-->

7.9.2008

Pahvissa löytyy

Löysin vihdoin läppärin ja hetken aikaa, joten pystyn katkaisemaan pitkäksi venähtäneen blogihiljaisuuden. Syy päivittämättömyyteen on jokapäiväisen elämän täyttyminen muuttolaatikoiden metsästämisestä (naapuritalojenkin pahvikeräyslaatikoiden ratsaaminen on nykyään mun ykkösharrastus illan pimetessä) ja täyttämisestä (kenen nää kaikki tavarat on ja miten ne on meille tulleet?!) Harmikseni me ei nimittäin voida käyttää käteviä lainalaatikoita, koska me muutetaan keskelle remonttia eikä tavaroita pääse purkamaan vielä viikkoihin. Normaalielämään pyrkiminen on haastavaa jo nyt ennen varsinaista muuttoa ja remonttia. Suurin osa tarpeellisista tavaroista kun on ahdettu tsiljooniin pahvilootiin ja joka aamu joutuu reitittämään uuden väylän makuuhuoneesta vessaan kiitos alati kasvavan ja vaikeutuvan laatikkoesteradan.

Moving houses

Langat ja suurin osa muistakin käsityötarpeista on jo mun ulottumattomissa (eroahdistusta pukkaa jo), mutta jotain pientä oli pakko silti tehdä, että voin todistaa itselleni että mun kädet pystyy edelleen muuhunkin kuin käärimään laseja sanomalehtipaperiin ja rullaamaan pakkausteippiä laatikoiden ympärille.

Joku aika sitten näin Taija Leinosen Rissarossin ja ihastuin. Verkkokaupassa ei ollut näytillä kuin muovisia Rissarosseja, ja mä halusin ehdottomasti blingimmän metallisen kukan. Mä en tullut ajatelleeksi että sellaista vois ehkä pyytää erikseen suoraan suunnittelijalta, joten aloin työhön itse. Kaikkein huonointa omaatuntoa ja käsityöstä leipänsä saavien oikeutetusti vihaamaa harrastelijoiden ajatustapaa välttääkseni tein sentään omanlaiseni version vetoketjukukasta.

Zipper brooch

Vasta tänään törmäsin Scaredy-Catin blogissa tarkempaan tarinaan Rissarossien synnystä ja näin siellä just haluamanilaisen metalliketjuversion... No, ainakin tuo oma söheröni on uniikki ja kelpaa somistamaan mun takkiani jahka pääsen omakätisesti valkkaamaan aidon Rissarossin Seccosta. Jos siis joskus vielä löydän tien ulos täältä pahvilaatikoiden keskeltä. Hjälp.

We're moving houses and I've been really busy packing things in different-sized carboard boxes. I've had no time to knit but I felt that I had to do at least something else with my hands than just loading boxes with stuff. I reallt like Rissarossi brooch designed by Taija Leinonen, but thought there were none made of metallic zippers. So I made my own version based on the same idea. And then just today I bumped into this beautiful metallic version of Rissarossi followed with more detailed information about the product and designer. Well, now I know there are metallic zipper brooches also available and will buy me one as soon as I'll be able to visit Secco Shop in Helsinki. Yes, I probably could email the designer and ask if she had any of those available, but I want to handpick my brooch and maybe find some other great recycled design products they have for sale.

17 kommenttia:

 1. Muutto käy hermoille, uh! TUosta vetoketjurossista - ainakin Kate Cusack on tehnyt niitä jo vuodesta 2003 ( http://www.katecusack.com/zipper-pins.html ) ja muitakin tekijöitä maailmalta löytyy; niin että tuskinpa siinä syytä närkästykseen on, jos moisia itsellesi teet :) TOsin minusta sinun versiosi on coolimpi ja kivampi kuin symmetrinen kukkanen.

  VastaaPoista
 2. Heh, hauska! Tsemppiä muuttoon, se on rankkaa aikaa. Mä en edes uskalla ajatella, miten kaikki meidän rojut täältä liikkuis minnekkään, sen verran on kertynyt...

  VastaaPoista
 3. Onnea muuttoon, älä eksy sinne pahvilootaviidakkoon! :) Kukkanen on hauska, en ole nähnytkään aiemmin moisia!

  VastaaPoista
 4. Mari: Hei kiitos tiedosta! Nytpä en tunnekaan itseäni plagioijaksi ja taidankin itseasiassa vääntää pari vetoketjukukkasta lisää takkejani koristamaan. Niinhän se taitaa olla että kaikki ideat on keksitty jo moneen kertaan. :)

  Marsvin: Tänks! Mä muutan mielelläni, varsinkin nyt, mutta ahistaa kun tietää ettei kamoja saa heti laitettua paikoilleen. Argh!

  Nyt on kuiteskin huippua kun on tavallaan pakko inventoida omaisuutensa ja luopua turhista jutuista. Langatkin tuli laitetuks kerralla paremmin talteen. En ees muistanu että mulla on niin ihania lankoja, joten nyt polttelee näpit että pääsis tekemään niistä jotain. Ehkä joskus marraskuussa sitten, kun pääsen purkamaan boksit. Huoh.

  Villapeikko: Yritän pitää kompassin ja kartan käden ulottuvilla, heh. :)

  Mustakin noi vetoketjurossit on hauskoja. Ja kyllähän ne taipuu vaikka mihin muotoihin, niin että ei oo pakko rajoittua kukkiin vaan voi tehdä jotain ihan omannäköistään. Taidan kokeilla uudenlaista vääntelyä kunhan ehdin, joskus jouluna varmaan siis... :P

  VastaaPoista
 5. Voimia ja hermoja muuttotohinaan... Rankkaa se on, mutta on se sitten ihanaa kun lopulta saa kaiken kuntoon.
  *nimimerkki toistakymmentä kertaa muuttanut*

  VastaaPoista
 6. Yksi vinkki pahvilaatikkopulmaan on Alkon viinilaatikot. Meidän silloisesta lähipitkäripaisesta hain niitä läjäpäin ennen viime muuttoa, olivat aika sopivan kokoisia pakattaviksi ja ennen kaikkea tukevia. Ne pystyi taittelemaan kasaan ja kokoamaan taas pakkausteipin avulla tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä muuttoon, ei ole kauhean kivaa hommaa. Oma kämppä ei VIELÄKÄÄN ole ihan valmis, vaikka ollaan asuttu täällä jo yli kuukauden päivät. Ensi viikolla on kuitenkin sukulaisille tuparit joten silloin on pakko saada valmiiksi, onneksi.

  Ihania vetoketjuhässäköitä! Erinomainen tapa käyttää rikkinäisiä vetoketjuja :D
  Elli

  VastaaPoista
 8. Onena matkaan! Remontointi ei aina ole hauskaa, mutta kivaa on saada omannäköisensä kämppä. :)

  Nimim. piharemontti vielä kesken.

  VastaaPoista
 9. voi, ei muutto keskelle remonttia.. Tiedän niin hyvin miten siinä voi pahimmillaan käydä. Mutta en halua olla pahanilmanlintu, te olette varmaan reippaampia kuin me aiemmin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. Linkit oli kivoja. Aina kannattaa linkkailla! Itse sorrun myös tuohon ajattelutapaan, että itse voisi tehdä... Nyt olen koulussa, jossa voin aika paljon toteuttaa itseäni, mutta pitää sitä välillä tukea muitakin käsityöläisiä!

  VastaaPoista
 11. Hei mä näin tuollaisesta kuvan jossain vanhassa SK-lehdessä ja ihastuin heti. Loistava käyttökohde rikkinäisille vetskareille :)

  Hyvä muuten kun ilmoittuduit, mä jo ehdin kehittelemään vaikka minkälaisia teorioita miksei susta mitään kuulu (vaikka tiesinkin muutosta) mutta ehkä me vielä joku päivä nähdäänkin. Pojan rippijuhlissa viimeistään ;)

  Tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista
 12. May the force be with you.

  Meilläkin vielä noin puolet asuinneliöistä ja 80% muista pinnoista epämääräisten tavarakasojen vyöhykkeenä...

  VastaaPoista
 13. Onnea vaan muuttoon! Se ei ole tosiaankaan mitään herkkua (nimim. 12. asunto käytössä, ja useimmissa asuttu korkeintaan vuosi tai kaksi vuotta). Mutta kyllä se sitten kannattaa, kun pääsee uuteen ihanaan asuntoon ja tavarat saa paikoilleen!

  Hauska vetoketjukukkanen!

  VastaaPoista
 14. tosi kiva koristus tuollainen vetskarirossi! :) ps. muuttotsemppistä!

  VastaaPoista
 15. SatuU: Kiitokset tsemppauksesta! Mulla ei sinänsä oo mitään muuttoja vastaan, tällä kertaa pinnaa kiristää lähinnä vain se ettei tavaroita pääse purkamaan ennen kuin marraskuussa. Huoh. Mutta vähänkö siistiä päästä isompaan asuntoon, jei! :)

  Maria: Kiitos vinkistä, pitääpä käväistä Alkossa vielä tänään! The Muutto on lauantaina, ja vielä on tavaroita pakkaamatta ja laatikoita tarvitaan. Auttaiskohan jos ostais TÄYDEN viinilaatikon, ja tyhjentelis sen sisältöä samalla kun pakkailee... :D

  Elli: Onnea uuteen kotiin! Hyvä kun on ulkoinen paine saada kämppä kuntoon, hehe. MEillä taitaa tuparit venyä joulukuulle, vaikka silloinkaan meillä ei tosiaan oo valmista. Mutta jos nyt ees ois lattiat kunnossa ja huonekalut ees suunnilleen oikeissa huoneissa niin johan kelpais. :)

  Pikku-Kettu: Näinhän se on. Meillä on varmaan tiedossa isompaa ja pienempää remonttia vuosiksi eteenpäin. Tällä kertaa tehdään "vain" 50 m2 lattiaa uusiksi. Seuraavaksi vuorossa on keittiö, toivottavasti jo ens kesänä. Ja pihaa en oo ehtinyt vielä juurikaan ajatella, hohhoi! :)

  Heidi: Huhhuh, menee jo kylmät väreet noista sanoista! Onneks meillä pitäis olla nyt vain tämä lattian tekeminen, ja se toivottavasti menee putkeen kerralla. Sitten pääsis jo vähän sisustaan ja asumaan. Pintaremonttia ja maalaamista voi sitten tehdä pikkuhiljaa iltapuhteina, kun ei aseta itelleen mitään aikataulupaineita. Kyllä se siitä, pakkohan sen on. :P

  Hansu: Mä kans pyrin suosimaan alkuperäisiä käsityöläisten tuotteita ideoiden kopsaamisen sijaan, ja ostelen messuiltakin tuotteita välillä ihan kannatusmielessä. Mikähän perikato on tiedossa marraskuussa kun on taas Treella Suomen Kädentaidot -messut, hui! :)

  Kate: Anteeks anteeks anteeks! On ihan oikeasti niin hoppua muuton kanssa etten oo ehtiny sinne asti. Kohtahan se poika jo puhuu ja kirjoittaa, ellen mä raivaa kalenterista tilaa visiitille. Lupaan!

  KirsiÄr: Kiits. Me ollaan suurelta osin vielä pakkausvaiheessa. Astetta haastavampaa pakkaamisesta tekee yks pirun utelias mäyräkoiranarttu, jonka on pakko tunkea ittensä jokaiseen aukinaiseen lootaan ja parhaimmillaan purkaa sieltä juuri pakatut tavarat. Vaarana tässä on tietty sekin että Hertta joutuu epähuomiossa pakatuksi jonkun laatikon sisään... Mutta minkäs sille voi kun epeli haluaa välttämättä olla aina siellä missä tapahtuu. :)

  ColibriDreams: 12 muuttoa?!? Respect! Mä tosiaan odotan sitä autuasta tunneta kun viimeinenkin vaasi ja taulu on paikallaan (tai ainakin pois lattioilta pyörimästä). Sitten kun voi vain istahtaa sohvalle takkatulen ääreen, ottaa neuleen käteen ja vain nauttia uuden kodin tunnelmasta. Voi kun olis jo marraskuu!!! :)

  Satu H: Tänks! Vetskarirossi olis jo takin rintapielessä ja käytössä jos oisin löytänyt sen takin johon haluaisin sen kiinnittää. Jossain pukupussissa sekin on, mutta missä... :D

  VastaaPoista
 16. Yks vinkki pahvilaatikkopulmaan myös: banaanilaatikot! Kestäviä ja samankokoisia, joten helppoja käyttää. Meidän lähiprismassa oli niitä kymmenittäin, senkun vain haki kotiinsa auton täydeltä.

  VastaaPoista
 17. Ei jaksa oottaa et saa ite pakata tavaroita "pahviin" itseasiassa mun muuttomatkan pituus ei ole kuin 10metriä.. Mut silti en vaan jaksa odottaa, et ees puolet tästä kaikesta roinasta siirtyy roskikseen..

  VastaaPoista