-->

6.7.2007

Haluatko lukita vastauksen?

Sinulla oli...


Ja nyt sinulla on...


Muistutus itselle:
  • Pese silkkiä vain sille tarkoitetulla pesuaineella (tai ainakin tarkista ennen pesua pesuainepullon etiketistä lukeeko siinä "ei silkille").
  • Älä liota silkkiä. Älä tee sitä.
  • Silkki on luonnonkuitu ja kutistuu pesukoneessa. Myös hyvin hellässä käsittelyssä ja vaikka kuinka pitäisi peukkuja pystyssä.

Selvennykseksi muille: Mekko oli maistanut punaviiniä viime viikonlopun häissä, joten päätin pestä sen ennen huomisia häitä (näitähän meillä riittää tänä kesänä...). Käsin tietysti, varmuuden vuoksi. Ei hyvä: ihan kuin Timo-Taikuri olis ollut jossain lähistöllä hokemassa ananasakäämää mun silkkimekolle, sillä siitä lähti värit ja pronssista tuli vihreä. Ihan nätti vihreä, ei sillä.

Mutta huivi ja laukku piti tietysti myös saada samanvärisisiksi, ja koska luulin, ettei enää ollut mitään menetettävää lykkäsin ne sekä mekon hellävaraiseen 30 asteen villapesuun. Tyhmä tyhmä tyhmä. Väri on nyt kyllä sama, mutta eipä siitä mulle ole paljon iloa: mekko kutistui niin paljon, että se olis sopiva jollekin 10 senttiä lyhyemmälle ja kaks kuppikokoa pienemmälle. Kiva. Menen lyömään päätäni seinään työpäivän ajaksi, ja sen jälkeen paniikilla metsästämään alekolttua huomisia häitä varten. Tyhmä tyhmä tyhmä.

38 kommenttia:

  1. Voi ei! Tuo oli kyllä niin nätti mekko ja pronssin värinen.

    Paljon myötätuulta toivon iltapäivän paniikkishoppailuun!

    VastaaPoista
  2. Oi ja voi! Toivottavasti löydät mekon.

    VastaaPoista
  3. Nii-ih, se oli kyllä hyvä kokonaisuus. Nyyh. Mutta ei se mitään, ehkä noistakin saa joskus jotain muokattua. Just nyt ei huvita koskea tohon mekkoon sormellakaan.

    Kiitos shoppailutsemppauksesta, sitä tarvitaan... ;)

    VastaaPoista
  4. Voi ei! Just eilen kyselin äidltä, että mitenkäs silkkiä voi pestä, kun on kyseisestä materiaalista asu elokuun kaasoiluun, ja todennäköisesti se sen jälkeen kuitenkin kaipaa pesua. Taidan sitten viedä sen ihan suosiolla pesulaan, kaipa ne siellä osaavat pestä ...

    VastaaPoista
  5. Voin kuvitella mielessäni miltä sinusta tuntuu. Silkin kanssa täytyy olla huolellinen. Itse ostin kauan sitten Intiasta tummanpunaista silkkiä olohuoneen verhoihin. Olin hölmö, enkä älynnyt ommella vuoria verhoihin. Valonkohdalla olleet osat ovat pikkuhiljaa haalistuneet oranssiksi, ja se harmittaa.

    VastaaPoista
  6. Voi nyyh! Vaikka en ole silkkimekkoa ikinä osannut ommella enkä siis pestäkään, pystyn juuri ja juuri kuvittelemaan miltä tuntuu. Sen verran ihana tuo hame oli. Paljon myötätuntoa!

    Kiitos Covernin ohjeen selvityksestä! Paita edistyy ("neulo-silitä-pakkaa-neulo"-tahtia) ja laitan blogiin tänään kuvankin 10 cm aikansaannoksestani.

    VastaaPoista
  7. Voi karmeaa! Olen tosi pahoillani,, oli niin kaunis asu!
    Toivottavasti uusi asu löytyy ilman ongelmia!

    VastaaPoista
  8. Voi eiiiihhh!!!! No nyt sitten sinne Mexxin osastolle ;-) Tää suosittelis.

    Marsvin

    VastaaPoista
  9. Voi itku...Voin kuvitella,että harmittaa..ja PALJON!!:(
    Tsemppiä uuden asun etsintään!!!

    VastaaPoista
  10. Voi eeii... Mä kuuntelin eilen vaan "sivukorvalla" enkä tajunnu koko karmeutta! :O

    Nyt vaan hyvät kuvat puvusta huiveineen ja laukkuineen, tarkat mitat ylös ja huutonettiin! Mielipaha pois!

    Ja peukkuja paniikkishoppailuun - mikään ei oo yhtä kamalaa kuin juuri se. :(

    Mukavia juhlia!

    VastaaPoista
  11. Tsemppiä shoppailuun täältäkin :) Sama juttu kuin Petralla, että kuulin asiasta vain sivukorvalla neuletapaamisessa sinne pöydän toiseen päähän. Tässä vaiheessa alennusmyyntejä voi muuten saada mekon jopa alle kankaan hinnalla.

    VastaaPoista
  12. Voi itkut!

    Mie olen ylivarovainen pesujen kanssa, mutta juuri tuolla lailla saattaisin itsekin mokata... jos siis saisin edes sen koltun ommeltua.

    Paljon myötätuntoa tulee täältä ja toivottavasti löydät uuden mekon häihin

    VastaaPoista
  13. Paula: Älä hätäile, eiköhän silkkiä uskalla pestä ihan kotikonstein. Mä vaan oon tämmöinen koheltava tättähäärä enkä malta lukea ohjeita ja neuvoja; toi puvun kohtalo oli ihan mun omaa syytä. Tosin toi silkki on peräisin Thaimaasta eikä välttämättä kovin laadukasta, joten heikko pesunkestävyys voi johtua siitäkin. (Joo mä yritän vaan selitätä asian parhain päin itelleni... :D)

    Pia: No onnneks virheistä oppii (ainakin toivottavasti). Ainakin mä aion olla tosi varonainen kun pesen samanlaisesta silkistä tehtyä iltapukuani. Enkä todellakaan tee sitä pesukoneessa! :)

    Terhi: Sympatiaa ja lohdutusta, kiitos! :) Kiva että sun Cavern etenee, kuvia odotellessa...

    Tiinuli: Mulla on yks hätävarahame, johon pitäis löytää sopiva yläosa tai sitten hirveellä säkällä vois aletangosta löytyä joku kiva mekko. Peukut pystyyn!

    Marsvin: Tää vois ottaa neuvosta vaarin. :D Se on kyl kiva mekko, sovittelin sitä jo pari viikkoa sitten ja se vois ehkä olla pelastus tähän hätään. Suuntaan siis Stockallekin tänään. :)

    Marja: Kyllä, paljon, nyyh. No, onpahan kerrankin hyvä syy shoppailla hepeneitä! ;)

    Petra: Mä en vielä eilen tiennyt koko karmeutta; siinä vaiheessa luulin asun vain värjäytyneen. Kutistuminen oli se isoin katastrofi, koska nyt mekko ei mee enää tissien kohdalta kiinni ja on pornomaisen lyhyt. Meepä semmosella asulla miehen suvun häihin! :D Eiköhän niistä iohan hauskat juhlat tuu oli mun asuni mikä vaan. Ja hyvä booli varmaan lievittää tuskaa. :P

    Tikru: Auts nimenomaan. Nyt tarvis jonkun puhaltaa tähän pipiin, voi äiti!

    Emilia: Mies kysyi eilen pariin kertaan,e ttä enkö mä millään ehtis tekeen uutta mekkoa. No joo, ehtisin kyllä, mutta ei huvita ommella yötä myöten ja kankaat voi tosiaan maksaa enemmän kuin valmis mekko alessa. Ei siis muuta kuin uudella puhdilla shoppailemaan. Ompelukone saa luvan pysyä piilossa!

    Merith: Mä taas olen just tämmöinen tee-ensin-ajattele-ja-itke-vasta-kun-on-liian-myöhäistä. Ja sitten siitä kärsii paitsi mieli myös kukkaro. Viuh sano Visa kun hätävaramekkoa maksoi. Höh.

    VastaaPoista
  14. Voi harmi, sinne meni kaunis silkkimekko :(
    NO, kyllä hätä aina keinot keksii! Uutta metsästämään kaupasta. Tai sitten muokkaamaan vanhoja kolttuja ja hameita edustuskuntoon.

    VastaaPoista
  15. Iona: My thoughts exactly. Yhyy.

    Hansu: Silirimpsis sen siliän tien, meni juu. Vanhat koltut on katsastettu, eikä nyt huvita alkaa tuunaamaan mitään niistä juhlakuntoon huomista varten. Shoppinp-popping vaan siis, jahka töistä pääsen. Kyl tää tästä, pakkohan tän on, eikö?

    VastaaPoista
  16. Eikä! Nuo pesumokat on aina hirveitä, tuosta tekee vielä pahemman ihana materiaali, ja itsetehdyn työn tuntimäärä. Minä oisin varmaan tarpeeksi pieni mekkoosi ;)
    Tsemppiä ja myötätuntoni.

    VastaaPoista
  17. Alkoi naurattaa lukiessa, Sinua ei varmaan kirjoittaessa.
    Tsekkasitko Dueton shoppaillessa?

    VastaaPoista
  18. Voi ei ja harmistus :( Myötätuntoni! Mulle on monesti käynyt pesujen kanssa hassusti, johtuen siitä, että olen optimistinen pyykkäri joka luulee aina, että kyllähän sen nyt tuo pesohjelma pitäisi kestää. Enkä opi.

    Menestyksekästä shoppailua!

    VastaaPoista
  19. Pikkumyy: Kiitoslohdutuksesta, tuntuu jo paremmalta. :)

    Villamokka: Saa ihan vapaasti nauraa, mäkin yritän lähinnä repiä huumoria tästä kuprusta. Kun ei se itkulla parane niin parempi on vaan nauraaräkättää. :D Duetto on listalla, se kun on sopivasti heti alkutaipaleella Stockan jälkeen (joo mä en jotenkin osaa uskoa, että löytäisin pelastuksen heti ekasta paikasta).

    Kiko: Optimistipyykkäri, toi on hyvä termi! Nyt mä tiedän millä puolustaa itseäni kun seuraavan kerran onnistun värjäämään miehen keltaisen lempipaidan lykkäämllä koneeseen kirkkaanvihreät bokserit ("siis mitä näille muka voi tapahtua pesussa, kaikkihan nää on värillisiä"). :D

    VastaaPoista
  20. oijoi, ei voi olla totta. Mutta ehdit sitä käyttää sentään yksissä häissä, ajatteles jos olisit pessyt sen ompelun jälkeen (helteen hikiset sormenjäljet pois..) juhlia varten valmiiksi. Silloinko vasta olisikin päätä saanut takoa. Mutta en olisi ikinä koskaan uskonut miten silkki voi menettää värinsä eikä kutistuminenkaan tullut mieleen. Moniko on tuhonnut hääpukunsa, niitä varten kun sitä silkkiä omin voimin kaukomaasta raahataan. Huh, tää pitää muistaa ja karttaa silkkiä!

    VastaaPoista
  21. voi eiiiii, (väri sentään säilyi)

    Toivottavasti löydät jotain huomiseksi, lykkyä shoppailulle!

    Ehkä löydät tuota samaa vihreää ja voit käyttää ainakin laukkua... vai vieläkö siedät sitäkään silmissä, muistuttamassa katastrofista...

    VastaaPoista
  22. TuijaM: Positiivista ajattelua, hyvä hyvä! Mä luulen, ettei sun kyllä tarvii karttaa silkkiä, kunhan vaan et päästä mua pesuaineiden kanssa sen lähelle. ;)

    Villasatu: Mä yritän löytää jotain sopivaa vihreää, niin että voisin käyttää laukkua ja huivia. Mutta se voi olla hieman liian hankalaa, joten kaikki värit käy tällä hetkellä. Noh, eipäs liioitella, en mä pysty taipuun mintunvihreään tai hailakkaan keltaiseen. Tai lilaan. Jäiks vielä jotain vaihtoehtoja? :D

    VastaaPoista
  23. Kamalaa tuollainen. Jaksuja shoppailureissulle!

    VastaaPoista
  24. Auts, voin tuntea tuskan puolestasi...
    niinhän se on; ennen vanhaan sanottiin että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, nykyään se on että koko lompakko.

    Tseppiä mekon etsintään!

    VastaaPoista
  25. Itkun itkun itku! Tämmösissä tilanteissa pitäisi olla sellainen omien mokien reklamaatiopuhelin jonne rähjätä ihan täysillä. Ne sitten pikakelaisivat vähän taaksepäin ja homman voisi ottaa uusiksi.

    VastaaPoista
  26. Voi kurjuus! Toivottavasti löydät hyvän asun kaupungilta. Ja jos yhtään lohduttaa, niin mokasit sen homman meidän monen muun puolesta. Tuskimpa kukaan joka tämän lukee tekee samaa virhettä, käytännössä siis pelastit monta mekkoa!

    Komppaan Petraa, kuvat Huuto.nettiin ja hops, menee varmasti kaupaksi.

    VastaaPoista
  27. Voi ei!! Toivottavasti löydät/löysit mekon huomisellekin... Kurjuus!

    VastaaPoista
  28. En nyt halua vääntää puukkoa haavassa , olen todella pahoillani mekkosi takia.
    Pesulassa mekko olisi todnäk pesty sellaisessa pesussa kuin emulsiopesu. Ainakin Sol pesulassa. Siinä mekko pestään vesikoneessa pesuaineella joka estää kuidin turpamisen vedessä. siis vaate ei kutistu tämän takia vesi pesussa. Ja kylmällä vedellä n 20astetta. Yleensä silkit pestään kemiallisessa pesussa. Kansan tuntema kuivapesu.
    Silkki vaatteet on kaikista vaikeimpia pestäviä mitä minä tiedän. Olen pesulassa töissä veilä 2vk. Itse pesisin silkki vaatteen silkkipesiaineella kylmällä vedellä ja vain nopeasti puristellen. JA ykkiä kuivumaan.
    Vaatteiden peseminen on yllättävän vaikeaa. Pitää ottaa huomioon lian laatu yms.
    Toivottavasti löysit jotain kivaa.

    VastaaPoista
  29. Saat myötätunnot pesemisen epäonnistumisesta. Itse pesin PESULAPPUA LUKEMATTA untuvaisen talvitakin (joka oli kiva) ihan tavallisessa pesussa huuhteluaineen kanssa. Eipä olleet untavat sen jälkeen pörheät vaikka mitä yritin. Sinne meni se takki. Kyllä harmitti (vieläkin vähän ketuttaa).

    VastaaPoista
  30. Muoriska: Tällä kertaa vanha kunnon lompakko pääsi vähällä; koska en löytänyt mitään. Onneks kaapista löytyi hätävarapelastus. Phuuh.

    Soile: Loistava idea! Heti kun tuommoinen on olemassa niin mä laitan sen pikavalinnaks, mulla kun vois olla aika usein asiaa sinne... :D

    Jatta: Toivottavasti joku muu oppi jotain, mitä minä en vielä eilen tiennyt. Ei se mekon pilaaminen kyllä siltikään ollut sen arvoista. :/

    Raisa: :)

    LiisaP: Juu ei voi mittään, jälkiviisaus on sitä itteensä. Helposti oisin tietty saanu kaiken tän selville ennen pesua netistä, mutta kun mä nyt vaan oon tämmöinen äkkiä-ja-heti-kokeilenpas-vaan- ihminen. Turha itkee kun vahinko on jo tapahtunut ja se on täysin omaa syytä. Ens kerralla paremmin!

    Henna: Uhhuh, menee ihan samaan luokkaan tän pesujutun kans, kurjaa. Mä aina kuljetan untuvatakit kavereille pestäväks ja rumpuun, koska meillä ei oo kuivausrumpua. Onpahan sitten aina hyvä syy viettää useempi tunti höpöttelemässä kaverien luona. ;)

    VastaaPoista
  31. Eeiii, toi on kamalaa :/ Mutta kyllä sä luovana tyttöna keksit aina jotain :)

    VastaaPoista
  32. APUA, ihan sydämestä otti! Ihailin tuota kokonaisuutta aikaisemmin, sekä työtäsi että materiaalia. Toivottavasti löysit jotain mieleistä!

    VastaaPoista
  33. Kiitos kommentistasi. Voi harmin harmi, että noin piti käydä, oli niin tyylikäs asu!

    VastaaPoista
  34. Ai kauheeta!!! Tosi ihana mekko ja koko setti ajateltu koruja myöden. Voihan perhanan perhana :(

    Itse olen pilannut kangaspuilla kutomani shaalin pesukoneessa käyttökelvottomaksi koppuraksi ja heittänyt vahingossa miltei valmiin villakangastakin tekeleen karvareunuksella roskiin... (näistä tarkemmin blogissani)

    Toivottavasti löysit uuden asun ;)

    VastaaPoista
  35. Argh, mahtoi olla v-käyrä korkealla. Itse tiskasin reippaasti yömyöhään (ennen lomareissulle lähtöä) yhtä Iittalan vaaleansinistä maljakkoa, kun kukkavesi oli seisonut siinä vähän pidempään. Hetken päästä alkoi ihmetyttää, mitä on nämä muovisen oloiset haituvat sormissa. Pinnoite alkoi lähteä paloina, kun vesi taisi olla sille liian kuumaa. No joo, sattuuhan näitä

    VastaaPoista
  36. Kiitos kommenteista, täytyy myöntää että v-käyrä oli eksponentiaalisessa nousussa kyseisen perjantain paniikkoshoppailureissulla. Etenkin, kun en löytänyt mitään sopivaa. Onneks pelastus löytyi viime hetkessä omasta vaatekaapista; ruskea taftihame turkooseilla taftinauhakirjailuilla, ruskea toppi ja viime kesänä tikutettu turkoosi Icarus-huivi pelastivat sen hääkeikan.

    Nyt on onneks vielä aikaa seuraaviin häihin, jonne pitää kyllä kehittää jotain vähän hohdokkaampaa päällepuettavaa. Koska kuitenkin tunnen itseni suht hyvin, niin voin ennustaa, että todennäköisesti edessä on viime hetken herääminen viikko ennen häitä ja samanlainen säätöompelusessio kuin pilalle menneen silkkiasunkin kanssa. Sitä odotellessa... :)

    VastaaPoista