-->

24.11.2010

Hedda vol. 1

Ikkunasta näkyy huikeaa hiutaletanssia, jonka pyörteissä lumi maalaa maisemasta satumaisen kimaltavan. Mä olen niin talvessa! :) Nyt pitää vain vetää lämmin pipo päähän ja kiskaista se syvälle korvien yli, ei tuosta tuiskusta muuten osaa nauttia kunnolla!
Fitted Hedda
Malli: Hedda by Vilma Vuori (ohje tulossa)
Lanka: BBB Alpaca
Puikot: 4,0 mm & 5,0 mm
Ravelryssä

Mullapas onkin ihan paras pääratkaisu talvipakkasille. Sen nimi on Hedda ja se pitää pään lämpimänä. Siinä on palmikoita ja pampuloita ja se on hurjan lämmin ja pehmeä. Ja sen neuloo ihan hetkessä. Siksi mulla onkin näitä jo neljä kappaletta, ehh... :P

Bobbles

Itse asiassa heddoja on kolme erilaista versiota, joista voin valita sopivimman aina tilanteen mukaan: Koiralenkille tempaisen päähän tämän arkisen harmaa pipon tai sen sähkönsinisen sisaren, jonka katolla pomppii jättimäinen pallotupsu. Työmatkoilla päätä suojaa viheriä myssymäisempi virkanaisversio. Nätteinä päivinä kutreja taas koristaa untuvainen valkoinen typymalli, jossa pampulat on korvattu kimaltavilla helmillä ja reunaa koristaa (tietenkin) satiininauha. Ja kaikista näistä on iloa silloin, kun on huono hiuspäivä. :D

Hedda vol. 1

Saatte aivan pian nähdä ne muutkin Heddat, ja saattepa vielä ohjeenkin kaikkiin kolmeen versioon. Ja mun lähipiirini saa päätä lämmittäviä joululahjoja, koska näiden palmikoiden ja pampuloiden neulomiseen tulee HIMO!!! :)

37 kommenttia:

  1. Iiiik, ei malta odottaa!! Multa puuttuu vieläkin pipo kun en löydä mieleistä mallia, mutta tää näyttää tosi kivalta!!!

    VastaaPoista
  2. Pikkis, sulle kans kiitokset ja ihan suomeksi! :) Ohje on ihan viime silausta ja paria kuvaa vaille valmis. Viikonloppuna se varmaan pullahtaa uunista ulos, niin että jos siihen asti jaksaisit venailla... :)

    VastaaPoista
  3. Jee!! Jotain tällaista mä olen kaivannutkin. Tässä on pipo mun makuun, hieno!!

    VastaaPoista
  4. Oih, jopas täällä nyt joka paikassa esitellään hienoja pipoja! Ja tää on just mun värinenkin. :)

    VastaaPoista
  5. Mistäs tiesit, että juuri tänäiltana minun todo-listalla luki "Etsi palmikkopipon tai -baskerin ohje"? Noh, eipä tarvitse etsiä, vaan voi odottaa vain ohjetta tulevaksi :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis pipo! Tuskin maltan odottaa niitä toisiakin versioita, saati sitten ohjetta :)

    VastaaPoista
  7. Enköhän mä jaksa odotella, sillä välin lainailen muksujen pipoja :)
    Ongelma kun on se että mulla on niin pieni pää (54cm) ja täytyy nyt sitten katsoa että saanko jtkn kadotettua silmukoita noista malleista :) Jos ei, niin teen sitten äitille ;D

    VastaaPoista
  8. IHANA!Ei kai tähän muuta tarvitse sanoa ;) Miäkin haluan uuden pipon!

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana pipo! Olisipa kiva nähdä ne muutkin versiot mallista. Onneksi ohjetta joutuu vielä hetken odottelemaan. Eihän tässä muuten malttaisi mennä nukkumaan tänä yönä;)

    VastaaPoista
  10. Laura L, meillä on sitten sama maku! :P Kiitti!

    Nina, pipoja piisaa tosiaan joka puolella. Hyvä jos tää sentään on oikeaa väriä. :)

    Uppis, no kävipä hyvä säkä, kun osui ajoitus näin nappiin! :) Viikonloppuna lupaan laittaa ohjeen, niin pääset valkkaamaan mikä kolmesta versiosta on eniten sun näköisesi.

    hanna_h, tuossahan noi lojuu valmiina, mutta kun olis kiva ottaa kuvia ulkosalla vessan loisteputkivalon sijasta. Talvi on ihana, mutta se tarkoittaa myös sitä, että valoisa aika menee arkena konttorin seinien sisässä. Siispä pipojen kuvaaminen saa odottaa lauantaihin. Sitten heti äkkiänopeesti ohjetta kehiin, lupaan!

    Pikkis, ei ole ongelmaa tällä kertaa: mun päänympärys on 56 cm, ja hyvin istuu mulle nämä myssyt. Helpoimmalla säätämisellä pääsee, kun valitsee vähän ohuemman langan, eli tekee suoraan ohjeesta mutta pienemmällä tiheydellä. Mutta tee toki ensin harjoitusversio äiskälle. ;)

    Sari, kiitos! Ei kai pipoja voi koskaan liikaa olla? Mun mielestä joka talvi pitäis saada ainakin yks uus pipo, mieluummin useita. Antaa palaa siis vain! :)

    Sunna, ihan varmasti näet piakkoin ne muutkin versiot. Pieniä eroja, ei mitään dramaattista kumminkaan. Ja pipon neulominen on tosiaan koukuttavaa. Heddan kun neuloo melko nopeasti; jos päivällä aloittaa niin illalla on valmista. Sitten jos aloitus menee illan puolelle, niin mä en meinaa malttaa lopettaa kun pitäis mennä nukkumaan. :)

    Marsvin, kiits! Se myssympi versio on sun vihreää, tai ainakin melkein... ;)

    VastaaPoista
  11. Ooh, tosi kaunis pipo <3

    Mä en tajua miten me osattiin taas ajottaa samaa samalle viikolle!! Kun kumpikaan ei tienny toisen neulomuksista hölkäsen pöläystä. Hih :D

    VastaaPoista
  12. Ihana! Sormet jo ihan syyhyää päästä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  13. Odottelen malttamattomana :)

    VastaaPoista
  14. oih! Juuri tuollaista olen kaivannut :) Isoilla puikoilla ja kaunista! Jee!

    VastaaPoista
  15. OOO! Onpa pehmeän ja ihanan näköinen! Odotan innolla myös sitä virkanaisversiota :)

    VastaaPoista
  16. Aivan ihana, tuollaisen haluaisin!! Odotan innolla ohjetta:)

    VastaaPoista
  17. Ihanaihanaihana! Taitavaa ja kaunista!

    VastaaPoista
  18. Ihana pipo! Tällä ohjeella täytyy tehdä pipo itselle ohjeen mukaisella langalla ja tyttärelle jollain aivan ohuella.

    VastaaPoista
  19. Teillä on selvästikin Jatan kanssa joku kilpailutus ;) En nyt osaa ollenkaan päättää kun kummatkin ovat niin hienoja! Olin sitä mieltä että olen tälle talvelle tehnyt jo sallittavan määrän uusia pipoja itselleni (2), mutta olin näköjään aivan liian epäitsekäs :D
    Elli

    VastaaPoista
  20. Hieno! Heddan ominaisuuksista unohtui yksi: se kuulostaa myös vähän Ikealta, mutta näyttää paljon paremmalta! *ohjetta odotellessa* :)

    VastaaPoista
  21. Jatta, no sanopa kuule muuta! Heddan ohje on ollut paria korjausta vaille valmiina jo 5 viikkoa, mutta vasta nyt sain napatuksi ekat kuvat. Ja just kun oon painamassa julkaisunappia mä huomaan, että kappas, Jattakin on päivittänyt, mitähän siellä nyt on... :D Näin se vaan menee, mutta kyllähän maailmaan pipoja mahtuu! :)

    Anna-Kaisa, kiva kiva! Lauantai-iltana pääset luomaan silmukoita, niin että järjestä siis lankaa ja puikot käsille! ;)

    Helena, hauska kuulla! :)

    Liina, jeepä jee! :) Tästä tuli kyllä aika lailla napakymppi, vaikka itse sanonkin. Mahtavaa nähdä sitten muidenkin tekemiä versioita.

    MariJ, kiitos kaunis!

    WorstedKnitt, ostin tän langan Menitan tarjouskorista lokakuussa, ja nyt harmittaa, että en varastoinut sitä enempää. On nimittäin tosi pehmeää alpakan ja akryylin sekoitusta, semmoista kuohkeaa ja lämmintä ilman kutitusta.

    Virkanaisversion tein Katia Perusta, mutta se on ehkä hieman liian painavaa tällä tiheydellä. Lämmin ja tiivis kyllä, mutta pitänee tehdä vielä yksi valuvampi ja pehmeämpi virkanaisbaskeri.

    KATA/SUNELLS, toiveesi toteutukoon: ihan pian voit tehdä tällaisen itsellesi. :)

    Kultsin kämppä, kiitoskiitoskiitos! Olin jo pitkään halunnut jonkin tämän tyylisen päähineen, mutta mikään valmis ohje ei iskenyt ihan kympillä. Siitä puutteesta tämä palmikko-pallo-yhdistelmä sitten syntyi.

    Marja, hyvä ajatus! Muistat vain sitten ohuemmasta langasta tehdessäsi ottaa huomioon, tarvitseeko kerrosmääriäkin vähän vähentää. Ettei tule kilometrin pituista pipoa. :)

    Elli, no vähän meni hassusti vierekkäin nämä pipopostaukset. :P Onneksi nämä on sentään hieman erilaiset ja eri paksuisille langoille. Ja hei, sähän voit tosiaan tehdä molemmat tai monta! Joulukin tulossa ja kaikkea... ;)

    laurar, hehe, ihan totta! :) Onhan tässä vähän enemmänkin tuota länsinaapurin kaikua. Tajusin muuten just, että aika moni neuleohjeeni nimi on jotenkin vieraskielisen oloinen: Södera, Bubbleroy, Hedda... Mitenhän noi taipuu suomalaisen suussa? Sötera, pupleroi ja hetta? :D

    VastaaPoista
  22. Siis aivan ihana pipo. Tuskin maltan odottaa muiden versioiden julkaisua.
    PÄIVI

    VastaaPoista
  23. Kiitos, Päivi! Odottelun syynä on iltojen pimeys, mikä tekee kuvaamisesta hieman haastavaa. :) Lauantaiaamuna minä jamyssyt ollaan heti valmiina kuvauksiin ja sitten ohje onkin julkaisuvalmis!

    VastaaPoista
  24. No voihan vietävä. Tuollainenhan on saatava! Tiedä vaikka kaikki neljä..:D

    VastaaPoista
  25. Hola! Hyvä että kysyit tuosta seinätarrasta, ihan vallan olin unohtanut blogaukseen merkata mistä se on!
    Eli tarra on ostettu täältä:
    http://www.etsy.com/shop/lostcabin

    Vinyl decal-hakusanalla on etsy ihan mahdottoman täynnä noita tarroja. Ja parasta on, niitä voi liimailla IHAN mihin vaan! Ilman että jää jälkiä.

    Ps. Jösses miten ihana pipo, osaisinkohan tehdä ton myssymäisempänä versiona...Mulla on rastat, tarvii mahdottomasti tilaa tukalle.

    VastaaPoista
  26. Vau! Ihana pipo! Nyt odottelen innolla ohjetta niin jospa saisin neulottua itsellenikin samanlaisen. :)

    VastaaPoista
  27. Tää on vähän off topic, mutta olen vihdoinkin päättänyt olla rohkea ja toteuttaa pitkäaikaisen suunnitelmani hiusten värjäämisestä punaiseksi. Sulla on aivan upea väri! Onko se jostain kaupan purkista vai kampaajan luomus?

    Mun on varmaan pakko viedä mun kampaajalle sun kuva, että tahtoo tuollaisen ;)

    VastaaPoista
  28. Voisitko julkaista ohjeen pikaisesti, pliiiis? On niin hieno, että molemmat tyttäret ovat jo tilanneet itselleen. Todella hieno malli!

    -Kaisa-

    VastaaPoista
  29. outi, anna palaa vaan! Ulkona on sen verran kylmä että teki mieli laittaa päivällä kaikki neljä päällekkäin päähän. :P

    Markka, kiitti tarran tiedoista! Sopivasti houkuttaa noi Etsyn puodit näin joulun alla... :)

    Kyllä mä luulen että Hedda taipuu rastoillekin. Lisäät vain reippaasti mallikertoja sekä leveydessä että korkeudessa, niin luulis sinne sitten mahtuvan isommankin mopin. :)

    Srinity, nyt sitä saa nyt sitä saa puikkojen täydeltä Heddaa. Ehehee, joulu selvästi lähestymässä, kun mun pää alkaa pehmetä tällä viisiin. :D

    tiinamaria, tää on tosiaan ehkä maailmakaikkeuden paras punaisen sävy, ja siitä kiitos kampaajalleni, joka alunperin käännytti mut valitsemaan tämän sävyn kuparin sijasta. Käyn parin kuukauden välein kampaajalla värjäyttämässä letin, väliaikoina sitten hoidan väriä kevytsävytteellä: Wella Colour Touch, sävy 66/45. Löytyy kampaamotarvikkeita myyvistä liikkeistä (HairStore, Hairlekiini) ja myös Prismojen kampaamotuotehyllystä. Vassokuu ja värjäilemään siis! :)

    Kaisa, käskystä, rouva! :) Pitäähän tytsyjen saada pipot mahdollisimman pian. :)Ohje on nyt saatavilla sekä Ravelrystä että blogin sivupalkin linkkiä klikkaamalla.

    VastaaPoista
  30. I-H-A-N-A-! Odotan jo kovasti ohjetta! :D

    VastaaPoista
  31. Anonyymi, kiitos! Eikä enää tarvitse odottaa: ohje on jo saatavilla. Lisää tietoa löytyy tämänpäiväisestä blogipäivityksestäni. :)

    VastaaPoista
  32. Ihana pipo, mutta ohje taitaakin olla vain enkkulaksi?
    Ostin ohjeen kun luulin sen olevan myös suomeksi, mutta ei ollutkaan. oma tyhmyys ei pitäisi olettaa
    Mutta siis tosi ihana pipo!

    VastaaPoista
  33. Anoonyymi, pahoittelen pettymystä! :( Tuossa ohjetta esittelevän postauksen lopussa kyllä erikseen mainitsen, että ohje on tällä kertaa vain englanniksi. Toivottavasti kaaviot kuitenkin avittavat pitkälle, ja jos on jotain ongelmia, niin laita mulle meiliä! Lupaan auttaa miten paljon vain tarvitaan, että saat kyllä pipon tehdyksi, eikä ohjeen osto mennyt hukkaan! :)

    VastaaPoista