-->

30.3.2007

Cavern Cardi

Malli: Cavern Cardigan by Cosmicpluto
Lanka: Valvilla Oy:n Modella, 245 g
Puikot: 3 mm
Caverni on valmis, trallalallalaa!!! Ihana, istuva, lämmin ja - yllätys - täydellisen värinen! Perun aiemman valitukseni langan väristä: vaikka se edelleenkin on mun mielestä enemmänkin kuivuneen veren kuin viinin väristä, kuten Raglana sävyn nätimmin määritteli, niin mä tykkään siitä. Osasyy on tietty se, että neulepinta on täsmälleen mun hiusten värinen, mikä sopii mulle enemmän kuin loistavasti. :P Meitsi kun harrastaa melkoista värikoordinointia asusteiden ja kenkien kanssa, niin että kyllä vaatteiden pitää sopia hiuksiinkin. ;)

Vaikka langan väri alkoikin miellyttää, niin sen muille ominaisuuksille nyt ei vain voi mitään. Lanka on siis kotikodin vintiltä viime keväänä löytämääni vuosikertalankaa, jota äiti on joskus 1980-luvun alkupuolella ostanut varmankin kilon verran. Kerän koko on antelias 250 g, mihin mahtuu 800 metriä tavaraa. Materiaali on 65 % polyakryyliä ja 35 % villaa, mutta lanka ei silti oo konepestävää. :/

Koska lanka on huomattavasti ohuempaa kuin Cavernin ohjeessa käytetty ja M-koko olis ollut liian pieni, niin laskin silmukat kokonaan uusiks. Meikäläisen etuvarustus kaipasi hieman reilummin levennyksiä kuin M-koolle tehdyssä ohjeessa ja pituutta lisäsin sekä helmaan että hihoihin. Hihojen kavennukset heitin myös hatusta istuvammiksi, ja hyvät tuli. Etukiinnitys voi mennä uusiks, ehkä yks nappi vois olla noita ketjusilmukkanyörejä parempi. Tai sit satiininauhat? No, käytössä sen toimivuuden näkee, näillä mennään toistaseks.

Tykkään mallista tosi paljon ja mielessä siintelee ja toinen samanlainen. Lankavalinta vielä mietityttää; varastossa olis riittävästi Novitan Butterflytä, mut se on vaaleansinistä. Mä en oo sinut kyseisen värin kanssa, joten värjäyspata kutsuu perhoslankaa joka tapauksessa. Mä vaan en osaa päättää, minkä värisen Cavernin oikein haluaisin. Oliivinvihreä? Ruskea? Turkoosi?

Toinen houkutteleva vaihtoehto ois Rowanin tweed-langat. Mut niitä ei saa Suomesta, enkä mä (ainakaan vielä) osaa ostaa lankaa ilman, että pääsen hiplaan sitä näppituntumalla. Toukokuussa on kuitenkin tiedossa matka sekä Hollantiin että Tallinnaan, niin että ehkä jommankumman tuliaisina matkalaukussa on ihanaista Rowania (vai saako sitä etelänaapurista lainkaan?). Mut jaksanko mä odottaa uuden Cavernin aloittamista toukokuuhun asti? Ja ehkä Butterfly olis kesää ajatellen kivempi lanka neuletakkiin. Hmm, missäs kaikissa väreissä Dylonia olikaan tarjolla... :)

And this time a few words in English too. :) I finally finished Cavern Cardi, thanks to Cosmicpluto for the great pattern; I absolutely love it! I also love the colour of my Cavern because it's exactly the same colour as my hair! I'd like to make another Cavern, but I'm having problems deciding the yarn.

I have some cottonviscose yarn in store and it would be a good choice considering that summer is here soon. The downside is that the yarn is light blue which is not my colour at all. So I'd have to dye the yarn, which leads me to another problem: what colour should I dye it? Olive, chocolate, turqoise? On the other hand this could be a perfect pattern for Rowan's tweed yarns. Oh, the choices one has to make! ;)

15 kommenttia:

  1. Wau! Hieno! Ilmeisesti vinttien tonkiminen kannattaa, voi löytää vaikka lanka-aarteita!

    VastaaPoista
  2. Oi! Takki on ihana!

    Väri on ainakin kuvissa ihanan herkullinen, mutta mitä tuon veri-vertauksen perusteella pitäisi päätellä sun hiustenväristä?-D

    VastaaPoista
  3. Ihana Cavern! Minä tykkään tuosta väristä kovasti!

    VastaaPoista
  4. Hansu: Joskus voi tosiaan tehä yllättäviäkin löytöjä. Toistaseks meidän vintiltä ei kyllä oo löytynyt kuin tämmöisiä nuhjuisia keinokuitulankoja. Mut ihan kivaa jälkeä niilläkin näkyis saavan! :)

    Ujosiili: Mun hiukset sentään kiiltää, mut tää lanka on tommosta nuhjuisen muhinutta akryylimössöä, joka nyt vaan mun mielestä muistuttaa enemmänkin lattialle kuivahtanutta veriläikkää. Yhhyi. :D

    Uhoava Gnu: Kiits! Mä tykkään sun Cavernista tosi paljon, se nappikiinnitys houkuttais muakin.

    VastaaPoista
  5. Pakko kerrankin pukahtaa, sillä kuvissa näyttäisi olevan varsin tutut maisemat :). Ettei vaan olisi sama talo, missä itsekin vielä puolitoista vuotta sitten asuin, oltiinko kenties naapureita? Jos parvekkeelta löytyy vihreet pleksit, niin samaisessa talossa asuin, A-rapussa ja kuudennessa kerroksessa ;). Cavern on muuten just hienon värinen!

    VastaaPoista
  6. On kiva, on. Mun bambut vois haluta tuommoseksi..

    Ihanan tuulinen tunnelma noissa kuvissa. Kuuma kissa katolla ;)

    VastaaPoista
  7. Hitsit kun on hieno!

    VastaaPoista
  8. Näyttää tosi hyvälle, paremmalle kuin se originaali :)
    Aloin tän perusteella miettiä tahtoisinko jotain vastaavaa,, alkuperäinen ei sytyttänyt.

    VastaaPoista
  9. Vau, hienon värinen ja mallinen Cavern! Ehdotan että teet yhden kaikissa noissa väreissä. Käyttökelpoinen ja selkeä neule, eikös niitä vois olla monta...

    Tulee muuten vanhaa kotikaupunkia ikävä kun noita kuvia kattelee.

    VastaaPoista
  10. Teresa: Jep jep, sama arkkitehtuurin helmi on kyseessä, A-rappu ja neljäs kerros. :)

    Jatta. Katolla tuuli niin että hyvä että päässä on vielä muutama haiven. Eikä ollut lämmin kissalla ta ikuvaajalla, vaikka aurinko paistoi niin nätisti. :) Bambua puikoille vaan ja Cavernia tekemään! Valmistuu varmaan nopsasti siitä langasta, näin ohuesta oli hiukka tylsää tikuttaa sileetä neuletta.

    Petra: Thanks!

    Tikru: Oi, kiitos kohteliaisuudesta! :) Malli on mun mielestä varsin oiva perusmalli, jota on helppo muunnella eri langoille ja omalle kropalle sopivaksi.

    Maarit: Totta turiset, voishan näitä tehä useammankin (jos intoa riittää). Tampere on kyllä kiva kaupunki, en toiseen vaihtais varsinkaan näin kesää kohti mentäessä. :)

    VastaaPoista
  11. Kaunis on väri, yksi ihan mun lemppareista.

    Kiinnityksenä voisi tosiaan toimia satiininauhat. Satiininauha-nainen yrittää käännyttää!:)

    VastaaPoista
  12. Makea Cavern ja mallikin on aika rock. Siisti väriyhdistelmä - en kyllä enää kadulla tunnistaisi, kun on yhden kerran blondina tavannut

    VastaaPoista
  13. Hauska Cavern :-) Ja vaikka langan vyöte ei suosittelekaan konepesua, niin oletko kokeillut vaikka mallitilkulla villapesua? Ehkä se toimisi kuitenkin.
    Tallinnasta ei valitettavasti taida saada Rowania...

    VastaaPoista
  14. Tosta tuli kyllä HIENO, aivan ihanan värinen, tahtoo kans tehä :)

    VastaaPoista
  15. Hyvältä näyttää! Hyvillä mielin ja lähes stressittä voi tehdä toisen ns. paremmista langoista, kun malli on testattu. (Josko itekin toisen Lerpan, hmm...)

    VastaaPoista