-->

27.10.2008

Hopeakuume nousussa

Koti on edelleen kaaosta ja laatikoita, ei täällä voi harrastaa. Onneks ennakoin tilanteen jo loppukesästä ja ilmoittauduin kansalaisopiston hopeatyökurssille. Pari viime viikonloppua oonkin ollut sitten ihan hopeapöllyssä. Bling!

Silver

Veivasin, sahasin, avasin ja ketjutin. Ja hurahdin täysillä hopeaan. Nyt on hankittuna pihtiä j, sahaa ja veiviaineksia, koruntekopöytäkin suunnitteilla. Ja heti kun ehdin Biltemaan asti niin ostan kaasupolttimen. Ja sitten toivon että homma ei lähde ihan hanskasta. Tää kun ei oo halvin harrastus, ainakaan näin tuoreen asuntovelallisen näkökulmasta.

Viikonlopun aikaansaannoksia oli hiton haastava kuvata. En tosiaankaan vielä osaa, mutta opettelen kyllä. Kaikista tyytyväisin oon akvamariinista ja hopeasta tekemääni settiin, johon kuuluu kaula- ja rannekorun lisäksi korviksetkin. Siitä en tietenkään saanut yhtään hyvää kuvaa näytettäväksi, mutta onhan siitä jotain näkyvissä tossa ekassa kuvassa. Ne vihertävät.

Necklace, silver and stone marble

Kaulakoru hopeasta ja värjätyistä marmorihelmistä. Helmet on luonnossa syvän petroolinsinisiä. Lumoavia.

Bracelet, silver and freshwater pearls

Rannekoru Oili-ketjun sovelluksena, mukana makeanvedenhelmiä.

Necklace, silver and clear quartz

Tässä kaulakorussa epäsäännöllisiä isohkoja vuorikristalleja ja hopeaketjua vuorotellen. Rakkautta, ehdottomasti. Tein kurssilla myös muutamia hopeaketjuharjoitelmia, mutta tykkään kuitenkin enemmän tällaisista kevyemmistä helmien ja hopean yhdistelmistä. Siksipä tein omia sovelluksia ja löysin oman tyylini kokeilemalla sitä sun tätä. Lisää kuvia koruista Flickrissä.

Löysin muuten käsityöpussini. Olinkin jo kokonaan unohtanut että mullahan on yhdet polvisukatkin tekeillä. Kun ne valmistuu voi kuvat sitten ottaakin jo olohuoneessa, uudella lattialla. Kyllä vain, meidän remontti etenee aikataulussa, ja mä pääsen purkamaan laatikoita ehkä jo loppuviikosta. Jo on aikakin.

I've spent the last two weekends learning how to make silver jewelry. And I'm loving it! It isn't the cheapest hobby, at least for someone like me with a mortgage... I'm still going to get me a blow torch and some other gadgets so that I can continue to learn working with silver at home. A girl's got to have some bling in her life, right? :)

34 kommenttia:

  1. No eikö ookin ihanan koukuttavaa!?! Olin ite viime keväänä hopekurssilla ja se on niiiiin kivaa! Mutta se on kyllä myös pirulle pikkusormen antamista... Vaikka ei sillä, osakekurssien lisäksi myös raaka-aineiden hinnat on tulleet alaspäin :)

    VastaaPoista
  2. kauniita koruja. todella ihania. tykkään itse myös tuollaisista, vähän kevyemmistä, eli just mun makuun ;)

    VastaaPoista
  3. Kauniita koruja. Ihania kun ovat tuollaisia siroja ja hentoisia :) Alkaa omia sormiakin syyhyttään, mutta parempi olla innostumatta. Liian monta rautaa tulessa jo muutenkin...

    VastaaPoista
  4. Katri: On, koukuttavaa on. En ois kyllä uskonu että alan seurata jalometallien markkinahintoja maailmalla, mutta kaikkee sitä nähtävästi... :D

    Anna: Kiitos. Näissä on varmaan jotain alitajuisia vaikutteita Snö of Swedenin koruista, joista tykkään tosi paljon. Nyt voikin sit soveltaa ite ja kehitellä omaan suuntaan, kun hamstrasin tota materiaaliakin jonkun verran, ehheh... :P

    Tess: Sama vika täällä, tippuu pian kaikki raudat tulehen. Kun kiinnostais opetella kutomaan, syventää lasityöosaamista, puutyötaitoja ja kun ois vielä nää neuleet ja ompelukin. Kun voiskin jäädä vapaaherrattareks niin en muuta tekiskään kuin harjoittais kädentaitoja. Ja ehkä vähän nukkuisinkin. :)

    VastaaPoista
  5. No niin, odotelinkin jo kuvia näistä. Upeita ovat!

    Tuo Oili-ketju on yks mun suokkareista, renkaat on ollu sahattuna, mutta en oo saanu aikaseksi. Kyllä nuo helmet tekevät hopeaketjusta ihan omanlaisensa, kun perusketjusta saakin niin monenlaisia versioita. Meinaat mennä sitten juottelemaan jatkokurssille?

    VastaaPoista
  6. Viimeinen koru nousi miunkin lemppariksi; nuo epäsymmetriset kristallit on hienon näkösiä pyöreiden ketjujen vierellä!

    VastaaPoista
  7. Selvä, tätä en saa ikinä kokeilla, etten hurahda :). Ihania koruja!

    VastaaPoista
  8. Tervetuloa mukaan hopean ihanaan maailmaan =) Ite oon harrastanut hopeakoruja jo vuosia tosin pari vuotta on ollut sillä saralla hiljaiseloa työkiireiden vuoksi. Mutta oikeassa olet, ei ihan halpa harrastus, toisaalta moniko harrastus nyt kovin edullinen sitten on? En uskalla edes laskea paljonko rahaa mulla on noissa hopeissa kiinni =)
    Hannanko kurssilla olit? Kiva nähdä miten ihmiset luo omia sovelluksia noista perusketjumalleista. Petroolinsävyiset marmorihelmet näyttää ihanille!

    VastaaPoista
  9. *naureskelee täällä itsekseen*

    Onnea vaan uuden harrastuksen johdosta!! :D

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania! Hurahtaminen on aina hauskaa. :)

    VastaaPoista
  11. Mielettömän ihania! Mä en ehkä uskalla alkaa kokeilee :D Onneks ei oo kursseja tiedossa enkä yksin uskalla.

    VastaaPoista
  12. Onneksi joku muuki on hurahtanu ku minä...tosin toistaiseksi olen onnistunu välttämään hopean ja tyytyny hopeoituihin osiin ja vaijeriin. Ei ne nekään ihan ilmasia tosin ole.

    Tuo vuorikristallikoru on kyllä minun lemppari.

    VastaaPoista
  13. Aivan mahtavan näköisiä koruja. Tosi siistin näköistä työtä! Koukutu ihmeessä lisää, niin päästään ihailemaan työsi jälkiä :)

    VastaaPoista
  14. Tosi kauniita!
    Tän suosikki on toi petroolinsinisillä marmorikuulilla varsutettu ihanuua <3

    VastaaPoista
  15. Tarja: Vitsi että siellä kurssilla olikin kivaa! Jatkokurssi on kuulemma ihan piukassa, niin että taitaa mennä ens syksyyn. Aattelin kyllä itekseni vähän harjoitella korupiikkien sulattamista. En taida paljon muuta uskaltaa ilman vierihoitoa. :)

    ps: Vuorikristalli ja hopea on jotenkin vaan niin toimiva yhdistelmä. Simppeliä mutta näyttävää, juu.

    Lotta: Katotaan niin neiti on ens keväänä korukurssilla, hehe. :D Tää on niin kivaa mutta niin addiktoivaa...

    Rhia: Ihan oikeessa oot, kyllä kaikkeen saa rahaa kulumaan lajista riippumatta. Ehkä onkin ihan hyvä että hopea on hiukan hinnakkaampaa, niin tulee mietittyä tarkemmin mitä ostaa. Lankoja on niin helppo ostaa varastoon muutamalla eurolla, ja sit niitä onkin yhtäkkiä joka nurkassa. Nää korujutut ei onneks vie ihan niin paljon tilaa. Vielä. :P

    Niin joo, olin Hannan kurssilla. Ihan mahtava opettaja: tykkäsin kovasti kun sai tehdä mitä ite halus omassa tahdissa, ja neuvoja sai aina kun halusi. Ja koska oon omapäinen niin valmiit mallit ei kiinnostanu vaan piti tietty päästä soveltaan omasta päästä, heh. :)

    Siina*K: Syyttävä sormi osoittaa sinne päin... :D Ei kun siis oikeesti kiittävä: sun blogin on ekoja hopeakorublogeja joita aloin seurata. Voikun joskus olisin yhtä taitava kuin sinä!

    Pikku-Kettu: Niin on, kunhan sitä ei tapahdu liian usein. :)

    Punanen: Mä tässä just kiroan kaikkia nettikauppoja, joista on liian helppo tilailla materiaaleja, oi ja voi. :) Ja Helmetin foorumilta saa paljon asiantuntevia neuvoja ja vinkkejä, niin että jos uskaltaudut itseksesi testaamaan niin sieltä löytyy apuja.

    Amelie: Mä kans tein tähän asti hopeoiduista enimmäkseen, mutta nyt päätin että aitoa sen olla pitää. Jos nimittäin meinaan nähdä veivaamisen ja sahaamisen vaivan, niin ei oo kivajos lenkit alkaa punertaan kuparia muutaman kuukauden päästä. Vaijerikoruissa onkin sit toinen juttu, niihin mä en taida edelleenkään sekoittaa hopeaa. Ehkä. :)

    Taija: Kiitos! Varmasti muuten koukutun vielä lisää, etenkin kun joku yllyttää! :)

    Samma: Mä kans tykkään petroolista hirmuisesti. Se on nytkin kaulassa. Pitäis ehkä tehdä vielä sopivat korvikset tai ranneketju, jos vielä saan noita helmiä... Kyltymätön, minäkö? :D

    VastaaPoista
  16. UUh, ihania koruja. Odotamme innolla jatkoa...

    VastaaPoista
  17. Kaunista :) Itse pelkään myös, että jossain vaihdeessa hurahdan koruihin... Toivottavasti ei, muutenkin on kalliimman puoleiset harrastukset. Koulussa olis kyllä valinnaisena jalometallikurssi.. Pitäskö valita ens vuojeksi.hmm.

    VastaaPoista
  18. Onnittelut uudesta aluevaltauksesta! Valitettavasti, kokemuksen hyvin syvällä rintaäänellä, maalailen samoja uhkakuvia kuin muutamat muutkin kommentoijat -- hopeaan on helppo hurahtaa ja riippuvuudesta on vaikea päästä irti.

    Lohdukkeeksi: kulta olisi vielä kalliimpaa :). Ja korumateriaaleissa eurot ovat paljon pienemmässä tilassa kuin langoissa.

    VastaaPoista
  19. Ovatpa ne kauniita! Uuteen hurahtaminen on kivaa vaikkaikn koettelee monesti lompakkoa kun pitää hankkia yhtä jos toista että pääsee alkuun.

    VastaaPoista
  20. Jaana: Kiitostapäivää! Tarkoitus ois kyllä tehdä ja tuoda näytille lisääkin koruja. Ehkä saan jopa otettua näistäkin parempia kuvia...

    Hansu: Mee ihmeessä sille kurssille, jos kerranon mahdollisuus. Eihän sitä tiedä missä kaikessa niitäkin taitoja voi jatkossa käyttää. Eikä kai hurahtamisessa niin kauheasti oo pelättävää (paitsi rahapussilla). :D

    Inka: Pahoin pelkään että oot oikeassa. Annoin pihdeille pikkusormen ja nyt mä oon jo kyynärpäitä myöten uppoamassa. Mutta eihän se mitään haittaa jos tykkää sukeltaa. :) Kulta saa jäädä rauhaan, ainakin toistaiseksi. Onneks tykkään hopeasta enemmän, tosin valkokulta kylläkiinnostaa (ja sehän ei ookaan kallista, hui). :)

    Soile: Sas muuta kuule. Onneks nää välineet ei näin alkuun maksa kovin paljon, ja tuskinpa koskaan pääsen niin pitkälle että pitäis ostaa valssia tai leimoja tms. Ihan vain omaksi iloksi ja harrastuksena tää pysyy, taitavammat sitten tehkööt myyntiin ja elääkseen. Vannon kautta kiven ja kannon. :)

    VastaaPoista
  21. Aivan ihania koruja :) Tämä on selvästi alue jolle minun ei edes kannata yrittää. Karkaisi mopo niiiiin totaalisesti käsistä että huhuh. Viimeksi eilen kuolasin nettikaupassa makeanvedenhelmiä ja muuta ihanaa...
    Elli

    VastaaPoista
  22. Onpas kauniita! Tuohan tästä vielä puuttuiskin ;D Laitatko korukaupan pystyyn?

    ONnea uudelle lattialle ja kodillekin!

    VastaaPoista
  23. Vuorikristalli+hopea, oi miten kaunis! ..ja tämä on paljon sanottu ihmiseltä, joka tykkää kullasta enemmän kuin hopeasta! :) Muutkin säväyttivät, nyt ainakin tekisi mieli aloittaa koruharrastus, kun muutenkin on vähän poltellut...

    VastaaPoista
  24. Hienoja koruja olet tehnyt! Itsekin aikoinaan aloitin ketjujen punomisesta ja kyllähän se mopo sitten karkasi käsistä oikein reippaasti..

    VastaaPoista
  25. Kauniita koruja! Korujen teko on tosi kivaa (paitsi silloin kun pitäisi saada luotua tosi monta tosi lyhyessä ajassa...).

    Mäkin voisin ruveta vapaaherrattareksi, joka opettelisi aina vain uusia kädentaitoja ja tietysti harjoittaisi jo oppimiaan.

    VastaaPoista
  26. No juu siksi vauva oli anoppilassa hoidossa! Mää luulin että ihan hömpöttelyn nimissä :D

    Mulla on hovikuvaaja, jokohan saisin hovikorustajan.. enkö? No hö!! :D :D :D

    Vitsi että ovat kauniita. Koskahan tääkin hurahtaa?! Olis vaan kovin omatoimista kun oon niin hyvä liikuskelemaan ilman autoa :P Parempia aikoja odotellessa...

    VastaaPoista
  27. Hanna ON mahtava opettaja, ja assistenttinsa Mikko myös =) Mikko useasti on mukana apulaisena. Hanna tykkääkin siitä että sovelletaan omia malleja eikä aina tehdä sen ohjeen mukaan täsmälleen samanlaista. Jatkokursseilla eritysesti on tarkoitus luoda omia malleja ohjetta soveltaen. Yritän taas keväällä jos ehtisin jatkokurssille mukaan kun olen nyt kohta vuoden ollut pois ja ikävä jo sitä kivaa porukkaa. Tekee mieli oppia uutta!

    VastaaPoista
  28. Ihania koruja! Nimpparirapsutukset Hertalle! :)

    VastaaPoista
  29. oijoi miten ihania. korukurssille ois kylä kiva joskus mennä..

    VastaaPoista
  30. Oi kun kauniita koruja! Ja onnea uuteen kotiin!!

    Sinulle on tunnustus blogissani :)

    VastaaPoista