-->

23.5.2009

Satujen kultaa ja hirviöitä

Lapsena rakastin Elsa Beskowin satuja, ja silloin tällöin tartun noihin vanhoihin rakkaisiin kirjoihin ja uppoudun Beskowin lempeään satumaailmaan. Ehdottomiin suosikkeihini kuuluu satu, jossa kolme pientä tytärtä pelastavat jättiläisen vangiksi joutuneen ritari-isänsä. Sadun lopussa ritari lupaa ottaa jatkossa tyttäret mukaansa retkilleen, "sillä nyt hän tiesi mihin kaikkeen hänen tyttärensä pystyivät." Jo pienenä musta oli hienoa, että sadun sankareita olivatkin neuvokkaat ja rohkeat tyttäret, eikä aina joku prinssi uljas käy pelastamassa avuttomana uikuttavaa neitoa pulasta. Mä oon kai sitten ollut pienestä pitäen tasa-arvon kannattaja ja uskonut jo silloin siihen, että kohtalo on jokaisen omissa käsissä. :)

Aunt Yellow in progress

Varsinaista satua, tai pikemminkin kauhukertomusta, on ollut myös mun tämänhetkinen neuleprojekti. Tarinan päähenkilö on tyttö, joka yrittää neuloa hienonhienosta langasta suurensuurta huivia äitipuolelleen. Virheiden ja epäonnisten sattumusten vuoksi tyttö joutuu useampaan otteeseen purkamaan neuletta itkua tihrustaen. Kun työ vihdoin pääsee vauhtiin, ilmestyy jostain karvainen, terävähampainen hirviö, joka raastaa neuleen tytön hennoista käsistä ja tuhoaa kaiken tehdyn työn. Ja taas tyttö epätoivoisena selvittelee lankoja ja aloittaa alusta selitellen onnettomana äitipuolelle, ettei hän mitenkään ehdi saada neuletta valmiiksi määräaikaan mennessä. Tarinan äitipuoli onkin tavallista ymmärtävisempi tapaus; hän rauhoittaa tyttöä ja antaa lisäaikaa huivin neulomiseen. Tyttö pyyhkii kyyneleensä ja ryhtyy taas työhön hammasta purren. Nyt hän kuitenkin seuraa kaaviota erityisen tarkkaavaisena ollen koko ajan varuillaan hirviön uuden tulemisen varalta.

Tarina on siis vielä vaiheessa, samoin kuin huivikin. Toivottavasti tämä satu päättyy jotenkin niin, että tyttö ja äitipuoli elivät elämänsä iloisina ja onnellisina, eikä lanka lopu ennen kuin satu on päätöksessään... Äitipuolelle sanottakoon, että homma etenee, etkä sä ole ollenkaan ilkeää sorttia! :D Hertta-hirviö on toistaiseksi taltutettu ja pidetään jatkossa hyvin kaukana neuleesta.

The story of my current WIP is not a fairy tale, but more like a nightmare. It involves mistakes, frogging and a little dog causing a big mess... I just hope that in the end I can say all's well that ends well (whenever that might be)!

10.5.2009

Made by Vilma

Yrittänyttä ei kuulemma laiteta. Mä en oikein koskaan ole ymmärtänyt, että mihin ei laiteta, mutta eiköhän mulle jossain vaiheessa selviä, että mistä mä jään jatkossa paitsi. Minulla nimittäin on nyt oma pienoinen yritys, jonka puitteissa voin toteuttaa erilaisia käsitöihin liittyviä hankkeita:

Made by Vilma

Made by Vilma on Kaupparekisteriin merkitty yritys, joka ilmoittaa ja maksaa veronsa kaikkien pykälien mukaisesti. Y-tunnuksella 2259799-5 asiasta kiinnostuneet saavat selville yrityksen oleelliset tiedot.

Yritykseni keskeisiä tuotteita ovat hopeakorut, jotka antavat vanhoille hopealusikoille uuden elämän. Olen itse suunnitellut ja valmistanut kaikki korut pienintä yksityiskohtaa myöten, ja olen hurjan ylpeä lusikoiden muodonmuutoksista.

LUMME pendant

Työ vie mennessään, idea johtaa toiseen ja kas, yhtäkkiä onkin jo olemassa kokonainen mallisto lusikkakoruja eri tuotenimikkeiden alla. Luonto ja lusikoiden muodot ovat toimineet innoittajinani.

LEMPI necklace

Lähde, Lumme, Lempi, Metso, Valssi, Ainoa, Olivia, Magnolia... ja lisää on tulossa...

METSO earrings

Kun nyt kerran yritän, niin teen sen sitten kunnolla: hain ja sain jalometallien leimausoikeudet. Siispä kaikissa valmistamissani koruissa, joissa on hopeaa yli 10 grammaa, on lain edellyttämät nimi- ja pitoisuusleimat.

MAGNOLIA earrings

Netissä korujani voi ostaa Etsystä, minne perustin pienoisen puodin. Vaikka Etsy onkin englanninkielinen sivusto, on jokaisen korun kohdalla myös suomenkielinen tuotekuvaus. Hinnat tosin on ilmoitettu vain dollareissa, mutta Paypalin kautta maksaessa valuuttakursseistakaan ei tarvitse huolehtia.

METSO ring

Pääkaupunkiseudulla liikkuvat saavat halutessaan myös näppituntumaa koruihin: vaihteleva valikoima Made by Vilma -koruja on myynnissä myös Mingu Home -liikkeessä Helsingissä (Tehtaankatu 7).

AINOA watercast earrings

Ihan kaikkea en sentään raaski myydä. Nämä veteenvaletut uniikit helmisimpukat jäävät omaan käyttööni. Oikea kauppamies kuulemma myy vaikka isoäitinsä, mutta kai tällainen lepsuilu sallitaan, kun mä olen vain sivutoiminen yrittäjä? ;)

METSO pendant

Materiaalien, työkalujen, lupien ja leimojen hankkimiseen on uponnut sen verran iso köntti rahaa, että saas nähdä, koska tästä yrittämisestä jää jotain taskun pohjallekin. Jos koskaan. Siksipä otankin tämän lähinnä harrastuksen kannalta ja mahdollisuutena herättää henkiin ideoitani, joita en ehkä muuten raaskisi toteuttaa. Tienaamaan tällä touhulla ei siis juurikaan pääse, joten päivätyötäni en onneksi haluaisikaan jättää. Korujen kautta saan ainakin edes pieniä lusikallisia luksusta ja loistetta elämääni! :)

Red Ladybird pendant

Etsystä löytyy myös vanhoja tuttuja: leppiksiä on taas saatavilla sekä koruina että silmukkamerkkeinä! :)

Etsy-kauppaani on tulossa lähiaikoina lisäyksiä, mm. lisää Magnolia-riipuksia ja -rintaneuloja. Jos kiinnostuit, niin laita toki Etsy-puotini seurantaan, niin olet ensimmäisten joukossa apajalla... :)

Hey you all, silver jewelry made by me is now available in Etsy, go and check it out!!!