-->

14.4.2008

Onni on oma kevättakki

Spring coat and april sunshine
Malli: Voisko sanoa että oma: eri jakkujen, takkien ja huppareiden kaavoista sikinsokin yhdisteltynä ja rankasti muokattuna.
Kankaat ja muut tarvikkeet: Retrokuosia Eurokankaan palalaarista, vuorina ohuesti topattua pellavasekoitetikkikangasta. 85 cm vetoketju, tukikangasta, nimikointinauhoja.

Oi mä olen onneni kukkuloilla! Mulla on täydellinen kevättakki! Ja mä tein sen itse! Parissa päivässä! Huutomerkki! Kun Jatta alkoi suunnitella omaa kevättakkiaan, se kolahti: mähän tarvitsen semmoisen myös. Ja nimenomaan hupulla. Ja reisipituisen. Ja räväkällä kuosilla, kiitos.

I love my new coat!

Oi mikä onni voi olla yhdessä takissa! Se istuu vaikka mä seison, juoksen tai, hmm, istun. Loistavaa tottelevaisuutta näinkin villiltä kankaalta. Ostin jo toisenlaisen takkikankaan viime viikolla, ja seuraavana päivänä palasin hakemaan siihen vuorikangasta. Silloin tää kankaanpala osui silmiin palalaarista ja se oli menoa. Alkuperäinen takkikangas joutui varasijalle ja tää ihanuus pääsi pikaisesti saksittavaksi. (Tosin ostin vuorikangasta kahden takillisen verran, joten ei se toinenkaan riepu nurkkaan jää.)

Spring coat - pocket

Korostaakseni omakätistä tekemistä ompelin taskunreunaan ja huppuun Made by Vilma -nauhat. Vähänkö näyttää prolta, ihan kuin ois oma mallisto tai jotain. :P

Spring coat - hood

Huppu on tän takin ehdoton Juttu. Ja nimenomaan korkealla ryhdikkäällä kauluksella, jonka voi kylmällä säällä sulkea vetoketjulla ylös asti kaulaa suojaamaan. Erityisen iloinen oon onnistuneista omista sovelluksista vetoketjun ja pääntien reunakaistaleiden kanssa, ne meni ihan nappiin. Katsokaa vaikka Flickristä, jos ette usko ilman kuvaa.

Rockin' in my new spring coat :)
Mä rokkaan ja sheikkaan täydestä sydämestä tälle suoritukselle yhdessä auringon kanssa. Sweeeet!!!

73 kommenttia:

  1. Se on hieno!! Olen myöskin katsellut sillä silmällä tuota kangasta muita kankaita hakiessani, se on ihanaa! Ja vielä erityismainintakiitos: On ilo huomata, kun joku uskaltaa reippaasti olla ylpeä teoksestaan, vähättelemättä sitä ihan turhaan. Sitä ihan liian vähän harrastetaan!! :)

    VastaaPoista
  2. On erittäin hieno. Kangas on todella loisto valinta.. Räväkkä, mutta toisaalta niin rauhallinen kuosi.. Just sun takki.. :DDD

    Mistähän mä saisin lisäaikaa.. Menee vaan haaveiluksi näiden omien vaatteiden suhteen.. Lapsille kyllä valmistuu..pipoja..

    VastaaPoista
  3. Upea, täydellinen! Ihana kangas, ollut kyl ehdottoman hyvä löytö!

    Ja olen usin kanssa samaa mieltä, kannattaa olla ylpeä kun omilla käsillään saa aikaiseksi jotain noin kaunista!

    VastaaPoista
  4. Siis vau, lääh ja *kuolaus*! Jäikö sulle tuota kangasta yhtään?

    VastaaPoista
  5. Loisto takki. Mäkin tahtoisin. Juuri tuollaisen. Loisto malli. Ei vaan mulla riittäis kärsivällisyyttä kaavojen omatoimiseen kasaamiseen. Tartteisin valmiin ohjeen. Oi mistä, mistä sellainen putkahtaisi?

    VastaaPoista
  6. Hieno on! Kyllä tommosen suorituksen jälkeen saakin olla ylpeä :) Itse ei saa mitään valmista ja kateellisena vaan muiden blogeja lueskelen prkl. ;)

    VastaaPoista
  7. Mieletön takki! Sullahan ihan selkeästi on oma mallisto!

    VastaaPoista
  8. Todella upee takki. Tuo kuosi on just jotenkin piristävän keväisen räväkkä.

    VastaaPoista
  9. Siis kertakaikkisen upee! Mahtava kangas, hyvä malli ja loistavaa työtä!

    Tarviskohan munkin mennä kangaskauppaan, jos sieltä sais kipinän taas ompeluun. Se kaava- ja leikkaamishässäkkä ei vaan koskaan ole ollut mun juttuni, ommella kyllä tykkään.

    VastaaPoista
  10. siis W.A.U.! ihanko kaupasta! paitsi ettei kaupasta saa noin hienoja. :)

    VastaaPoista
  11. voi jumprahuti! ihan mahtava takki! miullakin on ollut suunnittelilla oman kevättakin teko, mut en oo uskaltanut vielä siihen hommaan ruveta.
    kyllä sietääkin siun olla ylettömän ylpee tuosta!

    VastaaPoista
  12. No on se vaan hieno, ei voi muuta sanoa! :)

    VastaaPoista
  13. Oi, se sopii sulle ihan täydellisesti!

    VastaaPoista
  14. Takki on kyllä ihana! Saat olla syystäkin ylpeä. Milloinkahan sitä itse tohtisi kokeilla ommella jotain vaatetta...

    VastaaPoista
  15. Mieletöntä!! Sit se osaa ommellakin... vähänkö oon kade... siis WAU!! Tosi upea ja ihan sun näköinen. Ja noi nimikoinnit on tosiaan se piste i:n päälle!!!

    VastaaPoista
  16. Se on kyllä ihana! Ja sä oot niin nopee, pitääköhän mun sittenkin ottaa tän vuoden projektiksi opetella ompelemaan hyvin. Perusteet on hallussa mut oon niiiiin hidas :P

    Mut joo, takki on upea. Ja ammattimaisesti tehty, osaat kyllä ommella ihan tajuttoman hyvin!

    VastaaPoista
  17. Todella upea takki. Ja kuosikin on juuri sinua!
    Nyt rupeaa oman takin silppuaminen houkuttelemaan, vetoketju kun teki lopun yhteistyöstämme.
    Kiitoksia vinkistä :)

    VastaaPoista
  18. Aivan ihana! Tosi kaunis kuosi ja upean mallinen takki! Istuu sinulle aivan täydellisesti!

    t. JohannaH

    VastaaPoista
  19. Oi miten uskomattoman upea kevättakki! Voi kun mäkin osaisin!

    VastaaPoista
  20. USI: Kankaassa on tosiaan sitä jotain, onneks se osui silmiin palalaarista! Mun mielestä omista saavutuksista pitää saada olla ylpeä; kukas sen hännän muuten nostais. :)

    Iinu: Samaa mieltä, hii! :D

    Neulova äiti: Mies sanoi, että tosta kuosista voi olla monta mieltä, mutta takin malli on tosi hyvä. Ainakin se erottaa mut isosta väkijoukosta, punainen tukka ja toi takki ei upota mua tapettiin... :P

    Villapeikko: Voi kiitokset! Istuinkin aamubussissa hymy naamalla, kun tää takki tuntuu niin täydelliseltä. Happy!

    Kate: Sorry, ihan pieniä tilkkuja vain, hyvä jos ees 20 cm x 20 cm kokoisia... Kaipa tätä saa Eurokankaasta edelleen?

    Maiju: Kyllähän se vähän työlästä oli yhdistellä kaksiosainen hiha yhdeksi, laskeskella hihanpyöriötä ja siirrellä muotolaskoksia saumoihin, mutta kyllä kannatti. Mä kun joudun muutenkin rukkaamaan valmiskaavoja uusiksi pituuden ja muotojen takia, niin että tähän on jo tottunut.

    Maija: No niinpäs onkiii: Made by Vilma, exclusively for Vilma! :D

    Marika V: Sitä mä mietin, että onko tää synkkä ja syksyinen, mutta eeeei. Vihreä ja valkoinen piristää kummasti, ja musta tuo hyvää kontrastia. Selkeä kevättakki siis. Juh.

    Tarja: Piirtely ja leikkaaminen se täälläkin puuduttaa, etenkin kun ne joutuu tekeen lattialla. Mutta kun on saumuri niin ompelu on kuin leikkiä (ainakin välillä). Lisää tätä! :)

    Satu H: Tänks!

    Torrance: No kiitosta vain, minä täällä paistattelen oman iloni loisteessa. Kohta alan leijua kuin vappupallo, tai sitten pakahdun ylpeyteen. :)

    ps: Eipä sitä kai muuta tarvitsekaan sanoa, tämä riittää. :)

    Lotta: Niin, vähänkö hienoa!!! :D

    Samsara: Kiitän ja kumarran!

    SatuU: Noi nimikointinauhat on kyllä kiva keino viimeiseen silaukseen. Tekis mieli ripotella niitä ympäriinsä, mutta joku raja sentään. :)

    Jatta: Tässä kyllä osui kaikki melko lailla nappiin, oli kiva ommella. Sun takista tulee kyllä upea, kaikki kuvion kohdistukset ja muut on niin hienoja.

    Katya: Hyvä jos inspasi, ei kun vetoketjun kimppuun vain, puskii! :)

    Merja: Kiitos!

    JohannaH: Oi tätä onnea! Oon niin iloinen että. Jei! :)

    Stricker: Kiitos kaunis!

    VastaaPoista
  21. Ihan järettömän hieno takki. Tuommosen haluaisin itellekki ommella, mutta valmiitten kaavojen kanssa, ku ei mulla riitä kärsivällisyys ite askarrella. :)

    VastaaPoista
  22. Se on erittäin hyvä ellei täydellinen. Älyttömän siistiä työtä ja käsittämättömän nopeasti. Mun syystakin tekoaikaa ei enää lasketa päivissä vaan vuosissa - mä ja keinokuitunen tikkikangas ei ilmeisesti sovita yhteen. Menin vielä viime syksynä lupaamaan itselleni etten mitään muuta ompele ennenkuin takki on valmis, jep jep.

    VastaaPoista
  23. Voi jumalan pyssyt! Just kun ajattelee, että mitään mahtavampaa ei voi olla, niin kyllä voi! Toi on siis niiiiiin ihqu *pissismäisesti lausuttuna* ;D
    Tahtoo kans, kuka tekis mullekin!?

    VastaaPoista
  24. On kyllä aivan upea! Toi kangas on niin IHANA! Mä oon aina todella, todella kateellinen ihmisille jotka osaa ommella ...

    VastaaPoista
  25. No on kyllä ihana!!! Pitääkin olla ylpeä ja onnellinen!
    Tahtoo heti kanssa retrotakin :)
    Oliko sulla joku kaava niinku eniten käytössä, tavallaan niinkuin pohjana? Se kaavojen yhdistely vasta homma onkin. Silmukoita voi aina vähän venytellä, mutta kankaaseen tulee ryppyjä ja kaikkee. IHANA!

    VastaaPoista
  26. Upea! Ja sä oot niin taitava. Kyllä kaikista onnistuneista itse tehdyistä jutuista täytyy olla ylpeä, jokaista sukkaa myöten koska kaikki ei osaa ollenkaan. =) Tosta takista oon kade!

    VastaaPoista
  27. Upea rotsi!
    Ja nyt täytyy kyllä mainita myös että sun hiukset on tosi hienot myös.

    VastaaPoista
  28. Aivan upea takki! Vitsit, kun itsekin osaisin ommella noin taitavasti! :)

    VastaaPoista
  29. Aivan ihana! Ja nimilaput on ihan paikallaa, onhan takki jo itsessään tosi pro!

    VastaaPoista
  30. Amelie: Tää on kyl aika hieno, vaikka ite kehaisenkin aikansaannostani. :) Ei se kaavojen muokkaaminen niin kamalaa oo, vaikka viehän se enemmän aikaa kuin suoraan mallista ompeleminen. Ja sittenpähän on lopputulos mieleisempi. Ainakin yleensä, ehee. Nimim. joskus mokattu rankasti omien sovellusten kanssa... :P

    Totoro: Syksy tulee joka vuosi, ja ilmastonmuutoksen seurauksena näyttäis kestävän jatkossakin kevääseen asti. Niin että mitäs sitä kiirehtiä, hiljaa hyvä tulee. :)

    Marsvin: Hipihipihei, tää onkiii miun oma enkä myy, luovuta tai anna varastaa sitä! Ei sillä että oisit yrittänytkään, heh. :) Saumuri on iloinen asia, samoin hullunrohkeus saumojen kaventamisessa ja kaavojen vekslailuissa. Toimii!

    Paula: Mä tykkään ommella, mutta mua ärsyttää ne "sivutoiminnot", eli kaikkien koneiden ja tarvikkeiden esiin kaivaminen, kaavojen piirtäminen, kankaiden leikkuu jne. Saumurointi ja tikkaus on ne helpoimmat jutut, kunhan joskus niihin asti pääsee.

    Mä oon melkolailla itseoppinut ompelija, kun ala-aste meni puukässyissä. Sitäkin enemmän oon sitten yrityksen ja erehdyksen kautta surruutellut äipän koneella pienestä pitäen, kun koulussa joutui käyttämään vähän krouvimpia käsityövälineitä. :)

    Liina: Eniten käytin yhtä Modan kaavaa, en nyt kyllä ulkoa muista mikä se oli (kaivan lehden tiedot kun pääsen kotiin). Siitä otin vartaloon peruskaavat, joita muokkasin, esim. vetoketjukaitaleet omasta päästä, reilut kavennukset, muotoilua saumoihin, kaksiosaisesta hihasta yksiosainen jne. Muita mittoja ja kaavanosia sävelsin itse ja joistain toisista malleista suuntaa ottaen.

    Laura L: Kiits. :)

    WeirdRockStar: Kiitän. Hiukset on aikas jees varsinkin näin kevätauringossa, ja sopii tkain väreihin tai päinvastoin.

    Kristiina: Kiitos kehuista, ne tuo aina hymyn huulille.

    Uhoava gnu: On kyllä hirmu hauskaa että voi olla itsensä puvustaja, kovin paljon sen laajemmalle mun ompelukseni nimittäin eivät ulotu. Itsekäs minä. :)

    VastaaPoista
  31. Mä en kestä, tahtoo kans noin ihanan kevät-takin! *kuolaa näytön ääressä* Koskas se sun vaatemallisto taas ilmestykään...? :DD

    -Selena

    VastaaPoista
  32. Älyttömän ihana. Olet sinä vaan taitava :)

    VastaaPoista
  33. Upea, kyllä on syytäkin taas olla tyytyväinen, mä ottasin ton mallisen takin kans heti ku löytäsin. Oon kans saanu päähäni tehdä kevät takin itelle. mutta mutta aika mistä sitä lisää ostaa saisi....???

    Mistäs ohjeista olitkaan tän takin modannnu?

    Kyllä näillä sun taidoilla sais aikaa ihan oman mallistonkin ;)

    VastaaPoista
  34. Tekemäsi takki on todella ihana ja pro! Siis aivan kuin jostain muotiputiikista ja catwalkilta napattu. Olet valtavan taitava! Onneksi sinulla on tämä mainio blogi, niin muutkin näkee luomuksiasi täältä bittiavaruuden yli :) Aurinkoista keväänjatkoa ja kauniita ulkoiluhetkiä tuon upean takkisi ja koiruuden kanssa ;)

    VastaaPoista
  35. Tosi makee takki! Hauskaa kun blogimaailmassa kaikki aina kertaantuu: montahan ihmistä siekin oot nyt innostanu takin tekoon :) Miulla ainakin sormet syyhyää taas kankaiden kimppuun, vaikka naulakossa roikkuu jo liikaakin tavaraa.

    VastaaPoista
  36. Kannatti pitää silmänsä auki:)
    Tuolla kelpaa kyllä koreilla pitkin kyliä. Nappisuoritus!!

    VastaaPoista
  37. Wau, tosi hieno suoritus! Pirteä kevättakki, kuosi on tosi hauska ja iloinen. :o) Ja nuo nimikointinauhat on just parhaat. Kyllä tuollainen ihanuus kannatti tehdä ja näyttää. :o)

    VastaaPoista
  38. Onnea uudelle kevättakille! Se on todella hieno! Tahtosin kanssa =)

    VastaaPoista
  39. Syystäkin voit olla onnellinen ja ylpeä, toi on tosi mahtava takki :)

    VastaaPoista
  40. Mahtava takki ja mikä kuosi!

    Nyt on ihan oikeesti pakko treenata ompelua, kunpa kulkisin jo ensi vuonna oma tekoisessa takissa... (niin varmaan!)

    VastaaPoista
  41. Selena: Hih, kiitoksia! :)

    AnniKainen: Tack tack!

    Lape: Joku pari vuotta vanha Moda se oli, en nyt löydä lehteä mutta heti kun löydän sen niin laitan infoa! Ja sitä omaa mallistoa, heh, ei taida onnistua kun pitäis kai silloin jaksaa tehdä enemmän kuin yksi kappale jokaista mallia. Mulla kun nää tuppaa olemaan lähes uniikkitapauksia, laiska kun oon ja helposti tylsistyvä. ;)

    Stella: Punastun punastun!!! Kiitos kaikista kauniista sanoista, varmasti jatkossakin hehkuttelen töitäni täällä, jos siitä kerran on iloa muillekin.

    Lisachicago: Näinhän se on että ideoita poikii blogimaailmassa yllinkyllin. Oma inspis tuli Jatalta, joka linkitteli Kianan ja isoimmanpapun takkeihin. Ja jos joku tästä mun takista innostui niin hyvähän se on että ketju jatkuu. ;)

    Marja: Juu, tää on aika hyvä tunnistusmerkki kaduilla ja toreilla, en huku massaan. :)

    Makepeace75: Nimikointinauhat on parhauksien joukossa nyt aika korkealla. Tykkään!

    Marja: Kiitos!

    Taija: Kiitos vain!

    Sannero: Treenaamaan vaan, harjoitelemalla ja kokeilemalla sitä oppii ja kehittyy. Eikä tää oo pelkkä klisee vaan ihan totta! :)

    VastaaPoista
  42. Vau! Ihan älyttömän upea!

    VastaaPoista
  43. Mä oon nyt NIIIN kade ja ihan vihree!!! Uskomaton takki!!

    t:Merita

    VastaaPoista
  44. WAU!
    Vähänkö makee takki :D Ja kangas on aivan ihana,ihan just niin sua!

    Sun onni tuntuu tänne asti,tottakai laitat niihin omat labelit :D pakko tunnustaa et oon itekin suunnitellut et laittaisin omiin neuleisiin made by Sari mut en oo saanut aikaiseksi :/

    VastaaPoista
  45. Makee takki! Kun kuvat vielä latautuivat ja näin vain otsikon luulin, että olet tehnyt koiran takin, jota esittelet. Seuraavana näin kuvassa sun takkis ja olin jo, että häh! Mistä tollanen!? Kun en vielä tiennyt, että oot omin käsin sen ommellut :)

    VastaaPoista
  46. Vähänkö olen kateellinen! Noin hieno takki, aivan mahtavanupeanhieno. Kannattaa olla ylpeä ja mainita jokaiselle vastaantulijalle että ite on tehty.

    VastaaPoista
  47. Oi, tosi upea!!!

    VastaaPoista
  48. Uih, se on upea!
    Jonkun kevättakkikangas makaa vielä pestynä odottamassa inspiraatiota. Epäonnistuminen pelottaa liikaa...

    VastaaPoista
  49. Heidi: Kiitos! Kyllä mustavoittoinenkin kangas voi tosiaan olla raikas; puhdas valkoinen ja kirkas kellanvihreä todella tekevät tehtävänsä.

    Ujosiili: Hihii, niinpä on! :)

    Merita: Nyt kuule vain ompelua harjoittelemaan, niin pian sullakin on omannäköinen takki. Tuli kyllä mieleen, että tää ois aika lailla sun näköinen, mutta en silti raaski luopua takista, kun oon itekin siihen ihan lovena. :P

    Kotihaukka: Tämä täällä kiittää ja kumartaa. Toivottavasti onnellisuus ei ala haista ylimielisyydeltä, jos sinne asti katkuaa. :D

    Hansu: Hehe, koirantakit saa ny hetkeks jäädä, mä haluan tehdä välillä jotain itellenikin.

    Soile: Tää takki on keränny parin päivän aikana paljon kehuja (ja sitäkin enemmän katseita, joiden laadusta en sitten ookaan niin varma :D). Työkaverit huomas heti uuden ilmestyksen henkarissa, ja tänään Eurokankaan myyjä ihaili kuinka heidän kankaastaan onkin tehty upea takki. Ja mä paistattelin loisteessa. :P

    Kaisumaisu: Kiitsa!

    Mewril: Ei saa pelätä, nyt vain rohkeasti takin kimppuun. JOs joku kohta menee pieleen niin sen voi yleensä ratkoa ja korjata, tai sitten keksiä sen pohjalta jonkun ihan uuden idean.

    Ompelussa mä uskallan huomattavasti enemmän kuin neulomisessa, koska ommeltua on yleensä paljon nopeampi purkaa ja korjata kuin neuletta. Siis mun näpeissäni toimii näin, en tiiä miten muilla.

    VastaaPoista
  50. Vau! Sä teet kyllä ihan mitä haluat! Kun Jatta kerto takistaan ni mä päätin, että mulle kanssa. Saa vaan nähdä koska, kun noi ompelukset ei oo mun alaa. Mutta tuo on upea!

    VastaaPoista
  51. Aivan mahtava tuo sun takki!!! mä tein pienelle pojalle kevättakin just tuosta samasta, mutta sinisestä... :)

    ja jään pohtimaan että osaiskohan sitä tehä itelleenkin, Eurokankaassa oli muutama ihan potentiaalinen kangas.. :)

    AALTOJA!!!!

    VastaaPoista
  52. aivan upea!! Tuli juuri mieleen, että miksiköhän en ole koskaan edes ajatellut tekeväni itse takkia... kaupan takit ei mun pituuden takia sovi juuri koskaan..
    tuskin ihan noin makeeta saisin aikaiseksi, mutta jotainhan sitä voisi yrittää ;)

    VastaaPoista
  53. Vähän oon kade, kun vannon, että mulla oli ajatus täsmälleen samanlaisesta takista. Mulla se on kuitenkin vielä ajatuksen tasolla. Tänään löysin sopivahkot kaavat, jotka kyllä vaatii kanssa rankkaa soveltamista. Oon ihan aloittelija vuorikankaiden kanssa, miten toimit sen suhteen? Etenkin hupputoteutus kiinnostaa. Entä onko etukappaleen tuulisuojalärpäkkeessä nappeja tai muuta kiinnityssysteemiä? Kuinka paljon päällikangasta kului? Liikaa kysymyksiä?

    VastaaPoista
  54. Aivan mielettömän upea takki! Kuolen kateuteen tuollaisen lahjakkuuden edessä! :-O

    VastaaPoista
  55. En aiemmin ehtinyt/pystynyt/jaksanut kehumaan mutta nyt on pakko (kun suitsutin kerta Jattaakin): takki on ihan mahtava!!!

    Menen itse parin viikon päästä sijaiseksi käsityötunnille ja minua pelottaa jo se että tekevät pyjamia ja minun pitäisi sitten pystyä neuvomaan siinä! Ei kyllä ommella takkeja ihan pian...

    Ja ihan sun näköinen ja mikä sheikkaus!

    VastaaPoista
  56. Jaana: Kiitosta vaan! Blogimaailma on kyllä varsinainen tarpeidensynnyttäjä; ennen kuin Jatta mainitsi takintarpeesta, mulla ei ollu välähtäny koko asia ees mielessä. Mutta heti kun siitä tuli puhe, niin johan kekkasin että mullahan on huutava pula kevät-/kesätakeista! :) Ja nähtävästi vahinko kiertää, hehe. ;)

    Saiu: Tää on ihana kangas, kuulemma löytyy pinkkienkin marjojen kanssa, vink vink... :D

    AnneM: Yrittänyttä ei laiteta vaan se saa takin! :D Siitä vaan singeri laulamaan, kannattaa kokeilla.

    Barbro V: Vuorikankaasta leikkasin tässä tapauksessa kaikki samat osta kuin päällikankaasta, ja ihan samankokoisina. Mulla oli tosiaan ohuesti topattua pellavasekoitetta vuorina, ja se oli huomattavasti siivommin leikattaessa käyttäytyvää kuin tavallinen liukas asetaattivuori. Suosittelen!

    Hupun kaulusta vasten tulevan osan muotoilin hieman kaarevaksi (pullea alaspäin), niin että se istuu nätisti pääntielle. Vuoripalan jaoin kahtia siten, että leikkasin reunusosan päällikankaasta. Tuon reunan ompelin sitten kiinni vuorikankaiseen huppuosaan.

    Ompelin vuorin kokonaisuudessaan huppua myöten samoin kuin päällikankaiset osat ennen kuin yhdisten ne toisiinsa. Ompelin siis ne oikeat puolet vastakkain etureunoista ja hupusta toisiinsa kiinni, sitten vielä lähes koko alahelma samaan syssyyn vastakkain (muista jättää kääntöaukko), ja sitä kautta saa vielä ommeltua hihansuutkin nätisti. Lopuksi koko komeus käännetään kääntöaukon kautta oikein päin ja kääntöaukko ommellaan käsin umpeen.

    Vetoketjun suojakaitaleessa (tai-mikä-se-nyt-on) ei ole mitään kiinnikkeitä. Se pysyy hyvin kuosissa, ainakin toistaiseksi. Seuraavaan takkiin aion kuitenkin laittaa siihen kapeita tarranauhan palasia, ihan vain varmuuden vuoksi.

    Olipas siinä selostusta, ja varsin sekavaa sellaista. Toivottavasti siitä oli jotain apua! :)

    Anna: Heh, elä sentään kuole! Kiitos kehuista, hyvältä ne maistuu. :P

    Terhi: Tää kiittää ja niiata niksauttaa. Sähän oot oikein osuva kässänope, älä turhaan jännää. Ja hei, tuskin ne oppilaat tietää siitä pyjaman ompelemisesta sua enemmän, niin että itsevarmalla asenteella ja auktoriteetilla pärjäät varmasti. :P

    VastaaPoista
  57. Voi että on kaunis takki!!! Ihan mahtava! Minullekin tuli heti tarvetta takille, kun vaan olis taitoa tehdä tuollainen...:)

    Näin muuten kaavat takkiin joka on samantyylinen kuin sinun upea luomus.Vanhassa modassa 1/2004 (malli 1a) on hupullinen tikkitakki joka mun mielestä hyvin saman tyyppinen, on vaan takkiasi pidempi. Tarkoititko tuota takkia, kun viittasit vanhaan modaan? Ja se kaava on aika "riisuttu", mutta siihen tietty vois jokainen lisätä mitä haluaa!

    VastaaPoista
  58. Beautiful coat!
    Kind regards

    Sonnja
    Beertje Zonn

    VastaaPoista
  59. Mahtava kuosi takissa! Todella upea malli. Jospa sitä itsekin kehtaisi hankkia ompelukoneen ja alkais ompelemaan :D

    VastaaPoista
  60. Ihan loistava takki ja mä oon niin kateellinen. Mulla ois tuolla tampellan ihkua kangasta isoilla kuvioilla ja oon suunnitellu jotain vastaavaa, mut en oo saanu aikaseks. Takki on ihan huippu ja sopii tosi hyvin :)

    VastaaPoista
  61. Anonyymi: Löysin vihdoin sen Modan, josta otin takkiin vartalon kaavat; se on nro 1/2005, ja siitä malli 6. Kaavoja muuttelin tosiaan jonkin verran ja tein lisäyksiä ja poistoja oman maun ja vartalon mukaan. Hupun piirsin pääntielle sopivaksi kun olin ensin tutkaillut erilaisia huppumalleja Klara Gaardnerin "Pukineiden kuosittelu" -kirjasta.

    Sonnja: Thank you! I really do love this coat and wear it every day, along with a great big smile on my face. :)

    Heli: Kiitokset! Ei muuta kuin ompelukoneita vertailemaan ja hommiin. ;)

    Tikru: Kiitos kiitos. Edelleenkin oon ihan hirmuisen tyytyväinen ja ylpeä tästä, ilon tunne hulvahtaa yli joka kerta kun vedän takin ylleni. Jostain syystä ulkoilu on alkanut kiehtoa entistä enemmän... :)

    VastaaPoista
  62. Näin tänään vissiin tätä samaa kangasta Eurokankaassa. Sitte ajattelin, että se oli kyllä hieno takki, että jos nyt näkisin sut niin kehuisin päin naamaa. :) Mutta sitten, näinki sut siellä kaupassa. Ja peruin ajatukseni. Alkoi ujostuttaa omat ajatukset :D heh. Mutta että hieno takki, olisin sanonu!

    VastaaPoista
  63. No höööh, oisit vaan tullu moikkaamaan, en mä pure! Eikä Herttakaan, vaikka se olikin eilen mukana olosuhteiden pakosta. :)

    Eilinen visiitti Eurokankaaseen oli poikkeuksellisen pikainen Hertan takia. Oli pakko hakea ompelulankaa, joten yritin suoriutua ostoksista huippunoeasti koira kainalossa. Yleensä mä lorvin kankaita hiplaillen siellä vaikka kuinka ja kauan.

    VastaaPoista
  64. Kyllä tuollaisesta takista saakin olla iloinen ja ylpeä. Kiva kuosi ja ihanan yksinkertainen malli. :)

    VastaaPoista
  65. On kyllä niin hieno takki että ihan alan toivoa että mussa olis hitustakaan tota ompelijan vikaa. Noissa valmistakeissa on just se vika et niissä on liian lyhyet hihat mulle! Jos ottaa ison takin hihojen takia niin arvaa, arvaa vaan näyttääkö se muuten hianolta??? JOo pikkasen oon kateellinen, milläs hinnal alkaisit tehdä muille samanmoisia? ;)tai piirtää kaavat =D

    VastaaPoista
  66. Lissu: Kiitosta vain! Malli on ihan lemppari, ihan just sellainen kun haaveilinkin. Ja kangas oli kyllä ihan huippulöytö. Mie rakastan tätä takkia! :)

    Huopatossu: Sama vika rahikaisella, eli hihoista uupuu yleensä valmisvaatteissa, samoin muusta pituudesta. Ja vielä kun tykkään mieluummin vähän ylipitkistä hihoista enkä mistään ranteenpaljastimista, niin hankalaa on. Onneks on tullut harjoiteltua ompelemista, niin että sujuu jo vallan mallikkaasti takin tekeminenkin.

    Siinä on vain semmoinen juttu, että mä osaan tehdä vaatteita lähinnä itselleni. Muutamia iltapukuja ja muita juhla-asuja oon ommellut siskolle ja ystäville, mutta ne on olleet poikkeustapauksia, hirmuisen hauskoja kylläkin. Omat mittani kun tunnen parhaiten, niin osaan muokata kaavoja niiden mukaan, mutta muille tilauksesta tekeminen on sen verran riskipeliä, etten uskalla lähteä siihen kelkkaan ilman kunnon ammattitaitoa. Vois käydä kylmät niin kuin sille hiiriräätälille, jonka takista kutistuikin vaivainen liivi... :P

    VastaaPoista
  67. AIVAN MIELETTÖMÄN IHANA TAKKI!!!!!!!!! :O)
    TAHTOO KANS... :O)

    VastaaPoista
  68. fabric is fantastic! :D looks great :)

    VastaaPoista
  69. Upea takki! Samaa kangasta olen kuolannut toisen värisenä, punaviinin värisin marjoin.

    VastaaPoista
  70. Mulla on tuota samaa kangasta olevat keittiön verhot, lol=)

    VastaaPoista
  71. Vautsi! Kangas on kyllä todellinen löytö! Minä bongasin tuota samaista, mutta marjat olivat sinisiä.. Keltaiset ovat paljon pirteämpiä!
    Uteliaisuudeta kysyn, mistä olet hankkinut nuo ihanat "made by.." nauhat? Mieleni tekisi saada omiin tekeleisiin tuon tyylisiä muttei mistään löydy..
    Kiitos jos vastailet :)

    VastaaPoista