurja homma noi solmut. :/ Mä oon tykännyt kovasti etenkin siitä ohuemmasta 4ply-langasta, kun sitä saa 500 gramman kartioilla. Eikä mulle on osunut niissä vain yksi solmu tähän mennessä. Ihanaa, kun ei tarvii päätellä lankoja tai kaikenlisäks vielä availla solmujakin siinä välissä!

    Nina, kiitos! Minimalist on alkanut kutkuttaa täälläkin. Aluksi pidin sitä vähän mitäänsanomattomana mallina, mutta nyt vasta alan nähdä sen yksinkertaisen kauneuden.

    VastaaPoista
  15. Todella kaunis neule kuten värikin =)

    VastaaPoista
  16. Kaunis neule ja tuo vihreä sopii sinulle todella hyvin :)

    VastaaPoista
  17. Me ha encantado!!! Realmente me parece que tienes un gusto sensacional.
    Felicitaciones

    VastaaPoista
  18. Musta tuntu välillä, että mulla on jääny joku levy repeatille, kun suosittelin varmaan joka kolmannelle asiakkaalle Jitterbugia ja Manos Silk Blendiä :D. Mutta ne on musta parhaita. Huomenna meen ite kiertelemään, täytyy käydä moikkaamassa Andraa :).

    VastaaPoista
  19. Johku, kiitos. Harvemmin on tullut näin tummanvihreää hankituksi ja käytetyksi, mutta tämä sävy tuntui silti heti omalta.

    Helena, kiitti kovasti!

    Sinikka, kiitos! Nuo kaksipuoleiset palmikot ovat kyllä loistava ajatus suunnittelijalta.

    innovartencrochet, ¡Gracias! Es usted muy amable!


    Lotta, :D mulla taas tuntui neula jumittavan efektilankahuivien myymisessä. "kolme kerää riittää tällaiseen huiviin, ei tarvitse osata kuin luoda silmukat, neuloa oikeaa ja päätellä silmukat..." Mitäs mä just julistinkaan sellaisten tuotteiden myymisestä, mitä ei itse tunne... :P

    Mä en taida enää tänään jaksaa messuilla, kun flunssa teki paluun. :/ Hauskaa kiertelyä, toivottavasti teet viimeisen päivän löytöjä!

    VastaaPoista
  20. Oi, miten kaunis neulemalli!:)

    VastaaPoista
  21. Neulisti, tää on kyllä nätti malli ja kiva neuloa. Tosin sileää on aika paljon, mutta palmikko reunoissa rytmittää menoa mukavasti. :)

    VastaaPoista