-->

18.11.2008

Susia lampaiden vaatteissa

Wolves in sheep's clothing

Malli/pattern: MarioBeret by Jatta.
Lanka/yarn: Katia Peru, 210 g.
puikot/needles: 5,0 mm.
Napit/buttons: Hannele Hämäläinen.

Oon tahkonnut Lissajous-sukkia niin pitkän kaavan mukaan (elokuusta asti) että kaipasin väliin jotain nopeasti valmistuvaa. Käsityömessuilla poimin Biketexin osastolta mukaan kolme kerää Katia Peru -lankaa, ainoa lankaostokseni koko messuilta muuten. Mielessä oli jo valmiina suunnitelma MarioMyssystä ja lapasista viime vuoden messuilta ostettujen susinappien kanssa.

Wolf button on crocheted and unspun sheep's wool
Tänäkin vuonna vietin aikaa Hannele Hämäläisen upeaa keramiikka ihaillen. Nämä susiaiheiset napit ja rintakorut on mun ykkössuosikkeja, ja vihdoin sain ne sijoitetuksi oikeaan paikkaan.

Wolf button mittens
Virkkasin sakarareunaisen pyörylän harmaasta suomenlampaanvillasta ja myssyn valkoisesta langasta. Pyörylän alle laitoin valkoista hahtuvaa korostamaan susi lampaan villoissa -ajatusta. Enpä tiedä hahtuvan käyttökestävyydestä tumpuissa, mutta eiköhän joitain haituvia löydy vielä tämän talvenkin jälkeen. Parhaassa tapauksessa hahtuva vain huovuttuu käytössä ja kiinnittyy paremmin harmaaseen villalankaan.

Hahaa, beware of the wolves in sheep's clothing! I bought these ceramic wolf buttons from craft fair last year. I had a clear vision of how to use the buttons, but only last weekend at this year's fair I got around to buy the yarn for this set. Pointy-edged circles are crocheted of grey and white yarn and placed on unspun sheep's wool. On the top of the circles are ceramic wolf buttons made by artisan Hannele Hämäläinen.

Howling at the moon, perhaps?
Ouuuuuuu! Onkohan täysikuu tulossa ku näin ulvotuttaa? :)

Is it full moon soon, or what am I howling at? :)

37 kommenttia:

  1. Hieno setti. Mullakin pupunapit viime vuodelta odottelee pääsyä samaiseen käyttöön. Jokos koti tuntuu omalta..?

    VastaaPoista
  2. todella kaunis setti. ja antaa hyvän alustan susille jotta pääsevät näkymään edukseen :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis setti :) Taidat kyllä täysikuun suhteen olla vähäsen myöhässä ;D

    VastaaPoista
  4. Oooouuu! Tosi somat, ihan mainio idea!

    VastaaPoista
  5. Kaunis setti! Ja niin hyvin kuvattu taas, taustan värikin yhteensopiva. :)

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia taasen, asusteetkin ovat upeat.

    Kiitos muuten kameravinkeistä, taidetaan kallistua Canonin puoleen kun se vanha moottoriperä on kans Canon. Tarkempia speksejä voidaan kysellä tulevaisuudessa lisää :)

    VastaaPoista
  7. Jaana: Ne pupuset onkin söötit. Suunnittelikohan Jatta myssynsä juuri tällaisia nppeja silmällä pitäen? :) Ne nyt vaan sopii siihen kuin nenä päähän. MOT.

    Maj: Tack!

    Anna: Samaa mieltä. Valkoinen tausta toimii harmaan suen kans paremmin, ja pehmeän pörröinen pinta tuo sopivaa kontrastia karheahkon saven kanssa. Tyytyväinen, sitä mä oon. :)

    Tess: Kiitos! Taidat olla oikeessa, mulle nää kuunkierrot on melko tuntemattomia juttuja. Mutta kaipa sitä voi ulvoa vähemmänkin täydelle kuulle? ;)

    Markka: Kiitsa vain. Kunnia nappipyöryläyhdistelmästä myssyssä ja lapasissa menee kylläkin Jatalle. Sieltä mä ainakin oman mallini sain. Toimii, testatusti.

    Eva: Juuh, meidän verannan hieman jo halkeileva ja harmaantuva maali passaa vallan hyvin yhteen setin kanssa. Eipä siis ole kiirettä maalailemaan ensi kesänä, kun se kerran toimii näin hyvänä taustana, hehe. :D

    Kate: Miehelle kiitos, kun se ehti taas räpsimään kuvia kiireessä. :)

    Hyvä jos kameramielipiteistä oli apua. Mies kyl tietää kameroista sit enemmänkin, niin että kannattaa ehkä konsultoida sitä. Jos vaikka tullaan käymään kera kuvausaparaatin joskus tässä niin voidaan turista asiasta enemmänkin.

    VastaaPoista
  8. JAANA: Ups, unohtui: koti tuntuu jo aivan ikiomalta (vaikka pankki vois kyllä olla toista mieltä). Vaikka se onkin mun lapsuudenkoti niin suuri muodomuutos on saatu aikaan ja ilme on saatu meidän omaksi.

    Nyt on tältä erää seinät maalattu, lattiat valmiina ja sisustuskin pikkuhiljaa kohdillaan. Ainahan ois laittamista, mutta otetaan pieni aikalisä keittiörempan kanssa että saadan hieman hengähtää (ja että jäis rahaa lankaan ja koruihinkin :D).

    Voisin vaikka koostaa joskus pienen kuvakavalkadin meidän kotoa, jos semmoinen kiinnostaa..?

    VastaaPoista
  9. Tosi kaunis setti!
    Kuvakavalkadi kodista kiinnostaa ainakin mua.

    VastaaPoista
  10. Ihana setti ja nuo napit on ihania!!

    VastaaPoista
  11. Ihania juttuja taas!! Ja ehdottomasti kiinnostaa nähdä miltä teillä näyttää :-)

    VastaaPoista
  12. Ihana setti! Ja kuvathan kiinnostaa aina!

    VastaaPoista
  13. Oi miten ihanaa. Mäkin haluaisin muuttaa mun lapsuuden kotiin, jo se vaan ois lähempänä mulle sopivia työpaikkoja. Ja jos mun vanhemmat ois valmiit muuttamaan pois. Mä oon kotipostausten suuri fani. Kuvia kehiin vaan.

    VastaaPoista
  14. No voi kun hän on tyylikäs. Kivoja juttuja ja hienot kuvat, taas kerran :)

    VastaaPoista
  15. Stricker: Selvä pyy, kuvakavalkaditoive merkitty muistiin! :)

    Tanja: Napit on tosiaan todella kauniit. HH:n osasto on kyllä ens vuonnakin mun messuostoslistan kärjessä.

    SatuU: Hih, naamakirjassa taitaa pari keskeneräisyyttä huokuvaa remonttikuvaa ollakin. :) Mutta jos vaikka niitä valmiimpia sitten tänne jossain vaiheessa laittaisin, juu.

    Liina: Tänks! Kaipa mun on hieman sitten esiteltävä kotiani täällä, kun kiinnostusta löytyy. Se on kyllä varsin kiva projekti. Ensin vain pitää saada verhot ikkunaan ja pari muutakin pikkuprojektia valmiiks, niin että ihan huomenna ei kuvia oo tiedossa. :)

    Jaana: Mä olen hurjan onnellinen että pääsin takaisin tähän ihanaan taloon! Tai no, ei se kokonaan ole meidän vaan yläkerrasta on tehty oma huoneistonsa jossa mun isä asuu. Eli kaks sukupolvea saman katon alla, mutta sentään ihan omissa asunnoissaan. Laitetaan sitten niitä kuvia kun kiinnostusta näyttää olevan. :)

    Annikainen: Kiitos, kiitos ja kiitos! Kuvat onnistui kivasti kun kerrankin pääsi valoisaan aikaa ulos kuvaamaan. Vastapainoks pitäkin sitten tehdä tavallaistakin pidempi päivä konttorilla, mutta on se sen arvoista. :)

    VastaaPoista
  16. loistava idea ja huippu setti.

    VastaaPoista
  17. Tikru: Kiits. Ei noita susinappeja oikein mihinkään krumeluurijuttuun tai itsessään koristeelliseen ois voinut laittaakaan. Tässä toimivat mainiosti.

    Sisko: Kiitosta vain, oon ihan samaa mieltä. Lämmittävätkin vielä just sopivasti näin ensipakkasten aikana. :)

    VastaaPoista
  18. Hyvä idea, näyttää kivalta, uskon huopumiseen :)
    Ja täysikuu näkyi jo viime viikonloppuna.. :(

    VastaaPoista
  19. Maiju: Huopuminen hyvä, siihen tähdätään. :) Vai kerkes se täyskuu jo mennä. No, ehkäpä se olikin yks innoittaja susisetin tekemiseen. :)

    VastaaPoista
  20. Kaunista! Miten mulla meni niin ohi noi napit. Kai niitä oli tänäkin vuonna, mut varmaan kävelin vain ohi huomaamattani. Höh.

    VastaaPoista
  21. Kerrassaan näyttävä setti, noi susinapit on upeet!

    VastaaPoista
  22. Ihanat! Varsinkin tuo vika kuva on ihan mainio ;)
    Elli

    VastaaPoista
  23. Et sä voi olla noin nopee! Ihanat, just sellaiset ku kuvittelinki, oih!

    Ja juu, jos täysikuuta kaipaat niin kysy vaan multa koska se on, sillon mie en nuku juur olleskaan. Kuuhullu. Vaikka semmosia ei oikeasti muka ole. :D

    VastaaPoista
  24. Todella hurmaava susisetti! Blogiasi on ilo seurata, niin viehättäviä juttuja saat aikaan ja esittelet tuotoksesi aina niin kauniisti kuvattuna.

    Mäyräkoirien omistajana kiinnostaa myös, mitä ihanalle pikku-Hertalle kuuluu, kun ei ole hetkeen näkynyt uusia kuvia eikä tarinaa karvakuonosta :)

    VastaaPoista
  25. upeet! mitenhän nuo keraamiset napit kestää käytössä?

    VastaaPoista
  26. This beret always looks so good on you, no matter what colour!

    Yep, I hear the howl!!!

    VastaaPoista
  27. Hansu: Oli niitä, mutta kun ne napit oli pienissä pahvilaatikoissa sikinsokin, niin helposti ne ois jäänyt huomaamatta multakin ellen ois osannut etsiä. Ens vuonna sitten taas. :)

    JossuP: Kiitosta vain. Napit on aivan mahtavat, ja plussaa tietysti siitä että kyseessä on suomalainen käsityö eikä mikään kiinalainen sarjatuotanto.

    Elli: Ouuuuuuuu! :D

    Jatta: Kiitos vain nopeesta myssyohjeesta: pe-iltana aloitin, la-aamuna sain valmiiks puolivälissä matkalla Ikeaan. Ja tumput sitten tietty heti perään puikoille. Paksusta langasta tuli nopeasti valmista, ja lopputulos on myös mun ajatusten mukainen. Kiitos sakaraideasta, se toimii!

    Emmijii: Kiitos kovasti! On tosi mukava saada palautetta ja kuulla että tykätään. Kuvat on mulle tärkeitä, joten niihin yritän panostaa sen minkä osaan.

    Hertalle kuuluu hyvää. Eka juoksu on takana ja neiti aikuistuu kovaa vauhtia. Tänään se vähän ihmetteli ensi lunta aamulenkillä, kun se pieni on tainnut unohtaa viime talven ja pentuajan ihan kokonaan. :)

    Satu H: Jaa-a, kerron sitten kun tiedän. :) Ei vaineskaan, mä uskon että ovat tosi kestäviä. En mä kuitenkaan pese näitä pesukoneessa, ja poltettu savihan kestää melkein mitä vain. Suurin vaara lienee siinä että napit kolahtaa lujaa katuun jos mä kaadun ja lohkeaa, mutta toivotaan ettei niin käy.

    Lucy: Haha, let's hope that I won't start to grow any extra hair and become a werewolf. :) This is a really great beret pattern: easy, quick and fits me perfectly. And it's so simple that it leaves room for may kinds of decorative additions. Love.

    VastaaPoista
  28. Ihana setti!

    Sain itsekin eilen valmiiksi ensimmäisen Mario-myssyn (parin illan juttu Norosta!) ja yksi Hannelen pupunappikin vielä löytyy...

    *korupostausta odotellessa ;)*

    VastaaPoista
  29. Siina: Mario Norosta ja pupunapilla, jei! Soon varmaan upea. :)

    Huomenna ois tarkoitus vääntää vähän koruja, ja ne puuttuvat juotospihditkin on jo postissa tulossa... ;)

    VastaaPoista
  30. Myyn sulle hyvin edukkaasti i-kirjaimen. Kun kerran vokaalia ihan ekaks pyysit :). Saat myös laittaa ohi-sektorille, jos ei löydy i-asioita... (huonoa huumoria, mutta ei voinu vastustaa :p)

    Kuvat on taas vaihteeks tosi kauniita (käsitteletkö noita muuten jollain vai löydätkö vaan jollain taikasilmällä aina sopivan valon ja taustan?) ja setti samoin. Kuinkas paljon noi lapaset nieli lankaa? Mulla on nimittäin vielä vajaa kerä Isoveljeä jäljellä ja mietin, tikistäiskö siitä vielä lapaset...

    VastaaPoista
  31. Sä olet kyllä luvattoman hyvä tossa hommassa. Toi susihässäkkä on todella onnistunut. Sehän on ihan kolmiulotteinenkin! Mä kykenin katsomaan ainakin kahdella eri tavalla suseja..
    Jotenkin tuli mieleen jopa tosielämän hahmot, muutamakin henkilö sattuisi tuohon "susi lampaan vaatteessa"-ajatukseen. Oot upee ja mahtava.

    VastaaPoista
  32. Wow! Mahtavia ideoita sulla!!!

    VastaaPoista
  33. Komea setti! Kun nuo pitävät tassut ja pään lämpöisinä, niin mikäs on kuuta ulvoessa!

    Minäkin olen ihastellut kuviasi. Aina yhtä tyylikkäitä ja tarkkoja. Osaisinpa itsekin!

    VastaaPoista
  34. Kuvakavalkadi kiinnostaa tosi paljon! (Niin ja setti on söpö) Jännää että muutit lapsuudenkotiisi. :)

    VastaaPoista
  35. Lotta: I tuli käsiteltyä, ei se niin vaikea ollutkaan vaikka alkuun oli vähn miettimistä.

    Kuvia käsittelen tarpeen tullen ilmaisella Picasa-ohjelmalla (google löytää). Yleensä säädän sillä vain valoisuutta, koska aina ei tosiaan ne valot mee itekseen kohdalleen. Mutta en siis osaa photoshopata kauneusvirheitä tai tummia silmänalusia piiloon. Voi kun osaisinkin... :)

    Lapasiin meni alle 100 gramma lankaa, ehkä jotain 80 g? En punninnut ennen koristeita niin että en osaa antaa tarkkaa määrää, sorry.

    Käsveska: Nyt mä hämmennyn ja punastun. Niin kauniita sanoja ja loistelias analyysi setistä ja susista. Wau! Kiitos todella paljon, nyt on hyvä mieli. :)

    Luru: Tänks! Nappi-pyörylä-ideasta kunnia kuuluu alunperin Jatalle, siitä sitten vähän omia ajatuksia joukkoon ja tässä on tulos.

    Mamselli Hoo: Kuvaaminen on mullakin vähän onnenkauppaa. Melko monta otosta saa räpsiä että joukosta löytyy mun kriteerit täyttävä määrä onnistumisia. Hyvä kamera ja kuvaaja toki auttavat asiaa. Vielä kun sais pari objektiivia lisää ja vähän korkeamman kolmijalan niin jopas. :)

    Terhi: Luvattu on, joten sellainen tulee. Tosin vähän joudutte vielä kuvia vartomaan, kun en oo ehtinyt saada verhoja ommelluksi ja ruokapöytääkin vielä odotellaan. Mutta ennen joulua kuitenkin, keskeneräisyydestä huolimatta. :)

    VastaaPoista