-->

14.7.2009

Taiteilia

Otsikko on lähinnä itseeni kohdistuvaa ja PMMP:n rytmittämää sarkasmia, koska ei se tee kestään taiteilijaa, että on pari työtä taidemuseon seinien sisällä. Ja mulla on! Tampereen taidemuseon myyntipisteessä on nimittäin saatavilla valikoima Made by Vilma -riipuksia, hihhei!

Display

Siellä niitä mun kättentöitä nyt on nätisti näytillä vitriinissä. Valssia, Metsoa ja Lummetta riipuksina. Ja sitten on vielä yksi erikoisjuttu, riipus sekin.

Pink Muusa

Taidemuseosta pyydettiin, että suunnittelisin heille oman korumallin, joka liittyisi jollain tavalla taiteeseen. Hmm. Niin. Taiteeseen, joopa joo. Ootas vähän. Hmm?! Inspiraatio antoi odottaa itseään, ja manasin mykiksi menneitä muusiani, jotka eivät innoittaneet mua mihinkään. Ja sitten tajusin, että siinähän se korun idea onkin: muusa, taiteen suojelija ja innoittaja, inspiraation symboli!

Muusa pendants

Hopealusikan pesistä, hopealangasta ja makeanvedenhelmestä syntyi koru, jonka yhteys nimeensä kaipaa ehkä hieman avaamista. Kiemurainen hopealanka symboloi sitä monesti haparoivaa ja polveilevaa polkua, jota pitkin hento, orastava idea kehittyy lopulliseen muotoonsa eli loistavaksi helmeksi. Hopeinen tausta on kuin muusan siivet, joiden suojassa helmi saa rauhassa kehittyä. Tiedän kyllä, ettei antiikin muusilla ollut siipiä, mutta tämä onkin kuvaannollinen ilmaisu suojaavista siivistä, ei viittaus minkäänlaiseen enkelihahmoon.

Muusa

Riipus pujotetaan ketjuun tai nauhaan taustalla olevan hopealenkin läpi. Sijoitin lenkin tarkoituksella niin, että koru asettuu hieman ketjua ylemmäs ja ripustuskohta jää piiloon. On jotenkin kivempi, ettei melko kookas koru roiku ketjusta painavan näköisenä, vaan ikään kuin lepää sen päällä nuorallatanssijan tavoin.

Muusa-koruja on saatavilla vain Tampereen taidemuseon myymälästä, missä on myynnissä paljon muutakin mukavaa; pirkanmaalaisten designereiden ja kädentaitajien tuotteita sekä taideaiheisia kirjoja, kortteja ja julisteita. Shoppailun ohessa kannattaa tsekata myös tämänhetkinen taidenäyttely: Marita Liulian Choosing My Religion avaa mielenkiintoisia näkymiä maailman uskontoihin.

Muse pendant for a painter

P.S. Flickristä blogiin ladattujen kuvien pienentäminen Bloggerissa aiheuttaa sen, että kuvat saattavat näyttää suttuisilta Explorer-selaimessa. Firefoxilla kuvat näkyvät hyvin, mutta Explorer ei pelaa kiltisti yhteen pienentämisen kanssa. Kuvaa klikkaamalla pääsee tarkastelemaan sitä Flickriin parempilaatuisena.

I designed this pendant on request for Tampere Art Museum. They wished that the jewel would relate to art in some way. It took a little while before I alighted on the idea, but from then on it was smooth sailing. The pendant is called Muse, the spirit who inspires the creation of the arts. The curvy silver wire symbolises the often complex journey from a budding idea into a shining pearl that a finished art work becomes. The background made of silver spoons is like wings that give the budding idea shelter to evolve into something spectacular at it's leisure.

45 kommenttia:

 1. Upea riipus! Ja upeaa että olet saanut töitäsi esille!

  VastaaPoista
 2. On ne niin kauniita!!! Onnittelut, sinusta on tullut oikea mestari!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut! On ne vaan kauniita :)

  VastaaPoista
 4. Nina: Kiitos! Tuntuu kyllä huippuhyvältä, että mun koruja haluttiin myyntiin tuollaiseen paikkaan.

  Satu U: Khöh, jos nyt kuitenkin vaikka kisälli vielä, mestariksi pääsyyn tarvitaan vielä paljon enemmän. Kuten alan oikea koulutus. Sekin kyllä on haaveissa, mutta saas nähdä onko mahdollisuuksia toteuttaa sitä unelmaa ikinä...

  Nunt: Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Jeee, Vilma sä oot paras!
  Mulla on niin hyvä mieli sun puolesta, että sun kauniit korut noteerataan monessa paikassa <3

  VastaaPoista
 6. Ihania koruja! Rakastan tota ideaa että teet niitä lusikoista. Kauniit nimet heillä myös. :)

  VastaaPoista
 7. Aivan uskomattoman upeita!
  Onnittelut.

  VastaaPoista
 8. Multa pääsi spontaani kiljahdus kun näin noita korujasi museossa viime viikolla :) Upeita ovat!

  VastaaPoista
 9. Tuo Valssi-koru on tosi kaunis. Onnea daideilijalle, harvahan sitä töineen museoon pääsee!

  VastaaPoista
 10. Ooo, hienoa Taiteilija! Todella hyvä idea tuossa Muusassa, niin ja kaikissa muissakin.

  VastaaPoista
 11. Oi, mahtavaa seurata, miten olet saanut korujasi esiin. Täytyypä pistäytyä taidemuseossa, ja vaikuttaahan tuo näyttelykin kiinnostavalta :)

  VastaaPoista
 12. Muusa on ihana. Harmi, että se pitäis lähteä Tampereelta asti hakemaan.

  VastaaPoista
 13. Onnea uudesta saavutuksesta! Muusakin on niin hieno! :o)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut! Hyvään paikkaan ovat korusi päässeet :)
  Muusa-koru on todella kaunis, ja kiva tietää myöskin korun syntytarina. Aina ne ideat ei tule ihan heti, varsinkaan tilaustöitä suunniteltaessa...
  nim. kokemusta on ;)

  VastaaPoista
 15. Korut on niin kauniita. Todella hienoon paikkaan oot saanu korujasi esille ja myyntiin. Onnittelut!

  VastaaPoista
 16. Ootkos lummetta tehnyt rintakoruksi? En etsystä löytänyt. Ilmoittelehan, jos sellaisen myyntiin jossain vaiheessa saat.

  VastaaPoista
 17. Hansu: Kiitos, olen itsekin niihin kovin tyytyväinen.

  Samma: Kiitos Kiitos Kiitos! Ihanaa, että tästä riittää iloa muillekin! Minullakin on niin hyvä olla että! :)

  Annastiina: Lusikoista riittää vaikka mihin, se muoto on niin monipuolinen ja jännä. Ja toki pitää koruilla olla nimi kanssa, mites ne muuten erottais toisistaan. :)

  Tirpana: Kiitos!

  Rieppa: Saa kiljua! :D

  Soile: Valssi on kyllä nätti. Tuolla museossa olevassa Valssi-koruerässä on myös pari kunnolla patinoitunutta ja tummunutta riipusta. Ne oisin halunnut pitää ihan itse... :)

  AnniKainen: Kiitos kehuista! Mun pitänee nyt alkaa käyttää baskeria ja punaista huivia, punkku mulle onkin maistunut aina. :P

  benglia: Näyttely on tosiaan käymisen arvoinen. Katsottavaa (ja kuunneltavaa) on kolmessa kerroksessa, niin että aikaa siellä saa kulumaan ihan huomaamatta. Myös siellä myyntipisteen puolella vierähtää tovi jos toinenkin, kun siellä on niin kivoja juttuja myynnissä.

  Taina: Pahoitteluni, Muusa on tosiaan myynnissä yksinoikeudella vain Tampereen taidemuseolla.

  makepeace75: Kiitosta vain!

  PaulaL: Mun korujen tuotelappujen takana (ainakin melkein kaikissa) on kirjoitettu pieni rimssu korun ideasta, hengestä tai nimestä. Se mun mielestä tuo jotain pientä lisää korulle, tunnetta tai elämää. Siksipä siis Muusallakin on tämä pieni tarinansa.

  Ja voi että voi joskus olla hankalaa löytää se Juttu koruun. Monta versiota tulee väännettyä, ennen kuin kolahtaa. Phuuuh. :)

  Marika V: No näin on. Ja kun vielä tässäkävi niin, että mua lähestyttiin sieltä suunnasta eikä toisin päin, niin tuntuu jotenkin vielä hienommalta.

  pikkumyy: Ei ole Etsyssä, ei, vaikka on jo pitkään ollut mielessä. Edelleenkin uupuu yksi keskeinen osa, rintakorumateriaaleista, mutta heti kun saan niitä, niin laitan toki myyntiin ja ilmoitan siitä myös.

  VastaaPoista
 18. Ihanan näköisiä koruja! Ja kyllähän tuo jo taiteili(j)an tekee. :)

  VastaaPoista
 19. siina*k: Kiitosta vain!

  Pikku-Kettu: Kiitti! Jaa että sun mielestä nää korut riittäis jo siihen, että saisin lisätä tuon jiin eikä vain olla pelkkä taiteilia? :) Minen oo ihan varma, kun on tää koruejn kanssa hommailu sen verran arkista puurtamista. Hikistäkin vielä kesäaikaan, kun pitää kaasupolttimen kanssa hääriä. :P

  VastaaPoista
 20. Oot aika pro, hieno homma! Mitä kautta päädyitte yhteistyöhön?

  VastaaPoista
 21. On ne vaan upeita, kyl sie osaat! Hyvä hyvä :D

  VastaaPoista
 22. barbro v: Hienoa on juu. Ei tää blogi aivan turha ole, nimittäin sieltä otettiin yhteyttä heti, kun toukokuussa ilmoitin täällä perustaneeni firman ja myyväni koruja. Eli itse ei tällä kertaa tarvinnut evääkään liikauttaa tämän eteen. Mitänyt tietty vähän sahailla, juottaa, hioa, hapottaa ja kiillottaa... :)

  Jatta: Kiitos vain, yritän parhaani!

  VastaaPoista
 23. Juu, en halunnut ahistella, mietin vaan onko miulla mennyt ohi. Jään oottelemaan :)

  VastaaPoista
 24. Vau! Jee! Hienoa! Riemastuin vallan tämän luettuani. Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 25. Upeita koruja!! On ne kyllä päässeet arvoiseensa paikkaan, ihan huippu hieno juttu. Mitä suurimmat onnittelut!!

  VastaaPoista
 26. Ei voi kyllä muuta sanoa kuin Vau!

  VastaaPoista
 27. Mahtavaa! Muusa on tosi kaunis, niin kuin kaikki muutkin korusi.

  VastaaPoista
 28. Upeita!! Ja upea tuo muusakorun selitys:-)

  VastaaPoista
 29. voi jestas, miten hienoja. Nyt täytyy ihan hengähtää hetki ja katsoa kaikki uudelleen..

  Joo, veikkaan että mun täytyy jossain vaiheessa saada yksi ihanuus itselleni :)

  VastaaPoista
 30. Upeita ovat! Reissu Tampereelle ensi viikolla tiedossa, täytyy käydä kurkkaamassa korujasi "livenä".

  VastaaPoista
 31. Tosi upeita koruja! Harmi, kun ei ole nyt menoa Tampereelle, että voisi ihailla niitä muutenkin kuin kuvien välityksellä.

  VastaaPoista
 32. Voih, ihania! Harmi vaan että Tampereelle on vähän matkaa...
  Elli

  VastaaPoista
 33. Tuo Muusa on aivan mielettömän kaunis ja vastaa kuvaustasi ihan tosi hyvin! Onnittelut nyt vielä, onhan se mielettömän hienoa, että saa koruja tuollaiseen paikkaan myyntiin ja että vielä saa suunnitellakin paikalle korun. Huh!

  VastaaPoista
 34. Tosi upeita koruja, onnittelut! Pitää vissiin alkaa säästämään :D

  VastaaPoista
 35. Hitsit, tää on tosi hieno juttu. Onnittelut!

  VastaaPoista
 36. Pikkumyy: Ei hätää, en mä sitä painostuksena ottanutkaan. :) Harmittaa vain itseäkin, kun en oo vieläkään saanut niitä osia. Toivottavasti pian kuitenkin!

  mamselli h: Ilo tuottaa riemua! Kiitos!

  Amalia: Kiitos! Paukuttelen täällä henkseleitäni jo muutenkin, heh. :)

  JohannaL: :)

  ColibriDreams: Kiitokset!

  Villapallo: Kiitos! Tarina tuo korun eloon mun mielestä. Ilman selitystä sen muodot ei ehkä näy katsojan silmiin samalla lailla.

  Muriska: Hih, tervetuloa Etsy-puotiini, Minguun tai Tampereen taidemuseoon ostoksille! :) Kahdessa viimeksi mainitussa koruja pääsee sovittamaan livenä.

  Tytti: Tervetuloa Tampereelle! :)

  MarjutJ: Kuvat ketovat olennaisen eivätkä kulu katsomisesta. :) eiköhän niitä koruja ole myynnissä vielä jonkin aikaa, tuskinpa ne ihan heti menevät kaupaksi, niin että ehtii sinne museoon myöhemminkin ostoksille. ;)

  Elli: Tampereelle kannattaa tulla aina, vaikka pidemmänkin matkan takaa. Tää on niin ihana paikka, paras maailmassa! :)

  Anonyymi: Kiitos!

  Anna-Kaisa: Hienolta se tuntuukin, kummasti tuo itsevarmuutta tuollainen kiinnostus ja kannustus. :)

  Fee-: :D

  Ane K-R: Kiitos paljon!!!

  VastaaPoista
 37. Vau onneksi olkoon! Muusa on kyllä upea!

  VastaaPoista
 38. Tuosta tulee Vanamo (Kalevalan) mieleen tuosta vaaleanpunaisesta helmestä.:) Ihania koruja!<3

  VastaaPoista
 39. Millä saat sahattua nuo lusikkapesät noin kauniisti? On kyllä tosi upeita. Wow.

  VastaaPoista
 40. Millä saat sahattua lusikat noin kauniin sileästi? On upeita, wow.

  VastaaPoista
 41. Wau, upeita töitä sinulla onkin, yhtään ei tarvitse ihmetellä, että olet saanut ne esille! Mielenkiintoisia ja erilaisia!

  VastaaPoista
 42. upea koru. kiva lukea sen tausta. näin ollen korulle hammottuu juuret ja historia

  Pirjo
  oulu

  VastaaPoista