-->

24.4.2008

Matkalla Huvikumpuun

May Day coat and my pink wellies

Malli: Sama kuin edellisessä takissa, eli eri kaavoista yhdisteltynä. Vartalo-osan peruslähtökohdat Moda 1/2005, malli 6.
Kankaat ja muut tarvikkeet: Paksua verhopuuvillaa, vuorina ohuesti topattua pellavasekoitetikkikangasta, molempia alle 2,5 m. 80 cm vetoketju, tukikangasta, nimikointinauhoja.

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun, mun uudessa takissa nimittäin. Voisi kuvitella, että kun tekee takkia toista kertaa täysin samoilla spekseillä, niin se olis helpompaa, nopeampaa ja lopputulos edellistä parempi. No juu ei. Tässä takissa on jostain syystä taskut eri korkeuksilla, hupun saumojen kohdistus etukappaleelle on vähintäänkin omituinen, ja vetoketju tuli ommeltua hieman liian likeltä hammastusta, niin että se yrittää vähän kinnata. Tahattomaksi pisteeksi iin päälle ompelin myös nimikointinauhat vähän vinoon.

May Day Coat, wellies and Hertta

Nämä pienet vinksahdukset nyt ei kuitenkaan haittaa, itseasiassa päinvastoin. Näin iloinen kangas tuo väkisinkin mielee vapun, ilmapallot ja lapsellisen ilonpidon. Siispä päätin olla peppimäinen ja lonksutella kumpparit jalassa kevään aurinkoisimpana ja kuumimpana päivänä. Nukkuuhan Peppi Pitkätossukin jalat tyynyllä välittämättä ihmisten asettamista turhista normeista, joten mitäpäs minäkään pienistä huolimattomuusvirheistä piittaisin.

Wheeeee!!!

Hiiiii! Vappu saa aina entisen teekkarin suupielet korviin, etenkin kun täällä Tampereella meillä teekkarikeskeisessä piirissä elävillä Wappu alkoi jo viime torstaina. :)

"I don't care about your new coat, let's just go already!"

Ootkos nähnyt tän, koirani pienen ja lystikkään? Takki soveltuu loistavasti myös koiranulkoilutukseen. Hertta tosin ei ollut kuvaustuulella, ja päätti myös näyttää sen...

"Here's a perspective for you."

...kääntämällä mielenosoituksellisesti äässinsä kameraa kohti. :) Ei ehkä se paras kuvakulma, mutta tähän on tyytyminen tällä kertaa.

14.4.2008

Onni on oma kevättakki

Spring coat and april sunshine
Malli: Voisko sanoa että oma: eri jakkujen, takkien ja huppareiden kaavoista sikinsokin yhdisteltynä ja rankasti muokattuna.
Kankaat ja muut tarvikkeet: Retrokuosia Eurokankaan palalaarista, vuorina ohuesti topattua pellavasekoitetikkikangasta. 85 cm vetoketju, tukikangasta, nimikointinauhoja.

Oi mä olen onneni kukkuloilla! Mulla on täydellinen kevättakki! Ja mä tein sen itse! Parissa päivässä! Huutomerkki! Kun Jatta alkoi suunnitella omaa kevättakkiaan, se kolahti: mähän tarvitsen semmoisen myös. Ja nimenomaan hupulla. Ja reisipituisen. Ja räväkällä kuosilla, kiitos.

I love my new coat!

Oi mikä onni voi olla yhdessä takissa! Se istuu vaikka mä seison, juoksen tai, hmm, istun. Loistavaa tottelevaisuutta näinkin villiltä kankaalta. Ostin jo toisenlaisen takkikankaan viime viikolla, ja seuraavana päivänä palasin hakemaan siihen vuorikangasta. Silloin tää kankaanpala osui silmiin palalaarista ja se oli menoa. Alkuperäinen takkikangas joutui varasijalle ja tää ihanuus pääsi pikaisesti saksittavaksi. (Tosin ostin vuorikangasta kahden takillisen verran, joten ei se toinenkaan riepu nurkkaan jää.)

Spring coat - pocket

Korostaakseni omakätistä tekemistä ompelin taskunreunaan ja huppuun Made by Vilma -nauhat. Vähänkö näyttää prolta, ihan kuin ois oma mallisto tai jotain. :P

Spring coat - hood

Huppu on tän takin ehdoton Juttu. Ja nimenomaan korkealla ryhdikkäällä kauluksella, jonka voi kylmällä säällä sulkea vetoketjulla ylös asti kaulaa suojaamaan. Erityisen iloinen oon onnistuneista omista sovelluksista vetoketjun ja pääntien reunakaistaleiden kanssa, ne meni ihan nappiin. Katsokaa vaikka Flickristä, jos ette usko ilman kuvaa.

Rockin' in my new spring coat :)
Mä rokkaan ja sheikkaan täydestä sydämestä tälle suoritukselle yhdessä auringon kanssa. Sweeeet!!!

10.4.2008

It was meeeee!!!

Voi Lotta minkä teit kun vinkkasit aiemmin päivällä, että nyt ois Radiokirppiksellä lankaa kaupan!

Finlayson Karoliina

Pahoittelen, jos joku mun jälkeen paikalle tullut etsi turhaan lankaa sieltä nurkkapöydästä huonekalujen läheltä. Mä kun kirmasin paikalle heti kun töistä kehtasin lähteä ja osuin suoraan emosuoneen: kaikki tarjolla olleet nelisenkymmentä kerää Finlaysonin puuvilla-viskoosi-lankaa hyppäsi melkein silmää nopeammin mun koriini ja kassalle. Kerrankin mä olin oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan, kiitos Lotan *muisk*.

Hertta in a pile of yarn

Hertta on kans iloinen kun mama toi kotiin näin monta ihanaa kerää joissa voi nätisti telmiä. Pentu tutki keriä hellästi ja huolella, mutta heti kun mun tarkkaavaisuus hetkeksi herpaantui niin...

Caught in the action...
...Uuuups!

8.4.2008

Mistä on pikku naiset tehty....

....Satiinista, ruseteista, pitsistä ja hahtuvasta...

Dancing on Clouds - lace and satin ribbons
Malli: Amy March's Slippers by Stephanie Dosen/tiny owl knits
Lanka: Pirtin Kehräämön Hahtuvalanka, 66 g.
Puikot: 7,0 mm.
Nauhat: satiinia ja pitsiä Eurokankaasta.

Pehmeää, lämmintä, ja herkän romanttista vanhanajan tuntua. Nämä jalassa kävely on kuin tanssia hattaraisen untuvapilven päällä. Tossujen suunnittelijan inspiraationa oli Pikku naisten Amy March - "nuorimmainen, hieman turhamainen mutta hyvin hieno neiti" (Wikipedia). Sama puuteripastellinsävyinen tunnelma ja nämä pitsitossut mielessäni ostin keskiviikkoaamuna Hulluilta päiviltä Pikku naisia -DVD:n. Ja kuinkas ollakaan, muutama tunti myöhemmin mut kutsuttiin Ravelryssä Amy March's Slippers -knit-alongiin. :)

Dancing on Clouds Slippers

Sopivan muhkea ja paksu lanka löytyi Taito Shopista; hahtuvalanka oli mulle uusi tuttavuus, ja oikein miellyttävä sellainen. Pitääkin muistaa tämä suht edullinen vaihtoehto ensi talven neuleita suunnitellessa... Koristenauhat löytyivät helposti (kerrankin) Eurokankaan valikoimista. Siellä pitsinippulaarilla meinas kyllä lähteä lapasesta kun romanttinen vintage-fiilis yritti saada yliotteen tästä pelkistetyn tyylin lyylistä. Sain kuitenkin napattua ohjakset käsiini viime hetkellä ennen kassaa ja ostin vain kolme nippua pitsej. Onneksi, koska muuten mä oisin näyttäny ens kesänä varsinaiselta Alusasu-Almalta kaikkine pitsikoristeltuine kesähörsöineni. :P

Dancing on Clouds Slippers - close up
Mut on noi nauhat vaan niin nättejä että. Meillä on kylmät lattiat ympäri vuoden, joten mä voin kävellä pumpulipilvellä aina kun jalat ja mieli kaipaa jotain lämmintä, pehmeää ja kevytmielisen tyttömäistä. Hattaraa!