-->

17.2.2009

Extreme Makeover - Dog Bed Edition

Hertan omana oleilupaikkana on alusta asti toiminut Ikeasta hankittu koiranpeti. Se on sinänsä ihan kelpo laitos, mutta sen ohut pohja ei eristä lämpöä saati ole kovin pehmeä makoilupaikka. Lisäksi punainen koirantassukuosi, vaikka sinänsä toki ihan hauska, ei miellytä mun silmääni sisustuksellisesti.

Relaxing

Hertta toki osaa ottaa rennosti pedissään kuosista riippumatta. Tässä Hertta, ikä 8 vkoa, chillailee pedissään lapa pihalla. Jou mään.

Uutta ilmettä kehiin siis: purin pedin lähes alkutekijöihinsä ja ompelin siihen uuden päälliset, sitten leikkasin vanhasta vaahtomuovipatjasta pedin alle pehmusteen ja päällystin senkin. Pedistä tuli heti pehmeä ja lämmin pesä entisen lituskaisen lärpäkkeen sijaan. Ulkonäkö miellytti mun silmääni, mutta mun mielipiteeni ei tässä asiassa kuitenkaan ollut tärkein vaan suorastaan mitätön, jos Hertta olis eri mieltä.

"What happened to my old bed?"

"Mama hei, missä se mun tuttu ja turvallinen peti on, ja mitä tällä pitäis tehdä..?"

Hertta oli vähän ihmeissään, kun vanhan tutun pedin paikalta löytyikin jokin uusi kummallinen rakennelma. Ihan eri näköinen, mutta silti tutun ja turvallisen tuoksuinen. Sitten neiti kuitenkin päätti olla rohkea ja kokeilla, että olisko tässä uusvanhassa pedissä ainesta pidempäänkin suhteeseen.

Breaking in the new bed

Ja se sit kokeili kanssa. Hertta piehtaroi pitkään ja hartaasti, hinkutti itseään joka puolelle ja selvästi nautti pedin sisäänajamisesta. Katsokaa vaikka tuota keskimmäisen kuvan hymyä. :)

Getting cosy in her renewed bed

"Hmm, hyvä on, kyllä tämä kelpaa meidän kuninkaalliselle korkeudellemme. Saat armon suudella tassuani, palvelijatar."

"I guess I could use this thing for sleeping, too"

"Eeeei mua väsytä yhtään, kyl nää silmät pysyy auki..."

Pedin perusteellinen sisäänajo vei tietty voimia, joten siinä alkoi hieman tulla pienelle koiralle väsy ja luomi lupsua. Eikä aikaakaan, kun...

Donut

"...Z-zz-z-zz..."

Meidän donitsi, pikku-d. Äiti sanoo tätä Hertan ruisleipäasennoksi, kun se on siinä kuulemma kuin suoraan uunista otettu täydellinen ruislimppu. :)

Under the blanket

Hetken kuluttua hauva oli jo vetäytynyt peiton alle lämpimään vetelemään sikeitä. Voitaneen todeta, että peti uusissa vaatteissaan kelpaa neidille paremmin kuin hyvin.

Hertta's dog bed, originally from Ikea, wasn't quite soft or cosy enough. And it didn't fit in the decor either, ehh... So I decided to pimp it: I sewed a new cover and added a styrofoam base, also covered with the same fabric. Hertta was a bit suspicious at first, but after a thourough breaking in she decided that the bed was ok. This was certified by her dozing off almost instantly after she was done inspecting and testing the bed. Sleep tight my love! <3

38 kommenttia:

  1. :D
    ihanat sisäänajokuvat!

    VastaaPoista
  2. Voi mikä söpöläinen!

    Meillä oli vähän samankaltainen hetki, kun kehtasin *pestä* Misterin pedin ja vieläpä laittaa huuhteluainetta siihen haisemaan. :)

    VastaaPoista
  3. Aaah, maailma tarvitsee lisää tällaista söpöyttä - heti päivä parani.

    VastaaPoista
  4. Noin tyytyväisen näköinen käyttäjä on varmaan paras palaute, jonka voi töistään saada. Ihania kuvia! :)

    VastaaPoista
  5. Jep jep, eipä näihin kommentteihin oo sen kummempaa lisättävää. :) On se ihana, näin livenä varsinkin. ;)

    VastaaPoista
  6. Ihana vauvakuva, ihanat ilmeet ja kaiken kaikkiaan mieltä lämmittävä kuvasarja... Kiitos tästä piristyksestä - kiitos taas :)

    VastaaPoista
  7. On se vaan niin ihana. Aina noita Hertan kuvia katsellessa tulee mieleen miltä oma edesmennyt mäykky tuntui ja tuoksui.

    VastaaPoista
  8. Loviisa: Hertta on mulle paras ja takuuvarma päivänpiristäjä. Se kun on niin vilpitön rakkaudessaan ja touhuissaan, ettei voi kuin nauraa ja alkaa höseltää mukana vaikka ois kuinka huono päivä. Hyvä jos kuvien kauttaa se voi jakaa iloa muidenkin päivään. :)

    LauraL: Se tuoksu, se on joka koiralla omansa. Hertta tuoksuu, varsinkin lämpimänä, paahtuneelle kastanjalle tai popcornille. Mä aina nuuskuttelen sen turkkia kun se herää päikkäreiltän peiton alta. :)

    Vaikka osaahan se sit välillä haista niin-maan-perusteellisen pahallekin. Joskus tuntuu, että toi pieni putkilo on kuin joku tiivistekone, joka pusertaa sinänsä harmittomista ruoka-aineista yhden äärettömän intensiivisen, salakavalan ja pitkäkestoisen hapensyrjäyttäjän. Pufffff.... Ja leyhyttele siinä sitten ilmaa ja hauko henkeäs, kun toinen katsoo viattomasti ymmyrkäiset silmät kosteina, että miks sä hytkäytit mut pois sun sylistä, mähän vaan vähän tuuletin... :D

    VastaaPoista
  9. Mulla on ollut tänään harvinaisen huono päivä, mutta kun luin tuon edellisen jutun noista leppäkertuista ja katselin sitten näitä Hertan kuvia niin johan alkoi hymyilyttämään :D Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  10. Ihania kuvia! Että tuo osaakin olla söpö!

    Tekisi taas mieli hankkia koira, mutta ehkä täytyy odotella vähän rauhallisempaa elämäntilannetta... Mutta joskus vielä.

    VastaaPoista
  11. Varsin tehokkaasti sisäänajettu peti. :) Näyttää hienolta ja Hertta edelleen erittäin söpöltä. "Lapa pihalla"-kuvassa on ehdottomasti se pieni tekijä joka saa hihittelemään. Piristi kivasti flunssaista. :)

    VastaaPoista
  12. voi että voikin olla söpö....ihana kuvasarja! Ja petikin on tosi hieno!!

    VastaaPoista
  13. Voi kun se on niin söötti, just meinasin sanoakin että kuvakollaasin keskimmäinen kuva on ihan paras! Miten nuo koirat sitten osaakin olla!
    Aah, sydänhän tässä menetetään. :)

    VastaaPoista
  14. Hertta is the sweetest. Thanks for sharing those adorable photos ... and excellent job on the dog bed too.

    <3

    VastaaPoista
  15. Hertta on ehkä maailman suloisin mäyräkoira, niin ilmeikäskin. Toivottamasti se meille oikea mäykkis olisi edes vähän herttamainen. :)

    VastaaPoista
  16. UUh, miten ihania kuvia! Oikea linssilude:)

    VastaaPoista
  17. Voi mikä söpöläinen!! Ihania kuvia.
    Kiitos leppäkertuista. Ne lensi meille tänään. :)

    VastaaPoista
  18. Voi pientä :)

    Itsekin ompelin söpön ja pehmoisen koirapedin aikoinaan Lunalle, mutta mitä tekee neiti, nukkuu mieluummin paljaalla lattialla! Meidän koiruus on niin kovin kylmäverinen :)

    VastaaPoista
  19. Tack för kommentaren om Sagittarian! Det är inte varje dag man får kommentarer från mönsterskaparen själv!

    Blocka den ska jag verkligen och jag är inte det minsta orolig för att den ska bli för liten :)

    Som sagt, ett toppen mönster! Tack för att du delar med dig!

    Ps Din svenska är riktigt bra, betydligt bättre än min finska :)

    VastaaPoista
  20. Ihania hyvänmielen kuvia :) .

    VastaaPoista
  21. Voi kumpa osaisi ottaa yhtä rennosti kuin tuo Hertta eka kuvassa!

    VastaaPoista
  22. Voi miten ihana hauva-neito! Ihan uskomattoman sopo!!

    Ja oikein hieno uusi peti on myos! Oot kylla taitava kasistas.

    VastaaPoista
  23. Mä en edes huomannut koko petiä, kun ihastelin pikkuista koiraa koko rahan edestä. On se suloinen, sä oot onnentyttö mun sulla on kotona tuollainen hyvää mieltä tuottava ikiliikkuja.

    VastaaPoista
  24. Anu: Hyvä että päivä parani! Pienistä eläimistä on joskus yllättävän paljon iloa, oli ne sitten leppiksiä tai mäyriksiä. :)

    ColibriDreams: Koirat on ihania, vaikka viekin helposti paaaljon aikaa. On ne silti sen arvoisia.

    Srinity: Hertta kuopsutteli sängyn "oikeaoppisen" pehmeäksi heti alkuun. Eihän kai kukaan muu sitä siis osaakaan pedata niin hyvin kuin Hertta itse... :) Toivottavasti sun flunssa alkaa jo hellittää.

    SatuU: Kiitos petikehuista. Se maksoi mulle yhden katkenneen neulan useamman ärräpään: hieman hankalaa nimittäin ommella nelinkertaista teddykangasta puolen sentin päästä reunasta, hoooh... :P

    Heidi: On se söpö. Ja keskimmäisen kuvan hymy on ihan paras! :)

    SmashingPuffin: Hertta is really the queen of hearts. And she knows how to pose... ;)

    Anna-Kaisa: Mitä-mitä-mitä?! Onkos teille tulossa mäykkyvauva? Ne on kyllä ihana parhaita, ja jotenkin musta tuntuu että tietty herttamaisuus on rodun ominaispiirre: itsepäinen, mutta söpö ja hellä. :)

    Jaana: Jeps, se tykkää poseerata. Joskus vähän liiankin lähellä linssiä tyyliin "ai eiks tätä saanutkaan nuolaista?" :D

    Tui: Niinpä!!! :)

    Markka: ;D

    Tanja: Kiva että tulivat perille niin kuin piti. Toivottavasti käyttöäkin löytyy.

    Satu: Luna on siis itsenäinen nuori nainen, joka päättää omasta pedistään, ihan oikein. :) Hertta taas rakastaa lämpöä ja tykkää torkkua peiton alla. Onhan sillä vähän vähemmän karvaakin, ja kun painoa on 3,3 kiloa niin kylmyys pääsee pureutumaan sisäelimiin hieman herkemmin kuin jos sillä olis reilummin eristettä nahan alla. :)

    Heldri: Tack för dig själv! Det är alltid trevligt att få beröm av sitt mönster. :)

    Heidi: Hyvä hyvä, ne siis toimivat niin kuin pitikin!

    Anonyymi: Sanos kuule muuta. Vois vaan itellä mennä lapaluu sijoiltaan jos alkais tuossa asennossa nukkua. :D

    anne-mari: Nii-in, Hertta on meidän suloinen pikkuinen prinsessa. Teini-ikäinen omapäinen prinsessa, mutta ihana silti. :)

    Anna: Aina kun Hertta on kuvassa niin kaikki muu tuntuu olevan pelkkää rekvisiittaa; hurtta valtaa koko kuvan ja keskittää katseet itseensä. :) Mä olen huippuonnellinen Hertasta, se on elämäni parhaita asioita. Myös silloin kun se pöllii ruuvinvääntimen teräsarjan ja kuljettaa sen pesäänsä natustettavaksi(eilen), herättää keskellä yötä leikkimään nuolemalla nukkujan naamaa väsymättömästi (toissayönä) ja leikkii lenkillä ollessa kuuroa kun se löytää herkullisen jäniksenpapana-apajan (noin joka toinen päivä)... ;)

    VastaaPoista
  25. Sellainen on ollut haaveissa pitkään, mutta haave ei ole toteutunut vielä. Ehkä se oikea mäykky tulee vielä vastaan. Siihen asti ihailen Herttaa ja jatkan haaveilua :)

    VastaaPoista
  26. Ai hyvänen aika, miten liikuttavan suloinen koirulainen. Ja hieno kotipesänsä! Kiitos tästä!

    VastaaPoista
  27. hih, voi söpöys sentään. taatusti tykätty peti. :)

    VastaaPoista
  28. Jestas, tässä on söpöyttä vaikka koko Suomelle jakaa! :)

    VastaaPoista
  29. Hello!
    I have been a follower of your blog for a long time now. Since I am curious, I am tagging you for this "photo tagging game".

    http://juanitatortilla.blogspot.com/2009/02/tagged-for-photo.html

    Hope you'll join in the fun!
    -Juanita

    VastaaPoista
  30. Meillä on samanlainen peti mutta vaan isompaa kokoa corgiherran käytössä. Harmi että minulla ei riitä taitoa noin hienoon tuunaamiseen, koska olen itsekin miettinyt että peti on aika lättänää mallia. Hyvin näyttää viihtyvän Hertta uudessa pedissään :)

    VastaaPoista
  31. samanlaisesta turresta haaveilen, Hertta on niin us-ko-mat-to-man suloinen!
    T. Herttafani

    VastaaPoista
  32. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista