-->

22.4.2010

Kaikemparee polero

Semmottia ku rahi ja mutu on aka useen käytössä meikäläisen käsityärojekteissa. Kato ku onkkelmat ratkasee vasta sitte ku ne eteen tulee ekä turhia ressaa etukätee, niin kyä se tyä sitte lopussa palkittee. Nymmää kuitenki päätin tehä hommat vähä toisippäi, meinaam mää ravistin mun lankavarastoja ja kato perhanaa, sieltähän se hia si tuli! No juu, ei naurata es mua itteeni, oli sitäpalio ohkane huuli toi. No kummiskin, sille hialle on tiätty pariki, ja sittev viä vähäm muitakir roippeita siihe ympäriinsä.

Stone grey
malli/pattern: mää mitää ohjeita tartte, lahjattomat reenaa! / improvised.
lanka/yarn: Novita Butterfly, 210 gr.
puikot/needles: 3,0 mm
In Ravelry

Tää riapu on siis rykästy kasaa ihan ilmam mitää ohjeita. Mää vaan runttasin mittanauhaa poikittain kärestä käteen ja räknäsin sitte siihe ne silmukat. Sittemmää alotin kato ton raklanin siältä niskasta ja himpuv verram mää sitte sitä tiätty levensinkim matkav varrella, sillai poleroks, kustiärät. Sellasilla lyhkösemmillä kerroksilla mää sem muaron siihe sain, ja selkäpualelleki samalla vähäl lisää mittaa.

Sleeve

Hioissa onki sitte se sama kiärretyillä silmukoilla kurottu reuna ku tuala poleror reunuksessa muutenki o. Mää ny halusiv viälä vähä tavallista koreemmar riavun niimmää sitte pärmäsin noi reunakki. Ihavvaa kuroin yhen kerroksen nuritte ja si pari oikee ja ompelin sellatten käänteen siihe nurjalle. Siinä ne tärkeemmät rosessivvaiheet ny oli. Ei sunkan tällaser riavun kutomisee mitää sen ernomasempaa tartteka. Ja jossua jäi ny joku asja vaivaamaa ni paskysye siv vaa rohkeesti.

Details

Toi naru ny on semmosta iankaikkisev vanhaa Novitan Putterliitä. Se ov vallanernomasta suvisyrämmellä pirettävks kus siinon viskoosia pumpulin seassa. Mää oon ite sev värjänny, ja aka nättihän toi sinisehharmaa o vaka ite ny itteeni meninki kehuun. Samassevväliä, mää ny kummiski lopetan tähän ettei me yhreks jaskutukseks koko luku. Heiny!

Oh yes, it has sleeves!

"Kattokaa ny kum mullon hia ja kaikki täsä! On kulkaas likalla vähä hiano polero!"

Grey shrug

The grass hasn't started to get green yet, but I got my first summery knitting porject done, yay! Well, there's nothing much more to say about this. It's a basic shrug with some short rows to make it more like a bolero. I like the result and especially the colour, grey with a shade of blue, and I think this will come in handy especially in summer evenings.

12.4.2010

Vartin kärjestä

Oisko hei vähän kevät jo: ulkolämpötilat kurottaa mittariasteikolla aina vain ylemmäs, ja innokkaimmat rusketuksenrakastajat päivystää parvekkeilla folioiden ja peilien kanssa. Ihan ei nyt ole meikä ajan hermolla villaisten varusteideni kanssa. Väri sentään on synkassa luonnon kanssa, niin että sain mä nyt jotain oikein sentään. Phuih.

Green but not envious
malli/pattern: Lacy Baktus by Terhi Montonen
lanka/yarn: Villamokka Mokkasukka, "Wisconsin", 73 g.
puikot/needles: 3,25 mm
leveys/width: 140 cm
In Ravelry

Oikeastaan on kyllä spekuloitavissa, olinko sittenkin pikemminkin etuajassa kuin myöhässä villaisteni kanssa: Hanskat tein nimittäin jo tammikuussa, mutta silloin oli liian kylmä pitää sormettomia. Sopivat säät olikin sitten ohi parissa päivässä, kun kevät viimein ryski tulemaan ennätysnopeasti. Siinä ei ole kyllä mitään valittamista, joten ihan hyvillä mielin pakkaan Baktuksen ja hanskat komeron perukoille syksyä odottelemaan. Onpahan sitten ainakin heti jotain uutta valmista ekojen kylmien tuulien hönkiessä päälle.

Dragonscales

malli/pattern: Mermaid Gloves by Stephanie Degen
lanka/yarn: Villamokka Mokkasukka, "Wisconsin", 70 g.
puikot/needles: 2,0 mm
In Ravelry

Samalla vois kyllä viedä lumilapionkin kellariin haravan tieltä. Pari harmaanvalkoista läikkää oli vielä tänään pihanurmella, mutta nekin taitaa huomisen jälkeen olla muisto vain. Tervetuloa krookukset, sinivuokot ja narsissit!

Muistoista puheen ollen, tässä pari kuvamuotoista sellaista tuon Baktuksen neulomisen ajalta. Neuleretriitti toi mulle ja etenkin Hertalle välillisesti ison ilon: Hiisan nauttiessa retriitin annista me saatiin odotettu viikonloppuvieras eli suloisista suloisin westie Neffi, joka on Hertan rakkaimpia leikkikavereita. Koko viikonloppu menikin sitten iloisesti painien ja hammashipaten. Siis koirien osalta, mun osuus oli lähinnä ruokinta ja rapsutus. :)

"Knitting is fun and interesting!"

Onneksi Lacy Baktus on iisiä neulottavaa, koska tämä kaksikko pelmasi leikkeinensä jatkuvasti mun sylissä, niskassa, huivintekeleen päällä ja joka puolella. Varmasti ois menny kerrokset ja silmukkalaskut sekaisin, jos niillä olis ollut suurempaa väliä. Leikkien väliajat sesset viettivät puoliksi toistensa päällä mun sylissä seuraten neuleen edistymistä tarkkaavaisina.

"Knitting is boooring...Zzzzzz"
Joko mä oon tosi hidas tai ihan liian nopea neuloja koirien makuun. Joka tapauksessa pääpointti on ilmiselvä: neulominen on toooosi uuvuttavaa seurattavaa. :)

Deep asleep
Lopuksi vielä bonusotos Hertasta. Saatte ihan itse päättää, onko kyseessä a) tavallista rankempi kevätväsymys, b) auringonpistos, c) ihan sairaan loistava ja rento päiväuniasento vai d) dagen efter. :D

I'm a bit late with my set of woollen scarf and gloves. The spring rushed in surprisingly quickly, so there's no need for such warm accessories any more. No harm done, I'll just leave them awaiting for autumn. It's time to enjoy spring and start to get ready for summer!