-->

13.9.2007

Hirsimökkeilyä kera apinan ja koiran

Sunnuntaina mut valtasi pakottava tarve päästä neulomaan TuijaM:ltä saatua koirankarvalankaa. Sukat tuntui parhaalta vaihtoehdolta, ja mallikin kirkastui nopeasti: Log Cabin Socks Handknit Holidays -kirjasta. Pahaks onneks mulla ei tuota kirjaa ole eikä sitä mistään tietenkään voinut siihen hätään saadakaan. Pikainen kierros Flickrissä auttoi kuitenkin huomattavasti: muiden valmiiden sukkien kuvia vaklaamalla palmikkokuvio oli helppo päätellä ja raapustaa siitä oma apinointi paperille. Ja eikun hommiin.

Malli: Log Cabin Socks, tai ainakin sinne päin kuvista apinoituna.
Lanka: Pirtin kehräämön Haukku-koirankarvalanka, 105 g.
Puikot: 3,5 mm.

Haukku-lanka oli mukavaa neulottavaa, mitä nyt tiputteli koirankarvoja joka paikkaan. valmiista sukistakin irtoaa melkoisesti karvaa, tää tuli todettua kun pidin jalkoja hetken valkoisella sohvalla... Näiden kanssa pitää ilmeisesti olla tarraharja jatkuvasti käden ulottuvilla.

Lämpimät ja pehmoiset zukkaset ne kyllä on, kovasti pörröiset. Jälkeenpäin ajatellen sukkien palmikkokuvio kyllä hukkuu vähän turhan tehokkaasti tuonne pörröisyyden ja pehmeyden sekaan, joten joku yksinkertaisempi malli sopis varmaan paremmin tälle mohairmaiselle langalle.

Haukkua jäi vielä melkein täys vyyhti, ja mua huvittais kokeilla sen huovuttamista. Pesukonehuovutus vois hillitä karvanlähtöä ja tehdä neuleesta vähän kestävämmän. Tai sitten pesukone imaisee kaikki koirankarvat neuleesta ja jakelee niitä tasaisesti seuraavien tavallista pyykkiä sisältävien koneellisten sekaan. Uhhuh, pitää varmaan ostaa tukkuerä tarraharjoja. ;)

22 kommenttia:

 1. Näyttääpä suloisen pehmoisilta sukkasilta!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! Suosittelen koirankarvojen poistoon tavallisella kumihanskalla pyyhkimistä. Kuulostaa pöllöltä, mutta toimii oikeasti ihan mielettömän hyvin, paljon paremmin kuin teippiharja. Kokemusta on :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat pörrösukat! Näyttävät tosi lämpimiltä ja mukavilta.

  VastaaPoista
 4. Mie pistin aikanaan tuosta samaisesta langasta tehdyt sukat pesukoneeseen, ja ne kutistuivat aivan olemattomiksi :( Harmittaa vieläkin, olivat nimittäin mummin neulomat. Omien töiden kanssa mokailu ei harmita yhtä paljon...

  VastaaPoista
 5. Hienosti apinoitu! Luovuus kunniaan, langat koirankarvoista ja sukat kuvia katsomalla.. :D

  VastaaPoista
 6. Liisa: Ne on, ihan kuin pilvellä kävelis. :)

  Liisi Pupunen: Hei kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla!

  Jenni: Nää on kyllä todella ihanat just nyt kun ulkona tuulee ja sataa, ja on muutenkin kolakka olla. Varpailla ei ole valittamista. :)

  Rieppa: Haa, rohkaisevaa tietoa huovutuksen suhteen (vaikka siis sääli sun sukkia toki)! Näitä en aio laittaa koneeseen, mutta ehkä teen jotkut töppöset jäljellä olevasta langasta pistän ne pyörimään pesukoneeseen.

  Jatta: Näin on, kuvia koirankarvoista ja sukista langat, jeh. ;)

  VastaaPoista
 7. Onpas suloisen pehmoisen näköiset apinointisukat! Näyttää kyllä ihan aidoille.

  Iloista tarraharjailua toivottaapi,
  Marsvin

  VastaaPoista
 8. Kyllä on pehmoisen näköistä tosiaan. Odotan pääsyä hipelöimään niitä :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan pörröiseltä ja lämpöiseltäpä näyttävät! Harmi, että karvoja irtoaa liikaa.

  VastaaPoista
 10. Heehee. Karvoja kämppään ilman koiraa. Tasa-arvoa! Vaikka meillä koirallisilla on jotenkin korvauksena siitä haukkumetelistä ja karvaamisesta sitten sitä reipasta kävelyseuraa ja uskollinen kainalokaveri.

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvin apinoitu! Takuulla lämpimät ja ihanat sukat.

  Apinointi oli käynyt mielessä minullakin, kun ihan jokaista kirjaa ei voi ostaa... ja sinun innoittamanasi piirtelin oman kaavion noista samoista kuvista. Pölökkyä pölökyn piälle!

  VastaaPoista
 12. Marsvin: Mä luulen että ne on melko lailla silmukalleen esikuviensa mukaiset, kiitos hyvien sukkakuvaajien. Ainakin ne on sopivan kokoiset ja isuu hyvin jalkaan, se kai se on pääasia.

  Tarraharjailu on iloinen asia (pakko olla jos meinaa kotioloissa noita sukkia käyttää)! :D

  Kate: Jees määm, yritän muistaa tuoda näytille.

  Riikka: Irtoaahan noita, mutta ei ne toistaiseksi ärsytä liikaa. On meillä ihan tavallaisia villakoiriakin nurkissa pyörimässä, niin että eiköhän nää karvapallot joukkoon mahdu. ;)

  Rouva Oranssi: Juu, mä kyllä ottaisin kovasti mielelläni myös sen koiran. Meidän nykyinen kämppä ei kuitenkaan oo koiraystävällinen, joten pitää toistaiseks tyytyä vain niihin karvoihin. :D

  Mennahuu: Hyvä hyvä, ei muuta kuin mökkiä kasaamaan! Apinointi oli melkoisen yksinkertaista ja lopputulos miellyttää.

  Mielelläänhän sitä hankkis laajan ja kattavan neulekirjaston, mutkun on näitä muitakin rahanreikiä. Ja hyllytilaakin rajoitetusti.

  VastaaPoista
 13. Ainakin tuon kuvan perusteella minusta tuo palmikkomalli on niin vahva, että näkyy tarpeeksi pörröisyydestä huolimatta. Itseasiassa tykkään siitä melkeinpä enemmän tuommoisena utuisena, ehkä se on minusta sileästä langasta vähän liiankin vahva malli niin pienessä asiassa kuin sukassa...

  VastaaPoista
 14. näyttävätpä pehmeiltä (= Koirankarvat, mistäpä niitä ei löytyisi, meillä on ainakin koko huusholli niitä täynnä, joten tarraharjaa vaan kehiin!

  VastaaPoista
 15. Tosi mageet sukat!Mukavaa tarraharjailua ja lämpimiä varpaita.... ja ihanaista viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 16. Ihanan pörröiset sukat. Mä kans eilen huovutin koneessa yhdet vaaleanharmaat töppöset ja tämänpäiväinen mustien koneellinen (en sit voinu pestä niitä värillisiä...) oli just sit sitä ihtiään. Tarraharjaillen!

  VastaaPoista
 17. oijoi miten pehmoisen ja ihanan näköiset! ja vielä karvaavatkin niinkun oikeet koirat. heh. :D mutta wau, minen ikinä sais tehtyä mitään plekän kuvan/kuvien perusteella. oot taitava! :)

  VastaaPoista
 18. Kun löytää päivän päätteeksi uusimman Imagen silputtuna lattialta, toivoisi että ne koirankarvat olisivat peräisin sukista eikä koirasta.:) Todella kauniit sukat!

  VastaaPoista
 19. Minä taas ehdotan kokeilemaan ihan tavallista vaateharjaa, jonka harjaosa on sametin tapaista kangasta. Ei tule niin paljoa jätettäkään, kun se kestää iäisyydeen kulumatta.

  VastaaPoista
 20. elli: heh hee, hauska huomio!

  Vilma, suloisen siniset sukat. Karvaavuus kyllä asettuu ajan mittaan, toisin kuin elävässä turkillisessa. =)

  VastaaPoista
 21. Hauska karvaefekti sukissa.
  Kiitos mallikuvien poimimisesta :) Niiden perusteella tein minäkin omat feikki-Log Cabin Socksit. Kun ei ole tullut ostettua kirjaa yksien sukkien takia...

  VastaaPoista
 22. Todella hyvä idea sinulla puuttuvan ohjeen korvaamiseen!
  Kauniit sukat sait aikaiseksi.

  VastaaPoista