-->

7.9.2008

Pahvissa löytyy

Löysin vihdoin läppärin ja hetken aikaa, joten pystyn katkaisemaan pitkäksi venähtäneen blogihiljaisuuden. Syy päivittämättömyyteen on jokapäiväisen elämän täyttyminen muuttolaatikoiden metsästämisestä (naapuritalojenkin pahvikeräyslaatikoiden ratsaaminen on nykyään mun ykkösharrastus illan pimetessä) ja täyttämisestä (kenen nää kaikki tavarat on ja miten ne on meille tulleet?!) Harmikseni me ei nimittäin voida käyttää käteviä lainalaatikoita, koska me muutetaan keskelle remonttia eikä tavaroita pääse purkamaan vielä viikkoihin. Normaalielämään pyrkiminen on haastavaa jo nyt ennen varsinaista muuttoa ja remonttia. Suurin osa tarpeellisista tavaroista kun on ahdettu tsiljooniin pahvilootiin ja joka aamu joutuu reitittämään uuden väylän makuuhuoneesta vessaan kiitos alati kasvavan ja vaikeutuvan laatikkoesteradan.

Moving houses

Langat ja suurin osa muistakin käsityötarpeista on jo mun ulottumattomissa (eroahdistusta pukkaa jo), mutta jotain pientä oli pakko silti tehdä, että voin todistaa itselleni että mun kädet pystyy edelleen muuhunkin kuin käärimään laseja sanomalehtipaperiin ja rullaamaan pakkausteippiä laatikoiden ympärille.

Joku aika sitten näin Taija Leinosen Rissarossin ja ihastuin. Verkkokaupassa ei ollut näytillä kuin muovisia Rissarosseja, ja mä halusin ehdottomasti blingimmän metallisen kukan. Mä en tullut ajatelleeksi että sellaista vois ehkä pyytää erikseen suoraan suunnittelijalta, joten aloin työhön itse. Kaikkein huonointa omaatuntoa ja käsityöstä leipänsä saavien oikeutetusti vihaamaa harrastelijoiden ajatustapaa välttääkseni tein sentään omanlaiseni version vetoketjukukasta.

Zipper brooch

Vasta tänään törmäsin Scaredy-Catin blogissa tarkempaan tarinaan Rissarossien synnystä ja näin siellä just haluamanilaisen metalliketjuversion... No, ainakin tuo oma söheröni on uniikki ja kelpaa somistamaan mun takkiani jahka pääsen omakätisesti valkkaamaan aidon Rissarossin Seccosta. Jos siis joskus vielä löydän tien ulos täältä pahvilaatikoiden keskeltä. Hjälp.

We're moving houses and I've been really busy packing things in different-sized carboard boxes. I've had no time to knit but I felt that I had to do at least something else with my hands than just loading boxes with stuff. I reallt like Rissarossi brooch designed by Taija Leinonen, but thought there were none made of metallic zippers. So I made my own version based on the same idea. And then just today I bumped into this beautiful metallic version of Rissarossi followed with more detailed information about the product and designer. Well, now I know there are metallic zipper brooches also available and will buy me one as soon as I'll be able to visit Secco Shop in Helsinki. Yes, I probably could email the designer and ask if she had any of those available, but I want to handpick my brooch and maybe find some other great recycled design products they have for sale.