-->

18.6.2009

Poison

Taas seuraa jatkoa sarjaan "Vilma värjää"*. Tällä kertaa oli 70 prosentin alennuksella ostettujen valkoisten nahkakenkien vuoro joutua koekappaleiksi. Mun kenkäkaapissani sattuu jo olemaan hyvin samantyyliset valkoiset popot, joten oli alusta asti selvää, että tämä uusi pari vaihtaa väriä. Tarkoitus oli muuttaa kengät tummanruskeiksi, koskapa mulla oli ruskeaa nahkamaalia jo entuudestaan.

Tai siis piti olla. Ruskea purnukka oli jossain hukassa, mutta sen sijaan mun käsiin osui siivouskaapin perältä purkki myrkynvihreää nahkamaalia. Aine on ilmeisesti jotain mun äidin yli 25 vuoden takaisia ostoksia, ja muistan sillä värjättyjen tavaroiden järkyttäneen hempeän vaaleanpunaiseen mieltynyttä pikkutyttöä joskus 1980-luvulla:"Eihän prinsessalla voi olla myrkynvihreitä kenkiä ja laukkua, äiti mä tahon pastellivärejä!!!" :D

Green tip

Sitten seuraa tärkeä huomio: jos alkaa värjätä kenkiä puolenyön aikaan melko väsyneenä ja siten harkintakyky heikentyneenä, voi olla, että alkuperäiset suunnitelmat muuttuvat merkittävästi. Mun kohdalla tämä tarkoitti sitä, että siinä kesäyön hämyssä ajatus kirkkaanvihreistä kengistä alkoi tuntua tooodella hyvältä. Koskapa ruskea maali ei antanut löytää itseään ajoissa, niin eihän siinä sitten ollut edes vaihtoehtoja, varsinkin kun malttamaton minä tahtoi tietysti tarttua toimeen just-nyt-heti-heti.

Contrast

Tämmöset niistä sitten tuli. Joo, ne on todellakin v-i-h-r-e-ä-t. Pari päivää vaaka on keikkunut hienon ja hirveän välillä, mutta alkaa nyt kallistua supersiistin puolelle. Kummasti mun vaatekaapissakin on yhtäkkiä kirkkaanvihreitä vaatekappaleita ja asusteita aiemmin vallalla olleiden murrettujen sävyjen rinnalla... Nykyään mun sisäinen pikkutyttönikin hyväksyy jo ajatuksen prinsessasta, jolla on jalassa myrkynvihreät sliipparit (vaikka on mulla kyllä myös vaaleanpunaiset korkkarit, jos joskus tekee mieli olla perinteisempi prinsessa :)).

View through the yarn cone

Behold, täällä myös neulotaan! Whisper kevään Interweave Knitsistä seuraa mukana juhannuksen viettoon meren rannalle Porvooseen. Fiksuna likkana valitsin tietysti langaksi puolen kilon kartiolla olevan merinovillan, niin että tätä työtä on huippua kuljettaa työmatkaneuleena käsilaukussa... Ja kyllä se vie ihan kivasti tilaa juhannuskamoja pullollaan olevasta kassistakin. No eipä ainakaan lanka lopu kesken reissun.

Rattoisaa juhannusta meille kaikille säästä, lankakerien koosta ja kenkien väristä riippumatta! :)

*Aiempiin samansuuntaisiin tahattomiin ja tahallisiin seikkailuihin lukeutuvat mm. pesukoneessa mystisesti vanhoihin Engelin tai ISS:n moppeihin vaihtuneet Palma-vyyhdit, pronssisesta homeiseksi muuttunut silkkimekko, Shrek-kengät, jotka värjäs varpaatkin peikkomaisiksi, sekä sokerina pohjalla täydellisesti onnistunut (!) satiinikenkien värjäys.

I bought a pair of white leather shoes 70 percent off. Since I already have a pair of quite similar white shoes I decided to dye the new ones with leather paint. Originally they were supposed to be dark brown but I happened to find a jar of green leather paint in the closet... I'm pretty pleased with the outcome. Green is the colour on my needles also: I'm knitting Whisper from IK. I'm going to south coast of Finland to celebrate Midsummer and taking Whisper with me. The yarn is on a 500 gram cone, which doesn't make it a very handy travel knitting project... At least I won't run out of yarn during the weekend! :)

12.6.2009

Helmee!

Hopeahommat on vieneet ihan rutosti aikaa viime viikkoina ja muut käsityöt on jääneet paitsioon. Myös käsitöiden ulkopuoliset elämänalueet on joutuneet vähän turhan paljon hyllylle. Siks onkin huippua, että työ tuottaa myös tulosta: Me Naiset -lehti halusi mun koruja mukaan kesäkoruja esittelevälle aukeamalle tällä viikolla ilmestyneeseen lehteen (Me Naiset 24/2009). Leveän hymyn toi huulille myös se, että toimittaja oli valinnut aukeaman koruista suosikkinsa netissä esiteltäviksi, ja noiden kolmen joukossa oli mun Lähde-korvakorut! Ja tsiigatkaa hei mikä kuva noista korviksista!!! Ollapa samanlaiset vehkeet ja taito! (Niin ja vehkeillä tarkoitan siis kameraa, objektiiveja, valoja jne., en siis mitään muita killuttimia, jotka tuolla kuvaajalla on mutta mullei. Heh, perjantai, huonot läpät on sallittu...)

Lempi necklace

Korvisten lisäksi lehden sivuille oli päätynyt myös Lempi-kaulakoru. Makeanvedenhelmiä helmisilkissä hopeisen lusikasta tehdyn riipuslukon kera. Ehkä kaunein koru, jonka oon koskaan tehnyt. Toistaiseksi. :)

Lempi necklace

Hopea sitä, koru tätä, joopa joo. Ei ole kyllä tarkoitus jaarittaa täällä koko ajan pelkkää korujuttua, vaikka hopeanvälke onkin viime aikoina ollut pinnalla mun blogissa. Mulla on ollut oikein ikävä puikkoja ja lankaa! Viimeisin tuotos on se kovanonnen huivi, joka valmistui lopulta melkein huomaamatta. Kannattaa siis valittaa vaikeuksistaan julkisesti, koska viime postauksen jälkeen ei ollu mittään ongelmia! :) Siitä tuli kuulkaas niin nätti ja pehmoinen että. Mut ei pysty näyttään edes pilkahdusta täällä, sori. Sain nimittäin testineulojan roolissa olla mukana erään Kirjan valmisteluissa, joten kuvia valmiista huivista on odotettavissa jahka painokoneet ovat työnsä tehneet...

Lempi necklace detail

I've been so busy making silver jewelry that everything else has been on hold for weeks now. Thankfully the work has also paid off: a Finnish magazine included some of my jewelry in their article, yay! The reporter even picked my earrings in her top three choices of all the jewelry featured in the article. See her choices and an awesome photo of my Lähde-earrings on the magazine's website! Wish I could take as beautiful pictures as this photographer...