-->

17.5.2010

"Rohkea hätäleikkaus pelasti lähes elinkelvottoman potilaan"

Kuten edellisessä postauksessa jo vähän kerroin, Pitsikirjan innoittamana kahlasin kauppojen alerekkejä sopivan muokkauskelpoisen vaatteen toivossa. Hämeenlinnan Kappahlista löytyi täyden kympin vaate: iso tunika pehmeästä puuvillakankaasta, lisänä jo valmiiksi laskoksia ja kaunista pitsiä. Ja hinta 7,90 euroa. Ostin samantien kaksi, että materiaali varmasti riittäisi mekkoon (ja kun halvalla sai).

Ugly baggy lace tunic before the extreme makeover

Kuten kuvasta näkyy, tunika ei sellaisenaan ole kovin, krhm, pukeva. Mä olen kuvissa varsinainen Muumimamma: pussittavat hihat ja rinnan päälle päättyvät laskokset tekevät muodosta pallomaisen, ja sivuprofiili väittää, että synnytyslaitos on tämän mamman seuraava osoite. Juu ei, tunikaa ei ollut tarkoitettu tähän olomuotoon, ei ainakaan mun päälleni. Siispä kaivoin sakset ja ompelutarvikkeet esiin ja ryhdyin kauneuskirurgiksi.

A petticoat-to-be

Tunika oli jo kokenut hurjan muodonmuutoksen, kun sattumalta erään kaupan muuttoalessa silmiini osui tämä ballerinatoppi, varsinainen kermakakku rypytettyine pitseineen. En voi käsittää, miten noin huonolaatuisesta ja, sori vaan, rumasta topista on voitu alunperin pyytää 75 euroa! Luonnossa toppi oli oikeasti paljon rujomman näköinen kuin kuvassa, ja päällä se vasta hirvitys olikin. Ei ihme, että oli useampi kappale jäänyt myymättä. Mä lunastin tämän omakseni 8 eurolla ja pahat mielessä: tämäkin vaatekappale joutui pikaisesti leikkauspöydälle.

Pari aukileikattua saumaa, irrotettua hihaa ja monen monta uutta laskosta myöhemmin...

Lace dress - 7

Helloooo cowgirl / Little Bo Peep! :D Pussimaisesta mammatunikasta muotoutui Vilman kokeilevalla kauneusklinikalla maalaisromanttinen pitsimekko. Ballerinatoppi palvelee runsaana, helmaa kohottavana alushameena. Toimenpiteiden suorittajana ja siten täysin puolueellisena väitän, että kursiminen kannatti ja että lopputulos on lähtötilannetta huomattavasti kauniimpi. :)

Lace Dress - 6

Mitä leikkaussalissa sitten tapahtui:

1. Irrotin tunikan hihat ja ompelin vanhat hihasaumat kiinni. Näin sain laskettua pääntietä alemmas ja tunikasta mekkopituisen.
2. Ompelin hihat kiinni ylemmäksi ja lyhensin niitä reilusti.
3. Ompelin pääntien ympäri vinokaitaleen, jonka sisään pujotin kuminauhan. Koristeeksi eteen pieni satiinirusetti (tietysti!) :)
4. Jatkoin alkuperäisiä laskoksia helmaosaan asti ja ompelin reilusti lisää laskoksia tuomaan muotoa sekä etu- että takakappaleelle.
5. Leikkasin toisesta tunikasta helmaosan ja ompelin sen mekon alareunaan samanlaisen helmaosan alle tuomaan runsautta.

Petticoat

Alushame oli maailman helpoin toteuttaa: leikkasin ballerinatopista rintamuksen pois ja ompelin alaosan kiinni vanhaan alushameeseen. Röyhelöalushame on siis oma kokonaisuutensa eikä kiinteä osa mekkoa. Kun en halua olla korostetun prinsessamainen vaan ihan vain tavallinen neiti kesäheinä, voin jättää alushameen pois, kuten seuraavassa kuvassa:

Lace Dress - 5

Koko projektin hinnaksi tuli siis 23,80 euroa (jos mukaan ei lasketa omista varastoista otettuja ompelulankoja, kuminauhaa, alushametta ja työn sekä koneiden käytön hintaa). Toisen tunikan olisi voinut lopulta jättää ostamatta, koska siitä käytin ainoastaan tuon alemman helmaosan. Kaikkinensa siis edullinen pitsimekko, joka oli kaiken lisäksi nopea toteuttaa. Himottaisi tehdä vielä vähän lisää pitsijuttuja, kun on aikojen saatossa tullut hamstrattua kaikenlaista hörsöä ompelukoriin. Pitsikirjasta löytyy onneksi ideoita monenlaisiin projekteihin, niin että ehkäpä saan vihdoin edes osan pitseistäni käyttöön.

Siitä voitte kuitenkin olla varmoja, että tämä mekko löytyy kapsäkistä, kun kesäkuussa suuntaan Italiaan lomailemaan! Saappaat tosin jätän kotiin, ja ehkä pitää valita mekkoa oikealla tavalla korostavat asusteet erityisellä huolella: joku toscanalainen mamma voi muuten huomauttaa, että signora on kerrassaan hävytön, kun on lähtenyt kylille pelkässä yöpaidassa... :)

70 kommenttia:

  1. Todella kaunis mekko! Ei olisi alkuperäisestä tunikasta ihan arvannut, että siitä voisi saada jotain noin upeaa aikaan. :D Voi kun itsekin saisin tarmoa tarttua kaappiin kasautuneisiin projekteihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! Tunikan potentiaali oli tosiaan piilevää mallia, mutta yllättävänhelposti siitä sukeutui nätti mekko. :)

    Mulla on kans harmittavan laiskaa tuo oman vaatekaapin sisällön perkaaminen. Sieltä kun varmasti löytyis paljon pitämättä jääneitä vaatteita, joista pienillä (ja isommilla) muutoksilla sais varsin kelpoja. Laiska mikä laiska. :)

    VastaaPoista
  3. En oo tuota ompelua juurikaan koskaan harrastanut ja koen sen jotenkin vaikeana ja pelottavana asiana (vaikkei se varmaan ainakaan aina sitä olisikaan, jos omistaisin oman ompelukoneen niin ehkä jopa voisin innostua opettelemaan), joten en voi sanoa muuta kuin että VAU!! Ihan mieletön muutos enkä minä kyllä tajua miten tuosta lähtökohdasta voidaan päätyä tuohon ihanaan mekkoon, vaatii kyllä osaamista ja suunnittelusilmää :) Vautsi! :D

    VastaaPoista
  4. mahtava mekko ja kerrassaan upea muodonmuutos. näitä lisää ;)

    VastaaPoista
  5. Ohoh, varsin onnistunut muodonmuutos! Kummasti sitä on täälläkin tuota pitsiä ja muuta hörsylää kaappeihin kertynyt vaikkei niin naisellista päivää ole vielä eteen sattunut että olisin niitä tohtinut käyttää. Pitsikirja on minullakin joten ehkäpä vielä innostun...

    VastaaPoista
  6. Paula: Tänks ja tattis! Toi oli tosiaan helppo kursia kasaan, koska noiden laskosten ansiosta kaikki muokkailut sai tehdä vaatteen oikealle puolelle sen ollessa päällä. Semmosta tajunnavirtaompelua melkein. :)

    anna: toivotaan, että saisin aikaiseksi tehdä lisää tällaisia muodonmuutoksia. Omassakin vaatekaapissa on rutkasti riepuja, jotka kaipais päivitystä. Esimerkiks pitsien avulla. ;)

    Nasti: mulla on vähän sama juttu pitsien kanssa: niitä on ihana hipelöidä ja ostaa, mutta en juurikaan tykkää pukeutua hirveän romanttisiin hörsöihin. Paitsi aina kesän kynnyksellä mut valtaa joku ihme romantiikan- ja pitsinnälkä. :)

    Suunnitelmissa olis kyllä yhdistää pitsiä pienissä määrin yksinkertaisiin ja jopa karuihin vaatteisiin. Niissä pitsi toisi esiin erilaisen puolen, ja vastakohdat täydentäisi toisiaan. Pitäis vain löytää sitä harmaata pitsiä, hmm...

    VastaaPoista
  7. Jei! Hienoa tuunausta ja ihana lopputulos!

    VastaaPoista
  8. juu kyllä se on niin että tuunaaminen kannatti.

    ja arvaas harmittaako kun en ostanut lindexiltä jotain käsittämätönsä korsettitoppia 7 eurolla. siinä olisi ollut niin kauniit pitsit että! muuten vaate oli kamala kötöstys

    VastaaPoista
  9. Siis ei tohon voi muuta sanoa, kun WAU! Aivan järjettömän ihana mekko! Ikinä en itse osais toteuttaa tollasta tuunausta, joten tyydyn vaan ihaileen.

    VastaaPoista
  10. No kääk! Teetkö mullekin? Just etsiskelin ainakin neljästä kaupasta sellaista hellemekkoa jonka voisi vetäistä tässä trooppisessa asunnossa niskaan mutta jolla voisi lähteä ovesta uloskin jos just pitää päästä kaupungille. Ei löytynyt. Tai sitten olin vaan liian pihi... Yksi järkyttävä pitsimekko löytyi Lindexiltä mutta sun on niiiiiin paljon ihanampi. Velho.

    VastaaPoista
  11. Tosi hieno muodonmuutos!
    Minä en osaa talvella pukeutua ollenkaan valkoiseen, mutta kesällä valkoinen on ihana. Ja kaikki pitsit sun muut :)

    VastaaPoista
  12. Oih! Siitä tuli kyllä tosi hieno :) Kyllä sillä kelpaa Italiassa tallustella.

    VastaaPoista
  13. Aivan mielettömän kaunis mekko!!! Niin hieno toteutus! Tuo päällä kyllä kelpaa astella Italian auringossa... =)

    VastaaPoista
  14. Jaana: jeipä hyvinkin! :D Aina ei mee mun tuunaukset ihan putkeen, mutta tää kerta korvas kyllä aika monta epäonnistumista. :)

    Soile: heti huomenna Lindexille ja toppi kotiin! :) Siis jos siinä on ainesta tuunattavaksi tai jos pelkkien pitsien takia kannattaa ostaa. Purkamisessakin on oma vaivansa, niin että itse en aina jaksa pelkkien pitsien takia vaivautua.

    Perhoneito: Kiitos kehuista! :)

    Terhi: Sorry kamu, ei pysty samanlaiseen suoritukseen toista kertaa, kun tämäkin on suunnilleen päälle ommeltu. Mä oon vastahankainen tilausompelija, mutta kehotankin sit lämpimämmin tekemään rohkeasti tuttavuutta ompelukoneen kanssa. Alerekistä ostetulla rievulla voi harjoitella aika huolettomasti ilman, että meneepaljon rahaa hukkaan, jos lopputulos ei miellytä. Ja jos käy niin kuin hiirelle räätälinä (ei tullu takkia vaan nenäliina tjv), niin ei haittaa näillä keleillä: kunhan kangasta jää ees bikinien verran niin hyvä on! :)

    Jonna: valkoinen ja pitsit tietää kesää! :) Mustat vaatteet ei just nyt houkuta yhtään, ei myöskään talven luottoharmaat ja -liituraidat. Kukkia ja kirkkaita värejä tänne, kiitos. Ja sitä pitsiä. :)

    Liina: Mä näen jo itseni tuossa mekossa ja paljasjaloin pujottelemassa viiniköynnösten lomitse... Realistisempi kuva kylläkin on, että istun jalat rakoilla jossain katukahvilassa hikisenä pakollisen nähtävyysmaratonin jäljiltä ja köynnösten sijaan viini on lasissa. :) Ei huono sekään vaihtoehto!

    Heidi: Kiitti! Vilpoista valkoista Italiassa olla pitää. :)

    VastaaPoista
  15. I-H-A-N-A!!!! Ei kyllä ekasta kuvasta uskois, miten kaunista siitä saat aikaiseksi. Oot sie vaan taitava!!

    VastaaPoista
  16. Amalia: No sanos muuta tuosta ekasta kuvasta! Mun ilmekin ehkä hapantaa tunikaa, joka on oikeastaan aika nätti, mutta ei vain sovi mun malliselle ihmiselle kovin hyvin. Mekko sen sijaan passaa. Ja tietty sen pitäiskin sopia, kun se kerran on tasan tarkkaan tän likan päälle tehty! ;)

    pirre: Satun olemaan tasan tarkkaan samaa mieltä! :)

    VastaaPoista
  17. Loistava otsikko ja vielä loistavampi mekko! :D

    VastaaPoista
  18. Puputsi: Hei kiitti! Joskus noita otsikoita saa kaivaa tosi syvältä, tai sitten tulee vedettyä hatusta joku ihan tylsä ja ennalta-arvattava. Tää otsikko tavallaan kirjoitti itse itsensä. :D

    VastaaPoista
  19. Tosi hieno mekko!Voi kunpa itsekin osaisi ompelukonetta käyttää vähän paremmin!Niin, muutenkin blogisi on tosi kiva!Oon täällä käynyt jo kauan lueskelemassa ja nyt vasta jotain uskalsin kommentoida! :)

    VastaaPoista
  20. Yeah, beibi! Ehtaa maalaisromantiikkaa! Jotkut osaavat!

    VastaaPoista
  21. Voi ei, ihan mekko lopputuloksena! Olis niiiiin ihana osata ommella :)

    VastaaPoista
  22. hei,
    kaunis, ei voi muuta sanoa! Olet taitava! Ja tervetuloa tänne Italiaan :-).

    VastaaPoista
  23. Ei voi muuta kuin ihailla taitojasi!

    VastaaPoista
  24. Tosi hyvä tuunaus! Ehdottomasti kannatti ja varmasti käyttökelpoisempi kuin lähtötilanne. Ja kauniimpikin vielä =

    VastaaPoista
  25. Voi ei!!! Mä olen aina olut sitä mieltä, että sinä olet kaikkien mekontekijöiden kuningatar, ja ylitit taas itsesi! Aivan ihana mekko! Vaikka mulla olisi miten hyvät kaavat, en saa aikaan noin istuvaa kappaletta, ja hän vaan soveltaa ja ompelee muutaman tunikan yhteen ja... Mutta, rehelliset kehut, oon lähes sanaton!
    Ode

    VastaaPoista
  26. Sari: Kiva kun kommentoit, niin että löysin tieni sun blogiisi. :) Mä aina toistelen samaa, mutta kun se nyt vaan on totta: rohkeasti kokeilemalla taito karttuu ja ompelukone kesyyntyy. Kyl se siitä, sano entinenkin likka kun essu ompeli. :)

    Tiivi: Hehee, pelkkä tekemisen yrittäminen alkais pidemmän päälle tuntua köyhältä, joten pakkohan sitä on joskus osatakin. :P Kiitti kannustuksesta!

    helena: Kiitos! Ompelutaito on kyllä erittäin hyödyllinen olemassa. Äiti just sanoi, että mua ei oo kukaan ehtinyt opettaa, kun olen itse rynnännyt (puolisalaa ilmeisesti) ompelukoneen kimppuun joskus alle kouluikäisenä. Pitkä taival on kyllä ollut niistä tekeleistä tähän päivään, ja paljon on vielä opittavaakin.

    Johanna: Samat sanat sinne; taitava ompelija ja neuloja kun löytyy myös sun blogistasi! :) Kiitos tervetulotoivotuksista. Piipahdan Italiassa kahteenkin otteeseen kesällä, ja toisella kertaa Rooman kautta. Ehdin nähdä tosin vain lentokentän, joten kaupungin ihmeet jäävät vielä näkemättä.

    Mari: Enkä mä voi muuta kuin kiittää!

    Rhia: Kiitosta! Tosiaankin lähtökohta ja lopputulos ovat toivoakseni kuin yö ja päivä, aurinko ja kuu, alfa ja omega. Tässä tapauksessa erilaisuus on todellakin toivottua. :)

    Ode: Mekkokuningatar, sweet! :D Kato mä vain heilauttelen valtikkaani (=nuppineula) ja karautan ratsullani (=ompelukone) mittaamattomien saumojen halki kohti tuntemattomia taisteluita (=tällä kertaa ruma tunika). Tämä mekkolandian valtiatar on tyhmärohkeaa sorttia, eikä aina usko, kun pieni ääni (=järki) sanoo, että tämä taistelu todennäköisesti hävitään. Toistaiseksi voittoja on enemmän, joten yltiöpäisesti aion jatkaa seikkailujani, sakset tanassa ja nuppineulat sojottaen! :)

    VastaaPoista
  27. Se on just niin ihana kuin kuvittelinkin <3 Oi ihanuutta, kyllä kelpaa! Tuo alushame on just sellainen että olisin onnesta soikea jos löytäisin samanmoisen, on meinaan ollut tekolistalla jo ihan hävyttömän kauan. Silmät auki kaupoille mars!

    VastaaPoista
  28. Voi holy cow kun se on upea <3 Just tuommoiset ihanan romanttiset rimpsurämpsyt miellyttää omaakin silmää oikein kovasti :)

    VastaaPoista
  29. Mahtava mekon muodonmuutos, leuka loksahti paikoiltaan. Miten olisi opastus DIY for dummies miten tuollainen on mahdollista ihan oikeasti (5:n kohdan opastus ei tasan tuota mulle vastaavaa mekkosta)! Pliis kerro ainakin, että sulla meni aikaa ihan sikana tuohon :D

    VastaaPoista
  30. Aivan mieletön tuunaus, en olisi ikinä odottanut noin upeaa lopputulosta nähdessäni kuvat alkuperäisistä kammotusvaatekappaleista!:)

    VastaaPoista
  31. Tämä on todella hieno, upea lopputulos ! Olet todella taitava :) !!!

    VastaaPoista
  32. Hieno mekko tuosta tunikasta sukeutui! Sait vain aikaiseksi mullekin pitsikuumeen. :D

    VastaaPoista
  33. Todella hyvin onnistunut tuunaustyö. Tekee itsekin mieli lähteä katsomaan ale-tankoja sillä silmällä. :)

    VastaaPoista
  34. En voi muuta kuin yhtyä ylistyslauluun; olet häkellyttävän taitava ja uusi mekkosi on aivan ihastuttavan kaunis!
    Maaria

    VastaaPoista
  35. Jatta: Siitä tuli tosiaan odotukset täyttävä kolttu. Kiitos vielä alkuvaiheen kannustuksesta ja työvälinelainasta! :) Mä ilmoittelen kyllä heti sulle, jos vastaavia alushamekelpoisia pitsihörsöjä näkyy kaupoissa. Call me Lace Ventura, Sale Detective. :D

    TiinR: Kiitti! Tällä hörsömäärällä pitäis lähteä pahin kermakakun himo. :)

    Jonna: Tää taitaa olla lähinnä prinsessamekkoa, mitä mä enää kehtaan täll iällä julkisella paikalla pitää. :) Kummasti toi kesä vain tekee tällaisesta selkeiden linjojen ja yksinketaisuuden ystävästäkin pitsityttösen.

    Mari: No miksipä ei, kyllä mä voisin jonkun kuvallisen muutaman kohdan ohjeistuksen tehdäkin. Tosin se ehkä pätee vain tämän mallisiin tunikoihin ja mekkoihin, mutta ehkä se antaa eväitä edes johonkin. Ja se ajankäyttö; sori vaan, tää oli oikeasti nopea veto. :)

    Serayna: Hirviöstä kaunottareksi, vai mitensenytoli. :) Kaipa joku voi olla sitä mieltä, että ap. vaatteet oli nätimmät kuin tää mekko, mutta mulle ne ei kyllä kolahtaneet ollenkaan. Hyvä saada tukea samanhenkiseltä, etten ala näin jälkeenpäin kokea tunnontuskia sinänsä ihan kelpojen vaatteiden leikkelystä.

    CherryKirsche: Kiitos kamaan paljon! Kehuja satelee niin että oikein hävettää! :)

    hiisa: Pahoittelut! :D Ei muuta kuin kädet kyynärpäitä myöten pitsikoppaan ja hepeneitä tekemään. ;)

    Käsityöperhonen: Suosittelen ale-tankojen läpikäymistä tuunausaikeet mielessä. Kannattaa ottaa suurikokoisia vaatteita, niin että on varmasti materiaalia tuunausta varten, vink vink. :)

    Maaria: Kiitos, Maaria! <3

    VastaaPoista
  36. Onpa ihana mekko; saattavat signorien päät kääntyä, kun liihoittelet ohitse:)

    VastaaPoista
  37. Upea! Enkä olisi millään uskonut mekon olevan lähtöisin tunikasta, mieletön muodonmuutos rumasta rytkystä upeaksi mekoksi!!!

    VastaaPoista
  38. Palasin vielä: Kävin tänään Kappahlissa, ja sovitin tuota samaista tunikaa. Kopissa tajusin kokeilleeni sellaista päälleni aiemminkin, mutta kuten silloinkin, kiikutin tunikan takaisin rekille. Tangolla vaate näytti kauniilta, mutta päälläni samalta kuin lähtötilanteessa Sinulla. Oli kuin olisin ollut lainavaatteissa: hihat olivat hassun mittaiset, kangas oli kiusallisen läpinäkyvää ja muistutin (minäkin) kuin yöpaidassa synnyttämään menevää matamia. ;-) Ja tunika olisi täällä maksanut 39,95€! Jään ihailemaan taitoasi uudistaa vaatteita. Uusi mekkosi on upea!
    Maaria

    VastaaPoista
  39. Täytyy vain todeta, että jotkut osaa. Mieletön luomus!

    VastaaPoista
  40. Tosi nätti :D Joskus muutamaa numeroa pienempänä oon modausta harrastanu, nyt oon vissiin tullu aremmaks, mutta taas pistit esimerkin että ehkä kannattais edes yrittää.... jään taas odottamaan seuraavaa inspiraatiotasi :D

    VastaaPoista
  41. Hämmästyttävän hieno muodonmuutos pitsipaidasta mekoksi! Ei voi kuin ihastella (ja hieman kadehtia). Itse kun en ole saanut aikaiseksi kaivaa ompelukonetta laudeliinojen saumoja enempää esille. Onneksi kesää on vielä jäljellä :)

    VastaaPoista
  42. Ihana ihana mekko! Kannatti tosiaan saksia noita alkuperäisiä vaatteita, koska lopputulos on aivan ihana. Voi kun osaisi ommella.

    VastaaPoista
  43. Ihana!!! Ihan mieletön muodonmuutos! Voi kun osaisi itekin.

    VastaaPoista
  44. Marjut: Juu, pitää vain hymyillä mustapukuisille huivipäisille mammoille kauniisti ja sirkuttaa että "pontsorno siknoriina!" :D Varmin tapa vakuuttaa ne siitä, että kyseessä on siveetön pohjoiseurooppalainen tahi ameriikkalainen turisti. :)

    LankaLuolan Marika: Hyvin sanottu! :)

    ullapulla: Itsekin yllätyin, kuinka pienillä muutoksilla ja loppujen lopuksi hyvin vähällä työllä tuo rytky muuntui perhoseksi. Tämä kokemus kannustaa kyllä kokeilemaan vastaavia kaunistusleikkauksia.

    Usimarjaana: Kiitos kiitos! En siis turhaan nostattanut odotuksia tuossa aiemmassa postauksessa, jes! :)

    Maaria: Kuulostaa tutulta tuo sovituskoppitilanne. En sitten tiedä, näyttäiskö tunika kauniilta jonkun hoikemman ja pienirintaisemman päällä, mutta kyllä sen muoto on jotensakin haastava kelle tahansa. Kangas on tosiaan melkoisen ohutta, joten mulla on mekon alla babydoll-mallinen alusmekko. Onneksi tuo mun tunikani oli alessa, koska täydellä hinnalla en olisi raaskinut sitä ostaa leikeltäväksi!

    Kaisa: Kiitti! Syteen tai saveen -asenne on helppo omaksua alevaatteiden kanssa. Tällä kertaa se onneks vei voittoon eikä roskikseen. :)

    Lape: Ehdottomasti kannattaa yrittää! On tässä tullut itsekin kasvettua ns. Lorella-kokoihin, eli meikäläisen kokoisille on tarjolla juuri tuollaisia pussittavia tunikoita ja säkkejä. Siitä huolimatta sitkeästi yritän pukeutua muodokkaampiin vaatteisiin ja kaivan niistä säkeistäkin vyötärön esiin. :D

    Anna-Kaisa: Mä olen myös laiska kaivamaan konetta esiin. Mutta kun kerran alkuun pääsee niin sitten poljinjalkaa kutittaa niin ettei malttais enää laittaa konetta pois ollenkaan. :) Rapsutuksia Saaralle ja Hertalta kaipaavia lipaisuja myös. <3

    ColibriDreams: Näin on, kyllä kannatti! Entistä enemmän olen itsekin oppinut vuosien mittaan arvostamaan ompelutaitoa ja sitä, että äidin ansiosta mulla on aina ollut ompelukone käytettävissä. Taidollakaan ei pitkälle potkita, jos ei oo pelejä ja vehkeitä millä sitä toteuttaa.

    maritta: Kiitos!!! :)

    VastaaPoista
  45. Johon on mekko! Loistava postaus ja lopputulos. Kyllä tolla kelpaa, vaikka mammat vähän kommentoisivatkin.:)

    VastaaPoista
  46. I like it soooooooooo much!!! Bravo!

    VastaaPoista
  47. En ymmärrä kuinka pytyt näkemää ton tosi upean pitsimekon KappAhl-tunikan sisältä. Toivoisin että minullakin olisi se "silmä"

    VastaaPoista
  48. Aika uskomaton muodonmuutos! Sinulla on silmää nähdä kaunotar hirvityksen sisällä!
    ja tuo alushame oli todellinen neronleimaus.

    VastaaPoista
  49. Voihan vitsi mikä modaus! Enpä olisi ikinä arvannut, että noista rumista ankanpoikasista voisi tulla noin kaunis joutsen :D

    VastaaPoista
  50. Siis häh? Mä olen ihan mykistynyt. Osaan jonkin verran ommella, mutta tuollainen vaatteiden muokkaus on minusta ihan mystistä! Taitavaa todella!
    Itselleni en pitsiä pue, mutta sulla se näyttää upealta! Onnittelut!

    VastaaPoista
  51. Ooo, ompas hiano mekkonen! Mahtavasti muokattu :)

    VastaaPoista
  52. tosi hieno tulikin!

    VastaaPoista
  53. Ihana! Kyllä sä oot hyvä kirurgi :)

    VastaaPoista
  54. Vautsi! Saisikohan vastaavalla idealla pelastettua käyttöön kirpparihameen, joka on vyötäröltä niin kapea että nousee kainaloihin kävellessä. Eikös se ikään kuin viestitä haluavansa tunikaksi? ;)

    Tuo on varmasti aivan passeli mekko Italiaan, kävin viikonloppulomalla Pariisissa ja sikäläisten vaatekauppojen valikoimasta päätellen ratsastat tuo päällä aivan muodin harjalla! Valkoisia pitsimekkoja ja -paitoja pursusi niin joka paikassa, että meikäläistä ihan pyörrytti (ihastuksesta siis :)!

    VastaaPoista
  55. Mulla kyllä oikeesti loksahti leuka näppikselle ton tuunauksen nähtyäni. ;) Tosi upee!! Tämän jälkeen osaa ehkä katsoa alerekkejä uusin silmin. Toi pitsikirja on hankintalistalla joten pitäisköhän ryhtyy tuumasta toimeen ja vihdoinkin ostaa se

    VastaaPoista
  56. Herra Isä miten hieno siitä tuli! Todellakin järkyttävän siisti!

    VastaaPoista
  57. Hmm..hieno lopputulos.
    Mulla on tuo tunika,eikä se ole mielestäni mitenkään ruma:((Vyön kanssa ja oikean kokoisena oikein sievä..Mut kai se on niin,et kaikille ei kaikki sovi:)

    VastaaPoista
  58. ..mun mielestä KappAhlissa on koot aika reiluja-ainakin monien puseroiden kohdalla...Tunika on kokoa pienempi,mitä normaalisti käytän ja koko ok..

    VastaaPoista
  59. Hieman on kestänyt vastata näihin kommentteihin, pahoittelut!

    Outi: Kiitti kiitti! Ei tullut mammoilta kommentteja Italiassa, niin että ilmeisesti säädyllisyyden vaatimukset täyttyivät. :)

    Krentu: Thanks! I'm so pleased with the outcome!

    Hanne: Tunika se oikeastaan saneli mekon muodon ja lopputuloksen. Eipä siinä itse tarvinnut kuin ommella. :)

    juuli: Kiitos kaunis!

    Saija: Kiitti! Sille on kyllä löytynyt paljonkin käyttöä tänä kesänä, kiitos ihanien helteiden.

    ArualMaria: Hyvä vertaus! Kunhan ei mekko lähde lentoon tuulen tai syksyn mukana... :P

    maijanmaija: No kiitosta vain! En mäkään missään romanttisissa pitseissä yleensä viihdy, mutta jotenkin tuo pitsien ja valkoisen yhdistelmä selätti proosallisen arkiminän. Aikuisen prinsessaleikkejä? :)

    Tuija: :)

    Christina: Kiitos!

    Heluna: Kiitos kiitos!

    TinyAngel: Tässä oli kyllä kiva onnistua, ja tosiaan tuo on ollut hyvin käytössäkin. Ei siis ihan turha projekti. :)

    Punavius: Juu, mutta vain kankaiden ollessa kyseessä. Mä en ollenkaan haluaisi roplata ihmisen sisuksia veitsen kanssa. :P

    102n: Hameessa kuulostaa olevan tunikapotentiaalia. :) Ehdottomasti kannattaa kokeilla!

    santra: Pitsikirja on loistava innoituksenlähde. Varoitus vain; se innostaa hamstraamaan laatikot täyteen pitsejä, joita ei sitten kumminkaan raaski käyttää... :)

    Ani, kokovartalofiiliksellä: Kiitti! :)

    Anonyymi: Olet ihan oikeassa, että oikean kokoisena tuo varmasti olisi näyttänyt paremmalta minunkin päälläni, vaikka tunikan malli ei oikeastaan mulle hyvin sovikaan. Tässä projektissa tarkoituksena oli kumminkin tehdä tunikasta (tai siis kahdesta) mekko, joten ostin mahdollisimman ison koon, jotta saisin paljon materiaalia. Se siis selittää tuon mammamaisen pussituksen mun päälläni, ja sehän ei kovin nätiltä näytä, ehh... :P

    Olen aivan varma, että tunika on sellaisenaan tosi kaunis oikean kokoisena ja sellaisella, jonka vartalotyypille se sopii. Ja vyön kanssa varmasti ihana! Oon myös samaa mieltä KappAhlin kokomitoituksesta; ostan sieltä yleensä 40/42-kokoisia paitoja, koska KappAhlissa oma kokoni (yleensä 46 tai XL) on ihan järkyttävän iso. Kerrankin näin päin. :)

    VastaaPoista
  60. Kiitos kun vastasit noin kauniisti tuohon tunikajuttuun:)
    Tuli eka vähän paha mieli,kun kaikki haukkui tunikaa,joka roikkuu omassa kaapissa;D...Mut ihan totta...on tuo paaljon kauniimpi sun tuunaamana,kuin alkuperäisenä.Mietin itsekin eka sovittaessani,et kauhee kaapu!Ja kiikutin takas.Niit oli vain yks jäljellä,pienintä kokoa.Hintaa oli vain 4,95€.Silloin oli sellainen "osta 3,maksa 2"aletuotteista.Kaveri löysin kaksi vaatetta,eikä millään keksiny kolmatta.Käski sit mun etsiä,jos löytäisin jotain.Nappasin sit tuon ja mietin,et vyön kans vois olla ihan hieno.Ja niin olikin..:)Mietin kans ,et pätkäsen siitä hihat lyhyemmäks..mut en sit uskaltanu..:)

    VastaaPoista
  61. Voi luoja miten upea mekko. Olen etsinyt tuontyyppistä kaupoista jo vuosia! Eikä kyllä tunnista alkuperäisiksi vaatteiksi millään. :)

    VastaaPoista
  62. ihana!! miten multa on jäänytkin tämä ihan kokonaan näkemättä!

    VastaaPoista